pozna kdo to xsaro?

Začel/a hidravlik, Januar 10, 2013, 08:24:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jogador

No, me je že @gregor prehitel...

Ko sem jaz (no, vozi jo kolegica) kupoval xsaro, sem eno lepo (1.lastnik, servisna, prema ok, 130k, narejen servis) slučajno zagledal na netu v petek zvečer, 10 minut po objavi, klical takoj prodajalca. Je rekel, da je zanimanje veliko. Napokal bejbo v avto, 200€ v žep pa gremo sprobat. Naslednji dan je bila že doma. Èe resno kupuješ avto, se tako postopa.

Jasno sem se prej pozanimal o hibah tega avta (itak razen preme ni nekih težav), da veš, na kaj biti pozoren.
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

frodo1

Citat od: Citroenovc;153002@frodo - evo, ti je že Gregor odgovoril. Jaz lahko samo rečem, da je u nulo zadel mojo poanto.

Vem samo, da se zaletet nekam ni dobro, kaj je ugodno in kaj ne, je relativna stvar, prodajalci so tudi nepoštenjaki, tudi tukaj na forumu jih je nekaj, tako da,......
lahko se jutri najde na net-u boljši avto, potem je pa jok zaman; skozi se prodaja in kupuje, vsak se pač sam odloči.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Citroenovc

Ne štekaš ravno, kaj ti mi govorimo.

Èe/ko se odločiš kupit nek določen model - prek foruma lahko nabereš nekaj informacij, na kaj bodi pri tem dotičnem modelu še posebej pozoren. Splošne informacije. Recimo - Xsare in zadnji most - to očitno kar nekako velja, da je hiba, torej avto greš s tem v glavi gledat.

Ko pa naletiš na oglas, kjer se ti zdi, "da je pa to morda tisto pravo" - pa ni čas za popanje linkov, in sedenje pred kompom in potem itak še 33x prebrat "jebe.ti pazi, verjetno je most zanič".
Ampak za vzet telefon v roke, poklicat, dobit vtis o prodajalcu, se zmenit za ogled, it na ogled, prešnofat avto, se spomnit čim več uporabnih informacij z neta in, če vse kolikortoliko štima oz se najde skupna točka - se odpeljat domov z "novim avtom".

Ker alternativa temu je - "jebela, oglas je že umaknjen" ... Hmm, mogoče pa to pomeni, da je avto vendarle bil vreden nakupa. Ane ...
OK

LP
Primož

tomaz555

Se strinjam z vsemi. Dober avto ponavadi zgine takoj, vendar ni nujno. Cene pa zmeraj padajo, tako ta dalj ko čakaš (če lahko) cenejši je.

Jogador

Citat od: Citroenovc;153014Ne štekaš ravno, kaj ti mi govorimo.

Èe/ko se odločiš kupit nek določen model - prek foruma lahko nabereš nekaj informacij, na kaj bodi pri tem dotičnem modelu še posebej pozoren. Splošne informacije. Recimo - Xsare in zadnji most - to očitno kar nekako velja, da je hiba, torej avto greš s tem v glavi gledat.

Ko pa naletiš na oglas, kjer se ti zdi, "da je pa to morda tisto pravo" - pa ni čas za popanje linkov, in sedenje pred kompom in potem itak še 33x prebrat "jebe.ti pazi, verjetno je most zanič".
Ampak za vzet telefon v roke, poklicat, dobit vtis o prodajalcu, se zmenit za ogled, it na ogled, prešnofat avto, se spomnit čim več uporabnih informacij z neta in, če vse kolikortoliko štima oz se najde skupna točka - se odpeljat domov z "novim avtom".

Ker alternativa temu je - "jebela, oglas je že umaknjen" ... Hmm, mogoče pa to pomeni, da je avto vendarle bil vreden nakupa. Ane ...

To^^:BigThumbs:

Pa vseeno ne prodajajo vsi zje*anega avta s polno skritimi napakami, pa itak šele v živo dobiš prave informacije, tudi o prodajalcu.
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

frodo1

Citat od: Citroenovc;153014Ne štekaš ravno, kaj ti mi govorimo.
...

Jaz že štekam kaj govoriš, pač vsi nismo takšni strokovnjaki kot ti, sory se ne mislim prerekat, pač imam svoje mišljenje

hidravlik

Ja se strinjam s načinom kupovanja vozila. Res dobre primerke z malo kilometri je treba takoj kupiti, vendar redkokdo ima čas celi dan viseti na avto.netu in gledati zadnje oglase, to počnejo v glavnem preprodajalci.
Èe smo pošteni, ni veliko kupcev, ki bi bili pripravljeni dat 2k euro za 10 let starega dizla z 200k km - 300k. Zato se meni osebno nikamor ne mudi, pri takšnih avtih strošek popravila hitro presega vrednost vozila, zato je boljše kakšen avto izpustit, kot pa se zagnat v nakup. Oni srebrni se bo prodal za 1000 eur, če se bo!
Sem sam sedaj prodajal res odličen avto z minimalno km, pa je res hudo s prodajo.

Romzi

Aja, tista karavanka (z baje menjano ali popravljeno premo) je drugače zelo blizu mene in jo grem lahko pogledat če koga zanima.

xpuser

Citat od: Romzi;153081Aja, tista karavanka (z baje menjano ali popravljeno premo) je drugače zelo blizu mene in jo grem lahko pogledat če koga zanima.

:BigThumbs:

Èe se ti da pofotkaj kako stojijo zadnja kolesa.

andrazzzz

Ker me moja xsara MK1 karavan spet nekaj heca, sem zacel razmisljati, da jo zamenjam. A morda pozna kdo tole:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6912434&show=1

ali tole:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6992559&show=1

Tisto prvo sem ze kar nekaj casa nazaj opazil na avto.netu, ampak se ocitno se kar prodaja. Prema naj bi celo bila ze obnovljena.

A platisca z MK1 na MK2 so kompatibilna?

dami

Èe so dobre in za pravo ceno, jih ni več...

zlikovski

Dragan3

amm mam eno uprašanje.... tale drugi link.... avto letnik 2003...motor pa identičn mk1 seriji... ? ?? ?

ModelJT

Ja in kaj je tukej čudnega? Sej ta motor je bil od začetka do konca v xsarah. Še tanov C3 ga je imel nekaj časa.
[SIGPIC][/SIGPIC]

frodo1