Akumulator

Začel/a StefZ, December 29, 2012, 07:30:33 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

BT-C5

Fulmen v Lecrerku za 65€ je pa res ugoden,to je polovica cene na Citroen servisih..

StefZ

Malo updata.

Sem bil popoldne pri Top startu in je akumulator pe enem mesecu spet pod mejo. V mirovanju je ime 12.75.... So mi mojega vzeli ven in ga bodo spet napolnili, notri pa za par dni dali nadomestnega.

Rekli so, da mi verjetno nekaj "kuri" akumulator, ko je avto ugasnjen in mi ga počasi troši in naj grem na servis, da mi bodo izmerili s programom. :Red-Irate:

A se to ob priklopu na Lexio vidi - se naredi kakšen test lahko? Èe ima za vikend kdo v LJ, ki ima Lexio voljo čas bi se priporočal...

Drugače pa sem u četrtek naročen na redni servis pri Jerovšku in bom rekel, da pogledajo še to.

THX

BT-C5

ne rabiš ravno lexie,če poznaš katerega električarja naj ti izmeri z tokovnimi(DC)kleščami pa bo takoj videl kako in kaj.

alesz

Èe ti kaj prazne se ti sprazne v parih dneh,oziroma že čez noč,ne pa po 11 mesecih.Vsak računalnik v vozilu potrebuje neko energijo tudi v nedelovanju,praznenja do cca 80mA so sprejemljiva.Normalen avto nekje 20-30mA

StefZ

Citat od: alesz;171742Èe ti kaj prazne se ti sprazne v parih dneh,oziroma že čez noč,ne pa po 11 mesecih.Vsak računalnik v vozilu potrebuje neko energijo tudi v nedelovanju,praznenja do cca 80mA so sprejemljiva.Normalen avto nekje 20-30mA

Nov se mi je spraznil po 11 mesecih. Potem so ga napolnili in je zdržal slabe 3 tedne in se je spet spraznil...

Ko dobim nazaj svoj akumulator grem do električarja...

andraž

Verjetno je kriv akumulator, ker ni ga uporabnika v avtu, ki bi 11 mesecev počasi praznil akumulator.

dejanslo

Imel podobno štorijo, fora je bila v akumulatorju, ki je držal napetost malo pod standardno vrednost, avto je normalo vžigal samo napetost je bila nižja ko je stal 24 ur ali več.
Zdaj kaj naredit? Pejd so citroen servisa in povej problem, naj zmerjo napetost na alternatorju in še na akumulatoju v prostem teku/pod obrati in dajo diagnozo.

Vglavnem na delovnem nalogu mej napisano da ne polni vredu akuja, če dajo novega imaš potem garancijo in naj porihtajo če bo novi štrajkal.
http://www.akumulatorstvo-grajzar.si/vsebina/mala_sola_akumulatorstva.php

http://www.akumulatorstvo-grajzar.si/strokovni_clanki/VZDRZEVANJE_AKUMULATORJEV.doc

gule

Danes je Xsara imela svoj toletni zimski krst. V družbi 4x4 vozil. Res, pa na enem mestu je bilo treba navkreber v rikverc lazit, ker drugače ni šlo. Nisem nikdar imel boljših zimskih gum. Hankook Ice Peak. Naravnost neverjetne so. Folk je spraševal, če smo ketne dol dali, ko smo zlazli na vrh...:Hammer3:

Na vrhu se pa prav prileže Laško...:BigThumbs:

dexterboy

@gule, a to ste bili prav na Mečavi ali pa je samo penzijonu ime tako?
Une zimske gume so dobre, praviš? Torej je to boljša izbira od naših "pandura"...
Khm, prej bi rekel, da se je prilegla odeja kot Laško
:emot15:

btw: ali ti imaš sveče stalno v avtu ali furaš okoli brez njih? To se ne hecam, resno vprašam.
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Čojko

Xsara je prav neverjetno dobra za v klance lest, te zimske gume na smrekice pa tudi zakon.

ggors

Da preskočimo gume in se malo vrnemo na temo...

Poleti mi je začel skakati v glavo famozni "Economy mode active"..  Èedalje pogosteje sem ga videval, tudi po 2-3 minutah "stanja".  Ker je zima in se odpravljam v hribe sem kupil nov akku od Boscha, seveda sem ga dobro plačal, a glej ga zlomka, nič bolje ni. Zmeril napetost ob delujočem motorju in je na 14,2-14,5 V, torej polni, pri ugasnjenem motorju pa tudi ni nekega praznjenja akumulatorja ( tok okrog 50 mA). Avto brez težav vžiga "Economy mode .." pa še vedno tišči v glavo vsako jutro...  Na servisu kot običajno nimajo pojma saj Diag ne pokaže nobene napake... A je kdo vseeno uspel rešiti to uganko?:Paint-Angry:

ggors

Citat od: StefZ;171728Malo updata.

Sem bil popoldne pri Top startu in je akumulator pe enem mesecu spet pod mejo. V mirovanju je ime 12.75.... So mi mojega vzeli ven in ga bodo spet napolnili, notri pa za par dni dali nadomestnega.

Rekli so, da mi verjetno nekaj "kuri" akumulator, ko je avto ugasnjen in mi ga počasi troši in naj grem na servis, da mi bodo izmerili s programom. :Red-Irate:

A se to ob priklopu na Lexio vidi - se naredi kakšen test lahko? Èe ima za vikend kdo v LJ, ki ima Lexio voljo čas bi se priporočal...

Drugače pa sem u četrtek naročen na redni servis pri Jerovšku in bom rekel, da pogledajo še to.

THX

No Štef, je Jerovškov Tonči kaj pogruntal?:breaking_pc:

StefZ

Zdravo!

Zaenkrat je vse ok. Res pa je, da zjutraj ni več po -10 ampak +10 in je za akumulator manj "stresno".

Toni je rekel, da so bile dnevne luči narobe sprogramirane in naj bi v računalniku "gorele" tudi po tem, ko se je avto ugasnil.... baje da bi lahko bil to vzrok za praznjenje - baje...

Res pa je, da sem imel prej luči vedno prižgane (stikalo na ON). Ko si avto vžgal so svetile, ko si ga ugasnil pa so se ugasnile - možno, da ga je to pomem kaj "matralo".

Sedaj mi je Toni dnevne luči sprogramiral tako, da mi spredaj sveti xenon (tistih dnevnih nisem hotel), ko imam stikalo na AVTO. Ampak me moti ker zadaj potem nič ne sveti - pač fora AVTO režima oz. dnevnih luči... ampak to je za drugo temo.

Zaenkrat je akumulator OK. Bom videl kaj bo ko bo spet mraz...

ggors

Hvala za odgovor. Se pa tole sliši bolj za lase privlečeno....  No javi če bo kaj novega.

Ales79

Dobro jutro,

če kdo potrebuje nov akumulator jih imajo od 15.1. do 26.1.2014 v akciji v Leclercu v Ljubljani.
Fulmen Endurance (v drugih trgovinah se prodaja pod imenom Fulmen Xtreme)
53, 60 ali 63Ah = 47,92 EUR
72, 77 ali 85 Ah = 55,92 EUR

LP,