Nakup C6

Začel/a hladilnik, November 29, 2012, 03:44:17 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hladilnik

Nekako sem nehal gledati C5, ker je trg malce cuden. Povecini so sicer relativno poceni, kaksen res dober primerek stane pa toliko kot bi bil iz zlata.
Sem pa danes pri Visu v Ljubljani videl srebrno C6, l.06, ki se prodaja za slabih devet tisoc eur. Motor je 2.7hdi. Verjetno napovedi o visji cestnini terjajo svoj davek tudi pri taksnih vozilih in jim znizujejo ceno.

Mene to sicer ne moti in se ze potiho oziram za modelom C6. Kateri motor je najmanj problematicen? 2.2Hdi? Kaksne so ostale hibe pri teh modelih? Vse kar vem, da prednje roke hitro pobira, nove pa so drage. Se kaj drugega?

So vsi v 18" platiscih? Ker mi taksna velikost z udobjem ne gre ravno skupaj.

Kaksno je kaj vzdrzevanje taksnega citroena? Tole rangira v razred bmw 5 oz. mercedeza serije e? Nimam sicer problemov z vzdrzevanjem C5, passatom, bmw 3 in ostalih podobnih avtomobilov, bom tukaj bankrotiral?

Ker zene ne mislim prepricevati in se kregati z njo glede oblike, ker mi ocita, da je grd ampak ga bom zanalasc kupil.

A tegale poznamo?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4999086&show=1

Dr. MadMan

Ha mimo tega v Grosuplu se pa vsak dan vozim. Lahko se enkrat ustavim pa malo pregledam.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

Dr. MadMan

Aja je pa uvoz iz italije sigurno...
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

Xandrej

Bom ti odgovoril po alinejah:

2.7 motor bo imel po novem za slabih 50€ večjo cestnino to ne znižuje cene avta ampak trg... Tudi BMW 6 dobiš dandanes za 13 000 jurjev pa je dal za novega istega letnika kereko čez vrednost 3 sobnega stanovanja v mb...

motor po defultu ni noben problematičen in meni OSEBNO bi bil 2.2. motor premalo za 2 tonsko zverino pa še z avt. menjalnikom sicer pa odvisno od uporabnika

roke hitro pobira (http://www.ebay.de/itm/QUERLENKER-SPURSTANGE-SATZ-PEUGEOT-407-CITROEN-C6-VORNE-DEUTSCHE-MARKE-/281012777681?pt=DE_Autoteile&fits=Make%3ACitro%C3%ABn|Model%3AC6&hash=item416daab2d1) če je še za kakšen avto tega ranga zadeva bolj poceni si dam nekaj odrezat. Jaz sem dobil desno zadevo v GMT za nekaj več kot 100€ pa se je zadeva pojavila na 120 000 kilometrov... In bila prvič menjana na levi strani še ni ne duha ne sluha o kakršnem koli (luftu)...

18 so po defultu (245 45 R18 je dimenzija gum) ker ima spredaj 4 batne čerljusti in manja kolesa od 17 sploh gor ne gredo... aja pa pelji se z avtom nerabiš balonov zato, da bi avto bil udobnejši ker še s tem bo marsikateremu slabo v avtomobilu...

Bankotiraš lahko pri vsakem atomobilu... Malo sem gledal ogromno delov si deli s C5 (isti motor) kaj pa ni takega itak zavarovano kot so šipe, luči, ogledala...  Cene so dokaj normalne... Ploščice itd itd... Vse se dobi....

Avto je nekomu grd nekomu lep... Tukaj je debata nesmiselna in je res je poseben in ni dneva da ga nebi kdo gledal na parkirišču ki stoji in da si opazen na cesti to je serijsko. Je pa res, da to ni po okusu žens to pa 100% pa seeda si vsak avto kupuje zase je prva stvar ta, da ti avto mora bit všeč!

Jaz trenutno nimam alternative za njega... Edina ki sta mi MB CLS ter JAGUAR FX ali XJ seveda pa so tudi cene drugačne...

Tega Èrnega je šel gledat uporabnik (Yamaha25***) bo 100% kaj napisal...

jaz sem ga vzel in to samo izključno od znanega prejšnega lastnika...

LP

yamaha20252025

Ta srebrni je tam že od poletja.
Bil je vizualno precej zanemarjen..., saj je bilo na platiščih videti, da po mojem vsa leta nikoli avto ni bil pošteno opran...
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

ModelJT

Kolko mi je sodelavec povedal temule v avto grosuplje ni za zaupati. Je sam hotel kupiti tam c4 pa je ugotovil da ima avto vrtene kilometre.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Romzi

Citat od: yamaha20252025;146447Ta srebrni je tam že od poletja.
Bil je vizualno precej zanemarjen..., saj je bilo na platiščih videti, da po mojem vsa leta nikoli avto ni bil pošteno opran...
Ja se vidi po slikah, "fotograf" je bil v kratkih hlačah in v natikačih.:Hammer3:

hladilnik

Saj res, sem zdaj pogledal podatke in res tehta avto skoraj dve toni. Ni mi sicer premalo 2.2dizel. Sem imel terenca s sicer prostorninsko vecjim motorjem in pol toliko konjenice.

Problem je, da testne voznje nihce ne zrihta. Ceprav sem pripravljen placati preizkusne tablice in najem avtomobila, se 500eur kavcije polozim za vsak slucaj vendar se prodajalcem s tem ne ljubi ukvarjati.

Avto je meni sicer lep tudi vizualno, vsekakor je posebnez.

lugr78

Tega v Grosupljem sem ravno danes gledal, feltne vse popraskane, notri ni ravno lepo ohranjen, avto je najbrž iz italije glede na cifre na šipah.
Prodajalec deluje nezainteresiran za kakršenkoli dogovor glede cene, je pa za popust ponudil neko garancijo.Imel sem slab občutek.
Kilometri so pa seveda realni, da tudi pisno garancijo. Na vprašanje kaj se zgodi če se ugotovi da kilometri le niso realni je bil čudno tiho....

Je pa C6 res avto :)
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

superca13

En moj skromen predlog:
najprej se razčisti, kaj se sploh kupuje: ali popust ali avto.
Rabljen avto je rabljen, kar pomeni, da so praske in razni sledovi obrabe prisotni.Èe se ti zdi preveč rabljen za tvoje potrebe in želje, iščeš dalje, v nasprotnem primeru izvedeš kontolo/pregled na orig. servisu ter se odločiš na podlagi rezultatov.

Pa uspešen nakup želim :)

LP
S

yamaha20252025

Xandrej,

ne nisem šel gledati tega črnega C6..., tako, da ne morem podati mnenja.

Videl sem le srebrnega, ki se omenja, pa še tega slučajno, ker sem se takrat nahajal tam in zadevo videl.

Je pa izbira C6 bore majhna in bo kar težko dobiti željeno, seveda je veliko odvisno od želja, natančnosti bodočega lastnika in na koncu seveda financ.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

pehorunkl

Fantje, za 9000EUR kupiš en dobro notranje ohranjen C6, ki nima prevrtenih kilometrov, vanj vržeš ene tri jurje pa maš za 12 čukov avto ala letečo preprogo!!!
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

psihopat100posto

v Dojčland so že od 6000 jurjev dalje tam z 200K prevoženimi, sem glih zadnjič gledal enega srebrnega v Augsburgu, še kake 2-3 leta pa bo ziher kaki pri meni, s tem da jaz ciljam na bencinarja kar bo še veselje najti dobrega in poceni!:)
lp

Xandrej

Pri temu prišteješ ene 4-5 jurjev za davke, pot, uvoz itd itd...

30% je samo DMV...

:BigThumbs:

Pa temu avtu prišetej pri kilomterini še eno nulo zravem ker sedež ter stikala so tem kilometrom primerna nekje 250 000 jih ima. Ker dotični pri AC v MB je bil pri 200 000 kot nov! Nikjer niti ene sledi obrabe Pri mojem 120 000 tudi nič...

Zic celi zmučkan, pa stikalo za špie, ter zadaj na vratih manjka mrežica na zvočnikih ter itd itd... kaj šele ko tja prideš!

Med nami. C6 jaz osebno nebi kupil nikoli če nebi poznal cele zgodovine avta z lastnikom vred...