pozna kdo to xsaro?

Začel/a hidravlik, Januar 10, 2013, 08:24:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hidravlik

Pozdrav,
Pozna kdo tole xsaro ? Zadnji kolesi mi malo čudno stojijo ali se mi samo zdi? Prednji kolesi precej dvignjeni, zadnji pa čisto not.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6847695&show=1

xpuser

Fuč torzija, min 300 € prej 500€ pa še sklopka, tehnični čez 2 meseca, spredaj odbijač butnjen....

Romzi

Glede na to da ima (vsaj) 200.000 je verjetno zadnja prema že pri koncu, sklopko sam omenja, vprašanje kaj je z jermeni (pa pustmo zdaj mikro jermen). Vredno je tole jurja al pa še to ne, pa še jurja nanjo pa maš fajn avto :-)))

frodo1

Zadnja prema je nedvomno fuč, če ti jo kdo poceni zrihta 350€, pri slikah je tudi malo skopuški, lahko bi jih dal več, cena sigurno previsoka
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Romzi

gregor

Ma ste hecni, normalno da bo v 10 let star avto treba nekaj vložit.
Most bo treba na vsaki prej ali slej menjat. Sklopko pa tud.
A če bi pisalo "Izjemno ohranjena, dobre vozne lastnosti, mala poraba" (kot piše pri 90%starih jajc ki jih preprodajalci prodajajo) bi bli pa zadovoljni?

Glede na to da je slovensko poreklo in samo drugi lastnik, so morda vsi računi od vzdrževanja priloženi, iz česar se vidi kaj je bilo delano na avtu. Èe je vse kot piše, je potemtakem veliki servis na 160k km verjetno tudi bil narejen.
Moje mnjenje, pejd gledat, čimprej.
Glede na to da je najcenejša na avtonetu bo takoalitako kmalu šla, če vsaj približno drži kar piše.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Romzi

Nič smešni, samo dobro je da morebitni kupec ve kaj ga čaka. Fajn je tudi v primeru nakupa precej starih primerkov, da znaš tudi sam kaj pošraufat, sicer je lahko hitro (pre)drago.

frodo1

Citat od: Romzi;149679Obnova je 280€ + DDV, tukaj: http://www.prekom.si/novice.html

Ja samo v primeru če prineseš sneto tja, brez vseh ostalih stvari ki so na njej, sicer še pa dodaj vsaj enkrat toliko,...

hidravlik

pozna kdo tole, tale pa deluje dobro ohranjena;
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6692428&show=1

Kako je s temi 1.6 16v motorji? Kolikor mi je znano so zelo vzdržljivi, predvsem računam na manjše stroške vzdrževanja kot pri dizlu, vendar me skrbi malo poraba, koliko litrov/100km lahko računam?

Romzi

frodo1

Citat od: hidravlik;152584pozna kdo tole, tale pa deluje dobro ohranjena;
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6692428&show=1

Kako je s temi 1.6 16v motorji? Kolikor mi je znano so zelo vzdržljivi, predvsem računam na manjše stroške vzdrževanja kot pri dizlu, vendar me skrbi malo poraba, koliko litrov/100km lahko računam?

Èe mene vprašaš ima ta zanič zadnji most, vsaj na sliki se tako vidi, verjetno  ni forumaš, pa se sploh ne zaveda tega, kot marsikdo, šele ko je zelo kritično in pride do drgnjenja po koloteku ljudje spregledajo,..

Čojko

Motoi 1.6 16v pije med 8 in 9 litri za normalno vožnjo. Do 4.000 vrtljajev je ena velika žalost, med 4.500 in 5.500 vrtljaji pa pravi dirkalnik. Sam imam veliko raje navaden star 1.6 motor 8v z 90 KM.
110 KM dizel pije cca. 3 litre manj.

dexterboy

@hidravlik, te moram žal razočarati pri porabi. Èe boš imel mestno vožnjo, je poraba med 9 in 10 litrov, na avtobahnu pa zna ob nežni nogi pasti tudi pod 7 litrov.
Drugače so pa ti motorji 1.6 16V trpežni in vzdržljivi, mi ga imamo pri bajti že leto in pol, tedensko na cesti, predelan na plin, nobenega problema.
Je pa res, ga ne tišim ko je še mrzel, ga ne turiram do rdečega polja...
Jerovška sem vprašal, koliko je veliki servis (torej pooblaščeni servis), cena je med 500 in 600 ojrov, so pa gume tiste, zaradi katerih so se meni delali sivi lasje. Sedaj, po homologaciji je veliko lažje :)
Aha, še tole. Èe misliš imeti imeti avto za mestno ali pa primestno vožnjo in ga vgašati po 10 minutah, pa furati dizla, ti vnaprej izrekam sožalje.
Pa veliko sreče pri nakupu.
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

hidravlik

ja hvala vsem za odgovore. Drugače HDi motorje poznam zelo dobro, nisem pa vedel da ti bencinarji pijejo tako veliko, sem računal na porabo cca 7 litrov, 8-9litrov mi je pa res preveč.
lp

MSrougeZX

Citat od: Èojko;152596Motoi 1.6 16v pije med 8 in 9 litri za normalno vožnjo. Do 4.000 vrtljajev je ena velika žalost, med 4.500 in 5.500 vrtljaji pa pravi dirkalnik. Sam imam veliko raje navaden star 1.6 motor 8v z 90 KM.
110 KM dizel pije cca. 3 litre manj.

Ne vem od kod navajaš tako visoko porabo...imel sem tako xsaro 4 leta...poraba je bila med 6,8 in 7,3L...računano na roke jasno.

Aja, poraba je bila na letnih gumah 205/40 17...z originalnimi 195/55 15 je kuril 3 deci manj.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil