Normalna menjava diskov+ploščic = katastrofa cena?

Začel/a Patrik, Februar 26, 2013, 08:45:47 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Patrik

Zdravo,

Torej pišem v upanju da mi lahko kako pomagate.

Imam c4 picasso 2007 z že 215 000km. Potrebna bo v kratkem menjava komplet zavor - diski + ploščice. vse lepo in prav doker nisem prišel v trgovino z NEORIGINAL deli in izvedel naslednje:

1x zadnji disk z ležajem = 180 €   :emot124:

V bistvu me je skoraj vrglo na rit!

Neoriginalni disk 180€ ?!?!?! Pa saj tole je kisla šala. Še prodajalec je bil šokiran nad ceno. Torej me prideta dva diska, katera nista original 360 € :argue1:

Kje dobiti tole ceneje?  KEr vidim da bi rad bil citroen zlatar kar se tiče menjave delov saj so izbrali očitno najdražjo varianto.

Naprimer, lani sem kupo za laguno zadnji disk z ležajem pa me je prišel 100€, za koga hudiča pa tukaj takšna razlika?!?! :argue1:

torej, kje v SLO dobit zadevo ceneje? Kje vi kupujete te očitno "pozlačene" dele?

Hvala že vnaprej za pomoč!

Lp,Patrik

gule

He-he, to pa je res za ta avto...verjetno bi vse malo dlje izdržalo, če ne bi imel tiste lepe električne ročne...

Citroenovc

Pa si vprašal koliko pride pa "original roba" na servisu? Da ne bo na koncu cenejša ....
OK

LP
Primož

visar

zanimivo da imajo ceno za en disk saj se vedno prodajajo v paru.
Povprašaj na servisu, saj sem jaz za C5 III dal manj (nevem koliko samo 360 ziher ne)
______/\\______
______/\\______

Patrik

No o električni ročni raje ne bom, ker ročne že 3 tedne ne zategujem oz. sem jo izključil!! 2 meseca blo mira zdaj pa če jo zategnem, spet pikne, pa mi avto bremza. prejšnje bremze mi je že skurlo :argue1: sem mogo pod prisilo dobre ploščice zamenjat ker jih je skurlo (normalno v Graz in nazaj domu je cvililo pa smrdelo :argue1: ) Potem se je sistem ščistlo ker je blo vse baje nevrjetno korozirano pa umazano, sedaj pa sredi lepega spet - po snegu pa soli pač. LOL

No nazaj na temo.

Na originalu nisem vprašal, vendar sem 100% da je dražje. nebom trdil do konca, vendar bom jutri malo okrog poklical.

Je še kje kakšen ki prodaja ceneje?

Hvala vsem za hiter odziv! :BigThumbs:

Mike666

Patrik

Mike666

frodo1

Saj pa imaš veliko avtotrgovin,  herkules, euroton, siluxs, adel, anet, roma, pa malo poišči in pokliči, pa da vsaj vidiš razliko.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

jumper1

original disk z ležajem je 157 eur

Jogador

Pokliči še na Autocommerce v Lj, jaz vedno tam kupujem zavore, vedno Ate, pa so cca 50% cenejše od originala (ponavadi je bosch), in najmanj 20% ceneje od vseh drugih trgovin z avtodeli, ker so glavni uvoznik...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

jurep

Pred cca 3 meseci - začetek decembra 2012 - sem menjal sprednja diska in ploščice. Z delom vred je prišlo (diski Delphi) 190 evrov. Servis Novak, Dolgi most, Ljubljana. Po tem, kakršne cene si ti navedel, se mi zdijo hudo pretirane, res pa je, da nisem kak velik poznavalec.

LP

Jure