C5 III servisi, aditivi

Začel/a yamaha20252025, December 14, 2012, 09:27:15 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

yamaha20252025

Napenjalec, jermenica....je cvililo, sicer še čisto malo. Vem, da bi pa čez npr. 3000 km začelo bolj, več...
Tako sem želel, da naj na mojo željo zamenjajo cel komplet...

MAh, sem imel že pred leti tako "smolo" pri 30 000 km... Bi bilo pa fino, če bi to "jamralo" šele pri cca 250 000 km +.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

Xandrej

Aja cvilila je... Aha potem pa ja...

Zato sem razmipljal kako to. Odlično.

Sem pa zadnjič rekel tudi jaz daj ta ineo noter pa je rekel zakaj? Ta motorj je bil zasnovan leta 2004 pa v sodelovanju s totalom 9000 ki je bil takrat na razpolago. Pa 120 000 ima noter total 9000 bomo kar 9000 noter dali. ineo je bolj za euro 5 motorje...

yamaha20252025

Kar se olja tiče...je verjetno to tržna niša...okoljevarstvo itd...
Sicer so pa današnja olja vsa dobra, samo, sa se uporablja predpisana, pa ni problem.

Seveda so tudi vrhunska olja, ampak to Citroen ne potrebuje, ni dirkalnik.

Cviljenje je bilo minimalno, ampak me je motilo in nisem želel čakati, da "škripne", oziroma cvili do naslednjega servisnega intervala.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

Xandrej

Odlično!

Jaz tudi znorim če kaj ne dela pa kaj bluzi pa kaj cvili pa... Jao...

Svaka čast!

Povej ko boš prodajal. Rabim za pupo enkrat drugo leto... :BigThumbs:

yamaha20252025

Xandrej, ne provociraj s prodajo hehe...

Èe samo pomislim, koliko je avto izgubil na vrednosti v dobrih 13 mesecih, kolikor ga imam, me boli glava.
Najbolj je zanimivo C5 (2.7 ali 3.0), C6..., kako to noro izgubi na ceni.
Drugo leto dobim za svojega za vrednost novega Cliota, pa bo avto star tri leta...

Bi pa imel Mitsubishi Lancer Evo X 2.0 GSR TC-SST ( en tak bele barve je na avtonetu) , obvezno avtomatik...ali kaj podobnega (M3 SMG, 2007 + letnik)...
Samo ne, to so sanje.
Èe ne bi zraven še motor vozil, bi si to omislil...
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

Xandrej

Drugo leto!!!! 2014 Seveda če služi zdravje služba in še kaj..

Od takega človeka takoj kupim voz... Pa tudi če je 1000 dražji od najdražjega iz avtoneta...

Marko78

A mi lahko kdo pove, pri kolkih kilometrih je menjava jermena na c5 tourer exclusive 2.0 hdi 163km????

Hvala

Xandrej

Nimaš navodil za uporabo oz servisne knjige? Noter piše! Tisto bo najbolj ziher!

Ali na 160 000 ali pa na 240 000 preveri...

Marko78

Kupujem rabljenega in imajo eni tam okoli 120-140tkm pa zato  me zanima???

dvorjan

Citat od: Marko78;151142Kupujem rabljenega in imajo eni tam okoli 120-140tkm pa zato  me zanima???

Potem pa takoj zamenjas in ves pri cem si. Ce mislis imeti avto dlje casa, je to tudi edina razumna poteza.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

sypahh

Ker je glih tema o servisih, bom vprašal kar tukaj, da ne odpiram za bzv nove teme. Dobil sem predračun iz uradnega Citroen servisa za redni servis pri 120.000km in me zanima kaj mislite o sami ceni?

Sam servis pri 120.000km naj bi zajemal (po predračunu):

-menjava olja v motorju + oljnega filtra + tesnila čepa olja
-menjava zavorne tekočine
-menjava filtra potniškega prostora
-menjava zračnega filtra
-menjava filtra goriva
-kontrole ki jih predpisuje proizvajalec

Cena pa 215EUR

breznikar.peter

Jst mislim,da je cena tu nekje ja. Vsaj po mojih izkušnjah sodeč, so me servisi vedno prišli nekje okoli 200€-220€, z menjanimi vsemi filtri. Ti, kot sem videl, ti bodo menjali še zavorno tekočino, tako,da dvomim,da boš kje drugje rihtal bistveno ceneje, razen v privat delavnici.
LP,Peter

sypahh

Ja, to je to, kar naj bi se delalo na 120.000km, vsaj tako mi je rekel na servisu, oz. poslal mi je predračun za omenjeno.

Pa še eno vprašanje.. na enem drugem predračunu je navedeno sledeče:

- Filter goriva (79,34EUR)

Je dejansko ta filter goriva tok, mi lahko kdo iz prve roke pove, ker se mi zdi malo veliko za filter goriva? Tudi pri končni ceni je v primerjavo s tistimi 215EUR, tukaj dosti višja cena in sicer 392EUR (od kje taka razlika nevem, ker je dejansko na predračunu vse isto)

MSrougeZX

Za filter gorvia sem dal okoli 20eur v GMT...mehanik je menjal v 5min.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

breznikar.peter

Mislim,da je razlika v ceni glede tega filtra goriva zato, ker ti je on na servisu zaračunal filter goriva in neko ohišje zanga še poleg..Še jaz ne vem točno, ampak vem,da mi nekdo 1x omenil,da se menja še ohišje zram...Pomojem je to samo tržna niša, boh ve..Bo mogoče kak serviser kaj več povedal okoli tega.