C5 III servisi, aditivi

Začel/a yamaha20252025, December 14, 2012, 09:27:15 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

yamaha20252025

Mene pa zanima na koliko kilometrov delate redne servise?
Po servisnem intervalu je predvideno na 30.000km.
To se mi zdi odločno preveč. Nekje 20.000km se mi zdi sprejemljivo.

Ob nakupu vozila je bil opravljen redni servis, sedaj pa sem se naročil za prihodnji teden na redni servis, po prevoženih 17.500km in dobrem letu od nakupa.

Morda kdo dodaja kakšne aditive za čiščenje sistema ali kaj podobno? Namreč nekje sem zasledil, da je priporočljivo dodati enkrat letno oziroma na servisni interval tak aditiv, ki čisti šobe, celoten vbrizgalni sistem..
Kaj priporočate, če sploh kaj?

Ja, manjka mi še nekaj kilometrov in bo okroglih 75.000 km, pri starosti vozila dobre 2,5 leta.:BigThumbs:
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

Xandrej

Jaz enkart na leto menjam olje. Dodam pa 2x letno oni aditiv ki se dobi na citroenu prav za hdi... Za čiščenje sistema pa šob. Original aditiv.

yamaha20252025

Xandrej, saj o takem aditivu sem tudi sam razmišljal, da zadevo malo prečisti.
Sploh imam žal zelo umirjeno vožnjo, veliko mestnih obvoznic...

Pred cca 5000 km sem menjal olje v menjalniku in sedaj ga bom ob rednem servisu tudi, ker ga od enkrat ne moreš...

Torej menjava olja, filtrov, olja v avt. menjalniku + karkoli bi bilo še potrebno, to pa naj na servisu povedo.
Bom pa kupil tudi ta aditiv za hdi motorje.:BigThumbs:

Je pa fino, ko sem se dogovoril za servis...., dobim za ta čas nadomestno vozilo, tako, da ni nepotrebne skrbi kaj in kako...:BigThumbs:
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

Lovro

Servise dam narediti v skladu s servisno knjižico (le motorno olje dam menjati prej kot pa v 30.000 km).
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

xpuser

Èe se ne motim priporočajo uporabo aditivov za med benz nafto pred oljnim servisom. Torej aditiv notr skurit tisti tank in potem na servis.

yamaha20252025

To še nisem slišal. da naj bi se priporočalo, da se aditiv doda pred servisom?

Jutri imam tako in tako redni servis (olje, vsi filtri, vse tekočine, menjava olja v avt. menjalniku, pa pač vse kar bi bilo še potrebno)

Ravno prav pa je, ker sem dva dni nazaj prvič opazil, da se mi v vlažnem vremenu ob zagonu in ugašanju motorja zasliši zelo rahlo cviljenje, kot bi bil jermen ali jermenica.

Lahko je samo vlaga, samo pri toplem motorju, ko ga ugasneš se to ne bi smelo slišati.
Bodo že uredili, to je še najmanj.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

janezp

Bliža se mi servis za 60.000 in sem poskušal poklicati na Avto Plus na Jadranski, kamor sem do sedaj hodil, pa mi javi centrala, da številka ne obstaja. Brskal se po spletu in ugotovil, da Avto Plus ni več v seznamu Citroen servisov, kar verjetno pomeni, da več ne obstaja. V Mariboru je za Citroene AvtoCity servis na Teznu in po noverm tudi Petovio (AHPA) na Belokranjski. Kakšne so vaše izkušnje?

MSrougeZX

Jaz sem delal servis pri malo manj km kot je tvoj pri Avtocity..zadovoljen...olje sem prinesel svoje (total ineo), pa klima filter sem prej sam zamenjal....ostalo so oni.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Ales79

Citat od: janezp;147919V Mariboru je za Citroene AvtoCity servis na Teznu in po noverm tudi Petovio (AHPA) na Belokranjski. Kakšne so vaše izkušnje?

Servis Petovia avto iz moje izkušnje katastrofa.
Servis sem delal pri njih 2 leti nazaj, decembra. Ko sem prišel so imeli delavnico prazno, sem bil takoj navrsti.
Polomoli/strgali so mi vzvod/zajlo za odpiranje motornega pokrova. Računali so mi zamenjavo in novo žarnico, pa ko sem prišel domov ta kljub zamenjavi ni svetila. Imel sem težavo, da mi je malo puščala guma. Ko se rekel če lahko še to pogledajo, so imeli polno izgovorov, zakaj ne (delavnica pa je bila prazna), da mora gumo odšravfat, pa da bi jo moral namočit v sod, bla, bla, bla ....
Èe 2 meseca mi je odletel ventilček na tej gumi.

Iz mojih izkušenj servisa Petovia na Belokranjski ne priporočam nobenemu.

LP,

Ales79

Citat od: yamaha20252025;147758Mene pa zanima na koliko kilometrov delate redne servise?
Morda kdo dodaja kakšne aditive za čiščenje sistema ali kaj podobno?

Servise delam na 20.000 km. Olje 5W30 low saps (Motul 8100 ali Total Ineo)
V gorivo dodajam samo aditiv Motul diesel system clean, na 10.000km (za čiščenje šob).

Glede servisov pa je tako, servisni interval 30.000km je za normalna podnebja, skrajšani interval 20.000km pa za ekstremna podnebja.
Pri Citroenu se za normalno podnebje smatra del Francije ob Azurni obali in podnebja z stalno temparaturo. Slovenija pa pade pod ekstremna podnebja (poteti +40°C, pozimi -30°C)

LP,

3001

Jaz dodam na vsake 4.000 km  aditiv od S.T.P za čiščenje kompletnega sistema.

yamaha20252025

Danes sem dobil avto iz servisa.

Zamenjali so olje Total Ineo, vse filtre, olje v avt. menjalniku, jermenica, napenjalec jermenice, jermen (alternator, klima...), pokončni stabilizator, pregled hladilne tekočine, pa drobni material..morda sem kaj pozabil...

So pa opazili, da sta oba prednja amortizerja rahlo orošena...očitno rahlo puščata. Rekli so, da nekaterim že pri cca 20K km, drugim pri 150K km.
Lahko da sem jaz avto že kupil z takimi amortizerji, kdo bi vedel.
Ker naj bi tako amortizerji zdržali še nekaj mesecev ali pa 10 let, mi niso priporočili takojšnje menjave... bom res raje počakal in videl, sicer če bi bilo potrebno, bi jih takoj danes menjaval...
Baje je veliko C5, ki imajo te težave, pa imajo že praktično od garancije dalje orošene amortizerje in enako tudi pri 150.000km in še vedno vse dela v redu....

Drugače sem bil pa zelo zadovoljen z servisom Novak.
Priporočam!:BigThumbs:
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

StefZ

Zdravo!

A tole servis novak je tam na Dolgem mostu (neuradni citroen, peugeot servis)?
Mogoče lahko izdaš koliko te je vse skupaj prišlo? Material si imel svoj ali si ga vzel pri njih?

Hvala

yamaha20252025

Ja...servis je na Dolgem mostu...

Servis je nanesel nekaj manj kot 700 Eur.
Nekaj takega sem tudi pričakoval, glede na ves material, ki ga je bilo potrebno menjati.

Èe bi bil le osnovni servis, bi po mojem bilo (govorim na pamet) cca 150-250 Eur...
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

Xandrej

Sicer je vse OK ampak napenjalec pa jermen pa nevemkajvse pri 70 000? Zakaj?