Številka šasije in zgodovina avtomobila

Začel/a StefZ, December 10, 2012, 12:32:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sušo

Je tud na e-upravi ena varianta preverjanja lastništva in trenutnega stanja.
Vedet moraš številko prometne in registrsko avta (na prometni valjda...)
https://e-uprava.gov.si/e-uprava/emrvl.euprava

janez

Zanimivo Sušo... Deluje, jaz sem šesti lastnik mojega DAKa :) To nisem vedel...

ramiz

Citat od: gule;147298Normalno, da je to z ključem vneseno, ker je pod garancijo in je okvara...redni servisi se npr. ne vpisujejo...in to tako je...

Ne vem če bo to držalo.Jaz sem svojega c5 uvožen iz italije preveril v citroen Kranj pa je bilo vse zabeleženo do starosti dveh let oziroma dokler je avto pod garancijo.Videlo pa se je vse tudi redni servisi,nekaj na voznikovem stolu in celo menjava motorčka za brisalec in še par drobnarij.Seveda je moral avto biti servisiran na uradnem servisu.
Pa še to mojster s katerim sem govoril je rekel da dokler je avto v garanciji morajo to zabeležiti.

Lovro

Tudi, ko sva s prejšnjim lastnikom pripeljala moj C5 na hitri pregled na servis, se je dalo dobiti vse podatke o servisiranju...

Mogoče je odvisno, kako naletiš. Verjetno tako kot je rekel Gule: nekje so bolj vestni, nekje pa manj, odvisno od servisa do servisa.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

janez

Citat od: sušo;147327Je tud na e-upravi ena varianta preverjanja lastništva in trenutnega stanja.

Tale aplikacija je pa dobra. Dejansko ti pove ali je avto naš "Jugoslovanski" ali nekje iz tujine pripeljan.

Bom potem probal še stare prometne , ki jih imam doma not vstavit , da vidim, če sem v sistemu :)

sušo

Zanimivo, ne?
Sam morš met registrsko. Al prime na zadnjo, ki jo je avto imel. Ne vem nisem šel v detajle.

janez

Pomojem samo trenutno registrirane avte zagrabi. Prejle sem probal enega, ki ni več registriran od mojih pa ne gre.

Pa stare prometne nimajo iste oznake kot nove tridelne. Tudi ne gre...

frodo1

Citat od: janez;147324Vem da tole ni isto... sam , kot zanimivost...

http://www.carfax.si/?cid=13472831949479b8e65628ac4202323a&et_cid=6&et_lid=135

Zadnjič enkrat sem preiskusil tole zadevo in vstavil CIMOSOVE  številke od mojih bivših dijan, spačkov in amijev. Za nekatere mi je celo pokazalo rezultat... kot naprimer, kdaj je bil prvič registriran, koliko lastnikov je menjal... in slično.

16 zapisov zabeleženih v naši podatkovni bazi,...če jih pa hočeš videt pač moraš dat 20€ in vprašanje je kaj vse je zabeleženo,...morda pe me kdaj zamika da vidim kaj vse so vnesli.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Lovro

Citat od: janez;147397Pomojem samo trenutno registrirane avte zagrabi.

Se probal z mojim C5, pa je lepo napisalo. Moram ob priliki še žabo vpisat, pa da vidim...
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

andraž

Citat od: sušo;147327Je tud na e-upravi ena varianta preverjanja lastništva in trenutnega stanja.

Sem preveril DS-ko, imajo vse podatke, tudi o tem v kateri državi je bila prej registrirana, o tamkajšnji reg.številki in številki prometnega dovoljenja. Zanimivo. Za Slovenijo se vidi samo koliko lastnikov je imel avto do sedaj, da pa bi prišel do njihovih podatkov je pa nemogoče. Uporabno v primeru, ko ti prodajalec razlaga da je drugi lastnik, na tej strani pa piše da je sedmi.

janez

Ja... mene je tudi presenetilo, da sem šesti (6.) lastnik DAKa ... pa v tolk dobrem stanju je. Zgleda glede na stanje so si ga res samo podajali en drugemu. Bil je pa razbit... Zgleda kot dokaj nov, ker se vidi, na pragu in podu , da so ga s hidravliko ven cukali in pustili vse dele originalne (pod, prag, steber, prednja stena).

yamaha20252025

Meni je tudi našlo...ampak nisem pa želel doplačati skoraj 20Eur...za polno verzijo.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

xpuser

Citat od: andraž;147464Sem preveril DS-ko, imajo vse podatke, tudi o tem v kateri državi je bila prej registrirana, o tamkajšnji reg.številki in številki prometnega dovoljenja. Zanimivo. Za Slovenijo se vidi samo koliko lastnikov je imel avto do sedaj, da pa bi prišel do njihovih podatkov je pa nemogoče. Uporabno v primeru, ko ti prodajalec razlaga da je drugi lastnik, na tej strani pa piše da je sedmi.

Škoda dnarja, drugič ko slepaš zavarovanje reč agentu da naj preveri če je bil avto že kdaj obravnavan s strani katere od zavarovalnic.

pecko01

Pozdravljeni

Še moja izkušnja:

Ob koncu leta 2005 sem kupoval 2 do 3 leta star C8 (starejših itak še ni bilo) in sem bil zelo razočaran nad slovenskimi trgovci (preprodajalci). Pri nas so se prodajali samo uvoženi C8 zato sem bil zelo skeptičen glede realnosti podatkov.

Na srečo je imela prijateljica s katero sva skupaj kupovala ta avto za družino, znanca v Citroen Slovenija v Kopru, ki mi je preverjal zgodovino avtov, ki so me zanimali, na podlagi št. šasije.

Pošiljal mi je izpise servisov, ki so bili opravljeni pod garancijo ali zaradi vpoklicov tovarne ali reklamacij kupcev. (c8 je imel kar velike porodne težave in so imeli relativno veliko vpoklicev, da so menjavali razne dele).

Kot sem že nekako v naprej pričakoval, se je izkazalo, da so bili pri vseh štirih avtih, pri različnih dilerjih, ki so mi bili interesantni za nakup (dva uvožena z Danske, en Francija, en Italija), kilometri pošteno zvrteni nazaj.

Na števcu so imeli vsi med 70.000 in 95.000 km, na izpisih se je izkazalo, da so imeli toliko prevoženih že davno prej (tudi dve leti prej). In zanimivo: vsi štirje trgovci so imeli lepo poštempljane servisne knjige za te avte! In seveda vsi od prvega lastnika.

Tako sem opravil v Sloveniji in šel avto kupit v Nemčijo, (kar sem storil že leta 98, ko sem tam kupil 2 leti starega Mondea z 140 kkm za manj kot pol cene novega, zvožen na AC, ki je zgedal kot nov in mi je služil 7 let, 300.000 km, brez večjih stroškov) in bil zopet zelo zadovoljen, ker sem vedel kaj kupujem (no ja, sama kvaliteta avta me med uporabo ni navdušila). Dobil sem celo full exclusive opremo.

V prilogi je primer izpisa iz baze za moj nemški c8. Na prvem listu je seznam akcij oz vpoklicev, kjer se vidi če so bile vse opravljene, v nadaljevanju pa vsa garancijska popravila (z akcijami vred), z vsemi podatki. Take izpise sem dobil, za vseh pet preverjanih avtov, ne glede na to v kateri državi je bil kupljen ali servisiran.

Po moje se taki podatki še vedno vodijo v centralni bazi, problem je lahko le, če je bil avto tako dober, da ni bilo nobenih popravil pod garancijo, oz na stroške tovarne.

lp
Marko