vztrajnik ali sklopka?

Začel/a sulicar, December 05, 2012, 04:33:19 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sulicar

Imam c5 2.0 hdi karavan letnik 2003 in mi kadar stisnem sklopko spušča čudne zvoke..eni pravijo ,da je potisni ležaj,eni sklopka,drugi pa da je vztrajnik(ta mi je najmanj všeč),res da ima avto že 310000km po števcu,lahko tudi več saj je iz uvoza!Sam sem z njim naredil  slabih 240000km brez problema..servise delam na 20000km in mi še sedaj motor ne "požre" niti kaplje olja!!Vozim ga redno relacijo 65km v eno smer.
Zanima me sledeče:
1.Kaj bi oziroma bo crknilo?
2.Cena sklopke in vztrajnika,kje najceneje?
3.Na koliko Km se spet dela ponovni veliki servis?Nazadnje sem ga pri 202000km!
4.Ali se mi sploh splača dati na njega 1000€?Ker če bom bi še moral narediti vsaj 150000km z njim...pa pravkar sem razmišljal,da bi menjal avto(C5III ali C4 Picasso)...zdaj pa še takega ne morem prodati ali dati  v ceno...:argue1::argue1::argue1:

sulicar

a lahko prosim č:Hammer3:imprej za kakšen pameten odgovor?

ModelJT

Daj najprej povej kakšni so te čudni zvoki.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Jah, kaj je narobe ti lahko pove mehanik, ko zadevo pogleda od blizu, ne pa mi preko foruma. In ja, komplet sklopke in vztrajnika je na voljo od 400€ dalje. Velik servis se pa dela vsakih 160.000 km, tako da imas se nekaj lufta. Ko bos pri mehaniku, naj pogleda se stanje jermenov in napenjalcev ... in ti bo tocno povedal, kako in kaj.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

sulicar

se sliši samo ko pritisnem pedal za sklopko,tak kot da bi nekaj "šobalo" in pedal kot da bi nekako na rahlo vibriral...med vožnjo ko pa prestavljam in stisnem sklopko se še sliš ikot da bi se še nekaj vrtelo...

ModelJT

Verjetno je potisni ležaj kriv za to. Najbolje je res da se zapelješ do svojega mehanika pa da on pogleda.
[SIGPIC][/SIGPIC]

zlikovski

Nevem zakaj bi tudi menjaval vztrajnik.

sulicar

pravijo,da bi se naj menjal,če že sklopko menjuješ...jaz tudi najraje ne bi,ampak mi je že mehanik preko telefona začudeno vprašal,če pri tolkih kilometrih je še vedno prvi vztrajnik....
Glede tega kompleta,a je ta vztrajnik v redu?a se kaj občuti ker nima teh blažilcev?

xpuser

Fuč dvomasnega se najlepše sliši ko ugasneš dizlčka in se zasliši zvok vzmeti v njem.

Èe si z avtom drugače zadovoljen porihtaj pa naprej vozi, ker na novih žal ne zdržijo toliko.

sulicar

Med tem ko še vedno čakam mehanika,sem hotel prestaviti avto in mi je pedalo sklopke ostalo  noter.....sem ga nožno potegnil na zaj ,sedaj pa sploh ne gre stisnit.Kaj je vse uničilo?

garac

suličar, a je hidravlična sklopka, al je klasika?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

sulicar

Mislim da je hidravlična,nisem pa siguren...zakaj?

Vlado333

Tvoj avto ima potezno sklopko, torej sedaj ti je ležaj "izpulilo" iz košare. Èe boš sklopko stisnil na silo, bo počil tudi cilinder sklopke pri pedalu kar si verjetno ne želiš. Jaz sem že montiral fiksne vztrajnike na tak avto in ni bilo čutiti razlike.