Normalna menjava diskov+ploščic = katastrofa cena?

Začel/a Patrik, Februar 26, 2013, 08:45:47 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xpuser

Citat od: jurep;153613Pred cca 3 meseci - začetek decembra 2012 - sem menjal sprednja diska in ploščice. Z delom vred je prišlo (diski Delphi) 190 evrov. Servis Novak, Dolgi most, Ljubljana. Po tem, kakršne cene si ti navedel, se mi zdijo hudo pretirane, res pa je, da nisem kak velik poznavalec.

LP

Jure

Je razlika med sprednjimi in zadnjimi, Spredaj je sam disk, zadaj pa disk, ležaj,semering abs obroč.

zlikovski

Saki

V klubu My Citron so rezervni deli 35 % ceneje. Vsaj pri Avtomerkurju mi dajo za mojega toliko .

xpuser

Citat od: Saki;185392V klubu My Citron so rezervni deli 35 % ceneje. Vsaj pri Avtomerkurju mi dajo za mojega toliko .

Sej tudi drugje dajo.

dvorjan

Se eno zavajanje - deli so DO 35% cenejsi, odvisno od starosti vozila. Nekako gre popust za vsako leto starosti po 5% gor ... Zdaj pa racunajte.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

CEPETKO

Moraš voziti najmanj 7 let staro škripo. Pa potem še mora servis biti opravljen tam kjer si kupil dele. Nakup z poustom se navezuje na servis če tega ni popusta tudi ni. Potem pa te itak opetnajsterijo in ti namesto enostavnih del, malo manj enostavnih del, na račun napišejo zahtevna dela in še kakšno uro si zraven namislijo potem pa že ta popust nekam bledo deluje.
Sicer je pa isto kot da greš v trgovino in kupiš čevlje z 300% maržo in ti potem dajo 20% popusta. Lepo se sliši popust če si že v osnovi nekemu artiklu nabil ceno v stratosfere, in potem daješ znižanje in popuste 20, 35, ali celo 50% kot pri razprodajah. Jaz kupujem originalne dele in dobim 15% popusta. Delo  pa opravim sam v veliki večini. Me pride daleč ceneje kot če bi kupil dele z 35% popustom moj citroen in delo prepustil servisu.
Citroen - kreative tehnoloži.

xpuser

A nobeden ne išče razbitih in tam pobre diskov in ploščic?

Saki

Citat od: xpuser;185454Sej tudi drugje dajo.

Novak že ne.

MaGo5

Citat od: Saki;185721Novak že ne.

Ker ni pooblaščenec.

Citroenovc

Citat od: CEPETKO;185501Moraš voziti najmanj 7 let staro škripo. Pa potem še mora servis biti opravljen tam kjer si kupil dele. Nakup z poustom se navezuje na servis če tega ni popusta tudi ni. Potem pa te itak opetnajsterijo in ti namesto enostavnih del, malo manj enostavnih del, na račun napišejo zahtevna dela in še kakšno uro si zraven namislijo potem pa že ta popust nekam bledo deluje.
Sicer je pa isto kot da greš v trgovino in kupiš čevlje z 300% maržo in ti potem dajo 20% popusta. Lepo se sliši popust če si že v osnovi nekemu artiklu nabil ceno v stratosfere, in potem daješ znižanje in popuste 20, 35, ali celo 50% kot pri razprodajah. Jaz kupujem originalne dele in dobim 15% popusta. Delo  pa opravim sam v veliki večini. Me pride daleč ceneje kot če bi kupil dele z 35% popustom moj citroen in delo prepustil servisu.

Še vedno čakam na tvoj odgovor, koliko si dal za servis zavor v lastni režiji vključujoč tvoj čas in voljo za zamenjavo in potne stroške, ki si jih imel z nabiranjem materiala. Govora je o temle posegu:
http://www.citroenar.eu/showpost.php?p=184316&postcount=8
Ker so na moji C5 pri pooblaščencu ravno letos v sklopu rednega servisa morali zamenjati vse to (pa še kaj) pa da vidimo primerjavo stroškov.
OK

LP
Primož

xpuser

Ah pusti eni bodo jermene naročli iz interneta ker bodo 5€ pršparali in takemu ne moreš kaj dosti dopovedat.

CEPETKO

Ja dal sem 73 eu za zadnje ploščice original.
S tem da je tako enostavna menjava da bi še v vrtecu znali zamenjat.
Torej strošek 73 eu in 100% dobro narejeno v lastni režiji se pravi očiščeno, premigano sem ter tja ter namazano, in zaščiteno.
Potnih stroškov ni ker se vozim mimo servisa vsak dan le 200 m od glavne ceste. Pa še rizika poškodb ni, ker ne uporabljam pnevmatske pištole da se ne poškoduje varnostni vijak ker nismo na formuli, pa še moment ključ sila redko kdo prime v roko. Delov ne naročujem preko spleta, in na mojem vozu so izključno vsi deli pri menjavi original.
Citroen - kreative tehnoloži.

Citroenovc

Govorim o servisu zadnjič, ko si menjal spredaj vodila ročne pa ploščice pa obnavljal zavorno čeljust ipd ... Za zadnje ti ne morem povedat cene, ker so noter še vedno prve ... se mi zdi ... vsekakor niso bile menjane v zadnjih 2 letih. Za nazaj se pe ne spomnim več iz glave ...
OK

LP
Primož

wragec

Bom vprašal kar v tej temi. Mam C4 GP 2008 avtomatska ročna. Ali je za zamenjavo zadnjih ploščic potrebno na servis da kaj regulirajo nastavitve z računalnikom, ali lahko samo v meniju izklopim ročno zavoro in ploščice normalno menjam. To sprašujem ker eni pravijo na servis drugi ne.

jumper1

Ko ga ugasneš daš še enkrat kontakt in odtegneš ročno in zamenjaš ploščice po istem postopku ko druge s klasično ročno.