DS 23 INJECTION ELECTRONIQUE

Začel/a janez, Januar 21, 2013, 06:48:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Tole "skriva" v garaži naš član foruma...

Že nekaj časa ga rihta, ga rihtam, ga rihtajo, ga rihtamo... Skratka, če bo vse posreči, bo na pomlad končno na cesti.

Kaj več o njem bo lastnik povedal (če bo hotu)... jaz bom pa samo slikal pa tist opisal kar sem delal. OK?

Ena slika za pokušino...

north

Kakšen vbrizg je to enotočkovni ali večtočkovni ?
Citroën - Creative Technology

zlikovski

Kje pa so poznali tistega časa večtočkovni vbrizg, že to je bila znanstvena fantastika za tiste čase.
Še Star Trek je bil 2000 let za lesenimi žlicami glede tega.

krka964

Eh, tole pa ne more biti nič drugega, kot Matjaževa dvoživka. Komaj čakam kakšne fotke.

žabec

Citat od: zlikovski;150425Kje pa so poznali tistega časa večtočkovni vbrizg, že to je bila znanstvena fantastika za tiste čase.
Še Star Trek je bil 2000 let za lesenimi žlicami glede tega.

Tole ste pa mal mimo usekal, injection sistem za DS21 in DS23 je imel celo 5 injektorjev, poleg standardnih za vsak cilinder po enega še enega za start motorja. Je pa zanimivo, da so se injektorji prožili preko relejev. Elektronika za krmiljenje je bila narejena še standardno s poplprevodniškimi elementi. Drugače je pa to BOSCH-ev D-JET sistem za vbrizgavanje goriva, ki se je uporabljal v mnogih drugih avtomobilskih znamkah

Pa še slikca
Samo ena boginja je prava !

janez

Ja , žaba je od Mokija...

OK, ded se matra pa jo dela že nekaj časa. "Svaka čast" ... Jaz sem včeraj gledal mal tisto zmešnjavo hidravljičnih cevi spredaj ... da te kap. Upam, da se bo zdaj ko sem začel Moki le opogumil pa napisal kaj več o njegovem avtu :BigThumbs:

Moje delo na tem avtu je bilo samo "manjše"... Popravilo vrat, blatnikov. Pa malo pomagam tu in tam sestavljat, ko rabi še kake dve roke zraven. Naš kolega ličar Jaka mu ga je pa pobarval.

zlikovski

Ja ampak delujejo kot motronic tile injektorji.

Mike666

U zelena. Tako imam v spominu ko sem jo prvič v življenju v živo vido.:BigThumbs:

Jogador

Uf, lepotica, tale barva je top:BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

gule

žabec

Tudi moja je bila v originalu take barve, nesvetleča kovinska barva.
Samo ena boginja je prava !

krka964

Je že kdo ugotavljal kateri tip barve je to. Vert, pa še kaj fantazijskega  za lepši zven. Kakšne fotke notranjosti me že hudo matrajo. Mimogrede, tisti dve MB žabi iz dediščine sta poniknili?

moki

Ja zdravo da še jaz nekaj napišem barva vert argente samo ta ni čisto original
je malce drugačna upam da jo letos končno spravimo na cesto ker že traja kar dolgo časa cca 6,5 let -Rado kako daleč si ti kAJ z svojo nič ne poročaš slike sledijo---:argue1:

moki

moki