hidravlika za laike

Začel/a isarajli, Februar 08, 2013, 09:52:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

isarajli

kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

Jogador

Bom semle napisal, da ne odpiram nove teme...

Bjonda je od tretmaja pri Nemcu na AC izjemno mirna po neravninah, ampak opažam pa, da na kratkih grbinah in luknjah, tudi pri res počasni vožnji, vzmetenje deluje trdo, skoraj kot navaden avto. Sem to opazil že nekaj časa nazaj, pa sem pozabil omenit, ko sem bil gor, sva se začvekala...:Hammer3:

Vem, da hidravlika ni najboljša za kratke grbine, ampak ob nakupu je bila bolj mehka, pa je imela noter star lhm.

Sem malo bral forume, da je lahko to vzrok v zanič anti-sink ventilu.

Se komu sanja, kaj bi to bilo? Bunke so pa nafilane in nov lhm...:breaking_pc:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

isarajli

Tud mene zanima vzrok, ker mam isti problem.

Jogador

Citat od: isarajli;157783Tud mene zanima vzrok, ker mam isti problem.

Bi lahko Nemca poklical, če ma kakšno idejo, alpa se zapeljal do njega...:funny34d:
"Watch this..."

cxfranc

Pozdravljeni

Za kakšno vprašanje iz hidravlike  bi tudi jaz vedel odgovor.
Pokliči me 041 693 440.

pehorunkl

Kolikor se spomnim, bi lahko bila težava tudi v utrujeni dušilki hidravlične krogle.

Našel, tukaj pa pripis:
Two parts in the system contribute to the damping effect of the suspension, a fixed part: the bore in the damper assembly and a variable part, the damping elements around this center bore. The damping elements are also holes, covered by a spring washer. The reason for this double setup is to provide different responses in different situations. For a sharp increase in pressure difference between the sphere and the suspension—characteristic of abrupt jolts caused by road irregularities—the spring cover opens up and lets the hydraulic 'spring' absorb the energy and dissipate it slowly. The center hole provides the damping—drilling it to a larger bore will decrease the damping effect.
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

isarajli

Sem se danes oglasil pri Nemcu in mu povedal za težave.
Jogador, ti moraš najprej baje preverit tlak v gumah, ker ga je baje Nemec pozabil in je baje v njegovih primerih vsaj pri 80% preveč napumpanih gum in pa menda višina zadaj tudi ni čisto taprava...drugače pa kot si že sam omenil : hidravlika ni najboljša za kratke grbine...
Mene pa je povabil na ponovno filanje in pregled.

isarajli

Citat od: cxfranc;157867Pozdravljeni

Za kakšno vprašanje iz hidravlike  bi tudi jaz vedel odgovor.
Pokliči me 041 693 440.

Prijatelj, v kolikor moje stare roke, no roke od xantie :) še nisi vrgel vstran, se priporočam, da jo kdaj prevzamem, ker Nemec pravi ,da nikoli ni tako uničena, da bi jo bilo potrebno menjat in če mu jo prinesem mi da za njo 20€, torej dve kugli (filanje) gratis.:BigThumbs:

Jogador

Citat od: isarajli;157885Sem se danes oglasil pri Nemcu in mu povedal za težave.
Jogador, ti moraš najprej baje preverit tlak v gumah, ker ga je baje Nemec pozabil in je baje v njegovih primerih vsaj pri 80% preveč napumpanih gum in pa menda višina zadaj tudi ni čisto taprava...drugače pa kot si že sam omenil : hidravlika ni najboljša za kratke grbine...
Mene pa je povabil na ponovno filanje in pregled.

Kul hvala, bom preveril tlak...
Èe bosta pa še kakšno pametno pogruntala, pa se priporočam:BigThumbs:
"Watch this..."

pehorunkl

A to imate hidractive al' navadne hidravlike?
Kdor ima hidraktivo (moje niso) lahko malo eksperimentira z ugotavljanjem, v katerem načinu vzmetenja se avto nahaja.
Èe gre za 2. generacijo, lovi radio na 700 kHz (srednji val - MW) karakteristično brnenje HA ventilov v "soft" načinu vzmetenja.
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

Jogador

Moja in isarajli-jeva sta obe brez HA, tako da ventilov sploh nimata...

Sem dobil info na francoskem forumu, da naj preverim vozno višino. Drugi teden, prej ne bo časa.

Ve slučajno kdo za približke spredaj in zadaj (recimo od tal do roba blatnika), da ne rabim avta na kanal postavlat in iz tistih divjih formul ven računat?
"Watch this..."

pehorunkl

Hm.... to je bolj tak' :).
Spredaj 66cm, zadaj 61cm.

P.S. HAHAHAHA glej, tisoči prispevek maš zgoraj; pa kmalu ne več.
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

isarajli

Meni je Nemc rekel : spredaj 65 ,zadaj 62.

ModelJT

A to je za limuzino ali tudi za karavan?
[SIGPIC][/SIGPIC]

isarajli