Akumulator

Začel/a StefZ, December 29, 2012, 07:30:33 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Mike666

To pa tudi res ja. Kapitalizem.

CEPETKO

Po vsej verjetnosti polni premalo alternator. Krtačke bodo po mojem gredo h koncu. Daj izmerit alternator pa vidiš potem.
Sicer pa tudi jaz bom moral menjat akumulator po moje mi ne bo zime preživel ker je števec na polovici, in se že malo čuti pri zagonu.
Sicer imam sedaj Bosch akumulator z zaprtim sistemom.
Verjetno bom potem dal noter navadnega svinčenega z odprtim sistemom ker imajo bolj močan tok.
Citroen - kreative tehnoloži.

xpuser

Citat od: CEPETKO;171588Po vsej verjetnosti polni premalo alternator. Krtačke bodo po mojem gredo h koncu. Daj izmerit alternator pa vidiš potem.
Sicer pa tudi jaz bom moral menjat akumulator po moje mi ne bo zime preživel ker je števec na polovici, in se že malo čuti pri zagonu.
Sicer imam sedaj Bosch akumulator z zaprtim sistemom.
Verjetno bom potem dal noter navadnega svinčenega z odprtim sistemom ker imajo bolj močan tok.

noben zaprt sistem, samo naleoka je čez pokrov

frodo1

Citat od: xpuser;171589noben zaprt sistem, samo naleoka je čez pokrov
:BigThumbs::BigThumbs:

Zaprti so samo z gelom.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

xpuser

Citat od: frodo1;171593:BigThumbs::BigThumbs:

Zaprti so samo z gelom.
Ja samo ne v citroenih. too muchos denaros

zlikovski

Prižgi avto, pa na klemah zmeri kolko polni, moralo bi biti nekje 14V.
Èe je manj pa bo potreben poseg.

CEPETKO

Pa plin je treba pohodit močno potem pokaže nekje 14,2-14,4 V.
Drugače ne kaže pravilno izmerjenega toka.
Citroen - kreative tehnoloži.

BT-C5

lahko ga napolniš z polnilcem(+klemo obvezno dol snet),če ne bo boljše pa daj z lexio preverit-mogoče ti več ne napolni do konca?

zlikovski

Polniti mora vedno konstantno pri kakršnih koli obratovalnih razmerah, zato ima regler, da uravnava napetost.

Potemtakem je ''hin'' regler ali alternator.

dexterboy

Dve leti nazaj smo tudi mi kupili Varto, in to na AMZSju, za blondinko. Potlej sem v Leclercu kupil močnejšega in ga dal v blondinko, Varto pa v Xsaro. Letos jo je pobralo, kar preko noči. Sem hotel preveriti nivo tekočine, pa ugotovil, da je to neki sistem, kjer pokrov ne gre dol. Sploh nisem imel živcev, da bi se jeb.. z garancijo pa tekanjem okoli. Ravno se je pokrilo z neko akcijo pri francozu, ko so imeli Toplo za ugoden denar. In zamenjal, najmanj živcev mi je šlo. Po vseh teh letih še vedno ostajam pri prepričanju, da ne verjamem bateriji, pri kateri ne morem preveriti nivo tekočine. Basta.
Vse Tople, ki sem jih kupil, so zdržale po 5 let, prva, 75 Ah, celih 7 let. Pa nisem delal nič drugega, kot da sem spomladi in jesen dolil destilirano vodo do zaželjene višine v celicah.
Drugače je pa res, when engine is running, mora biti 14V, drugače nekaj narobe :(
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Citroenovc

Zanimivo  jaz mam pa edino s Toplo (oz. Vesno, se niti nočem več spomnit katerim) res slabe izkušnje (2x nategnjen - beri v dveh ne dosledno vsak dan voženih avtomobilih sta oba zdržala malo več kot 1 sezono). Varta v BXu drži mnogo let (OK, zdaj je verjetno hin, ko že res dolgo ni bil zalaufan avto, akumulator je pa ostal priklopljen), Fulmen v Xantii BP, tisti kar je v C5 je tudi prva vgradnja in 6 let. Je pa res, da bo za slednjega test tale prvi mraz. Jaz mu napovedujem, da ne bo zdržal do rednega servisa (predvidoma Jan/2014) ampak bo treba kmalu v menjavo ...
OK

LP
Primož

xpuser

Topla je srednja žalost, tastare bele vesna so pa zržale tudi po 8 let.

Ales79

Meni je original Aku (Varta) zdržal 5 let. Èe se nebi bližala zima bi verjetno še kakšen mesec ali dva več. Že spomladi se mi je hitro začel prižigat napis Economy mode, po cca.5 minutah prižganega radia, ali pa ko sem 1x-2x odprl prtljažnik. Glede vžiga še ni bilo težav. Ko mi ga je septembra izmeril na servisu je rekel da imam samo še 45-50%.
Aku sem zamenjal letos oktobra, kupil sem Fulmen Endurance (77Ah, 760A) v L.Eclercu, so imeli akcijo 65 EUR in 3 leta garancije. Drugače je to pri nas Fulmen Xtreme. Na pooblaščenem servisu pa za C5 prodajajo Fulmen Formula (74Ah, 680A).

Upam da naslednjih 5 let ne bo težav u Aku.

Kot zanimivost, od prodajalca Aku sem slišal, da je povprečna življenska doba Aku toliko kot ima garancije + 1 leto. Vse kar je več, ti je podarjeno :)

LP,

frodo1

Večni niso nobeni, pač malo sreče je potrebno imet. Sam se sicer ne bi odločil za Vesna ali Topla akumulator, saj cenovno niso nič ugodnejši od ostalih.
   Vsi do sedaj so mi dobro služili, tudi po 7 let, razen v prvem avtu, ki sem ga sploh kupil-fičko. Tu mi je Topla aku crknil v pol leta, pa sem še imel takrat probleme z garancijo, no na koncu so jo vseeno priznali.
   Pa še za novodobne akumulatorje, za katere pravite, da so zaprti, le folijo ki je prelepljena je potrebno snet, od spodaj so pa navojni čepki in preverit nivo tekočine in po potrebi dolit destilirano vodo.
   Je pa res, da so ohišja akumulatorjev sedaj dosti kvalitetnejša in tako ne pride tako hitro do izgube elektrolita kot nekoč.
   Jaz še vedno vsaj 1x letno kontroliram nivo, ziher je ziher, kot pravijo.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

andraž

Največja katastrofa, ki sem jo imel je bil Midac. Prodaja Potokar. Ga je sesulo - dobesedno po dveh letih. Sem mislil, saj bo za 2cv dober. Pa je res bil...