Številka šasije in zgodovina avtomobila

Začel/a StefZ, December 10, 2012, 12:32:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

StefZ

Zdravo!

Zanima me, če se lahko s številko šasije na pooblaščnenem servisu preveri, kaj je bilo v zgodovini avtomobila z njim delano. (Npr. menjano v garanciji, popravljano,...).

Klical sem na Avtotehno Vis na Celovško in so rekli, da se vidi samo, če je bilo servisirano pri njih.  Ima mogče Citroen evropsko bazo podatkov (npr. če je bilo v Italiji zamenjano nekaj na uradnem servisu, da bi se to videlo v evidenci...)

Kakšne so vaše izkušnje s tem. Se preko številke šasije lahko ugotovi kaj drugega kot to, ali je bil registriran v sloveniji in ali je mogoče ukradeno. Mogoče kdo ve?

Hvala.

Xandrej

Èe je bil avto servisiran pri citroenu se vidi... Bilokje samo uraden serviser jemoral bit!

gule

Pa ne bo držalo...ni nujno, da se vedno vpiše v sistem(ker ni obligatorno), je pa res, če je avto kdaj imel kakšno kampanjo, ali večji poseg, da je to zavedeno v sistemu in, če je to bilo pred 5 leti in je avto takrat imel npr.90.000 km, danes, pa isto toliko, ali samo malo več, ali celo manj, je to sigurno znak, da se je "prčkalo" po kilometrini...

Xandrej

Kak nebo držalo? Jaz sem preden, da sem šel v nemčijo po karlija v mariboru pogledal kdaj se je prejšni lastnik v njemu sprdnil! Èe je bil avto servisiran na original servisu pa zadeve ki so menjane na garancijo so zavedene v računalniku! Seveda je to bilo pri avtu iz nemčije! Tudi kilometrine so bile napisane zraven pa vse!

Jogador

Ja, načeloma naj bi uradni serviserji vpisovali v računalnik, samo jaz sem z mojo bjondo dobil 2 računa iz pooblaščenca blizu Lj, pa je potrdil, da je ta račun pravi, da je avto bil tam, samo v sistemu pa ni imel nič, ker tega pač niso zavedli takrat...
Tako, da ni nujno, samo to je človeška "napaka" (šalabajski pa to).
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

gule

Pa ne bo držalo, ko ti povem, pa tudi to za Nemčijo ni pravilo, je prej izjema...tako je kot sem jaz napisal, oziroma še enkrat: Ni nujno in obvezno, da se vsak servis zavede v sistem!

Dr. MadMan

Obvezno se vpisujejo samo garancijska popravila vse ostalo je dobra volja serviserja pa naj bo to dojčeland italija al pa kjer koli drugje.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

yamaha20252025

No, prav in lepo pa je, če je servis in vse kar je s tem povezano lepo vpisano v sistem.
Prav to pa bi moralo biti narejeno tako, da se ne bi dalo več brisati ven, da ne bi prihajalo do zlorabe.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

Gox

Jaz sem bil "za računalnikom" oz. za hrbtom prodajalca ko sem kupoval DS3 in ga vprašal če je bilo že kaj popravljano na avtu, pa je vpisal številko šasije in je ven vrglo neko razpredelnico, noter je bil vpisan garancijski poseg menjave ključa (daljinca) ... (Avto je imel takrat 8 mesecev in 11.000km)

gule

Normalno, da je to z ključem vneseno, ker je pod garancijo in je okvara...redni servisi se npr. ne vpisujejo...in to tako je...

Romzi

Mislim da je tako da so za starejše avte samo garancijska popravila vnešena, od nevem katerega leta naprej (2007???) pa vse.

gule

Spet ne bo držalo...tako je še danes...in tudi na najnovejših avtih, ki so prodani predvčerašnjim!

dvorjan

@gule:
No, pa bi vseeno veljalo zamenjati to prakso. Saj je prav, da se vse vpise, bi bilo nategatorjem hitro tezje ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

gule

Citat od: dvorjan;147303@gule:
No, pa bi vseeno veljalo zamenjati to prakso. Saj je prav, da se vse vpise, bi bilo nategatorjem hitro tezje ...

Verjetno imaš prav, a jaz samo delam v Citroenu in pravila nisem sam izmislil, ampak ih se samo držim...

janez

Vem da tole ni isto... sam , kot zanimivost...

http://www.carfax.si/?cid=13472831949479b8e65628ac4202323a&et_cid=6&et_lid=135

Zadnjič enkrat sem preiskusil tole zadevo in vstavil CIMOSOVE  številke od mojih bivših dijan, spačkov in amijev. Za nekatere mi je celo pokazalo rezultat... kot naprimer, kdaj je bil prvič registriran, koliko lastnikov je menjal... in slično.