1. servis na 30.000

Začel/a Flukturr, Januar 31, 2013, 11:12:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Flukturr

Poslal trem hišam za predračun :

- Mlakar 185€ (edini poslal skeniran delovni nalog z vsemi postavkami)
- Selmar 220€
- Kos 235€ (po pregovarjanju pristal na 5% popust...)

Kar velike razlike. Prva 2 čisto nova servisa, tretji izkušen...

50€ je kar velika razlika...

A imajo pri rednem servisu kaj za zahebat, ali ni toliko važno kateremu pelješ?

LPF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

MSrougeZX

Meni se zdi kar drago..zdaj ne vem, če je zaradi avtomatika taka cena...kaj pa ma pri 30k km za naredit...vlije olje, pa filtre zamenja in preveri ostale tekočine. To je pol ure dela. Popust ti mora dat najmanj 10% na delo in 15% na material. Največ lahko prišparaš na olju, kupi ga recimo v Akvoniju...Total 9000 imajo po 5,5€...ga vzami s sabo, ostalo pa naj dajo oni z omenjenim popustom...pa več kot 130€ te nebi smelo stat z oljem vred.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

antasi

pokliči še žgajner citroen rogaška
pa ti bodo po tel povedali ceno
ki se jo držijo
tako je tudi napisal eden uporabnik malo više
in boš najbolj ugodno skozi prišel
je pa res da je do rogaške daleč,
je pa res da imajo preverjen servis
itd
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Flukturr

Ah, pozabil Žgajnarja, hvala...
LPF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

breznikar.peter

Jaz osebno sem bil z avtohišo Kos zadovoljen. Prvi servis sem sam delal pri 15.000, prišel pa je 180-200€, menjani vsi filtri razen naftnega, ki sem ga pri naslednjen intervalu.
Èudno se mi zdi,da so ti rekli tolikšno ceno, potem že, hm..

LP,
Peter

breznikar.peter

Aja, hudimana, pozabil sem povedat,da je bil moj 1.servis pred 3 leti :) Verjetno je do sedaj cena zrasla , ne vem.

Flukturr

Citat od: breznikar.peter;151271Aja, hudimana, pozabil sem povedat,da je bil moj 1.servis pred 3 leti :) Verjetno je do sedaj cena zrasla , ne vem.

Specifikacije:

OLJE INEO 5l                       73,2  eur

FILTER OLJA                       16,34 eur

TESNILO ÈEPA                     0,64 eur

FILTER KABINE                   31,54 eur

FILTER GORIVA                   28,66 eur

DELO PO NORMATIVU 2 uri   93,6 eur

SKUPAJ: 243,98 eur

Na to npa 10% popust.
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

jbb

45e na uro... lep normativ majo :)

Sine64

pri meni:

Olje Ineo ECS 5L iz Nemčije (Ebay): 28€

Filtri MANN za:
Olje: 12,25€
Gorivo:22,1€
Zrak: 16,97€
Klima: 27,53€

Skupaj torej cca 107€ pa če računam še nekje 40€ za lokalnega mehanika da vse zamenjam.

In potem vidiš koliko te servisi upalijo samo zaradi te garancije....

gule

Citat od: MSrougeZX;151227Meni se zdi kar drago..zdaj ne vem, če je zaradi avtomatika taka cena...kaj pa ma pri 30k km za naredit...vlije olje, pa filtre zamenja in preveri ostale tekočine. To je pol ure dela. Popust ti mora dat najmanj 10% na delo in 15% na material. Največ lahko prišparaš na olju, kupi ga recimo v Akvoniju...Total 9000 imajo po 5,5€...ga vzami s sabo, ostalo pa naj dajo oni z omenjenim popustom...pa več kot 130€ te nebi smelo stat z oljem vred.

Pri meni že ne bi delal servisa, če bi svoje olje zraven nosil, pol si ga pa kar sam menjaj...to so pa res "ciganske" pogruntavščine...:argue1:

zlomjo

Bravo Gule. Resen servis ne more natočit nepreverjeno olje, ki bi lahko bil tudi kak ponaredek, sploh v teh časih. In potem bi ljudje okoli šinfali da so na tem in tem servisu zajebali avto, da je zaribala turbina ali še kaj hujšega.

superca13

Menda je res tako, če prineseš svoje olje za vozilo v garanciji, ti ga verjetno zamenjajo ampak...garancija gre pa-pa. Nihče ne ve, kaka čmiga je bila v piksni in nihče ti ne bo garantiral zanjo, še posebej ne servis.

Vozila izven garancije...druga zgodba. Razen, če hočeš potem po 7-8 letih kulanco na defektne fedre, kuplunge, motorne dele...potem to opcijo hitro pozabi.
Isto je s filtri, jermeni in ostalimi deli, ki se nosijo zraven...
PS
Nemški Citroen servisi imajo delovno uro (slovenska cena X 2).

LP
S

gule

Ko smo že pri olju, mi menjave ne računamo, oziroma, če so bila še kakšna druga dela, odbijemo pol ure...cena delovne ure pri nas...ne vem, če bi napisal, ker bodo pol vsi k men rinli na servis...pa bom, nek crknu dušmani...23,40 KM( cca.12,00 EUR)...

MSrougeZX

Ogljeni filter klime pride za c5 15eur v GMT, menjas si ga sam, olje nabavis sam za 30eur in si profitiral 60eur. Jaz sem nosil sabo ineo in noben ni kompliciral glede garancije....drugo bi pa bilo, ce bi s sabo imel kako Lidlovo olje, takrat pa razumem adijo garancija.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

tomaz555

Bravo Gule, sem imel že včeraj napisam post, pa sem ga zbrisal, je bi še malo ostrejši. Seveda so deli (neoriginalni) cenejši, vendar ni nujno, da so enako dobri. Sam kombiniram, v dogovoru s serviserjem, vendar pa ne vozim novega avta.