Nakup C6

Začel/a hladilnik, November 29, 2012, 03:44:17 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

psihopat100posto

ja Xandrej možno da je res, ga bom šel pogledat v kratkem se dosti tam mimo vozim, ja DMV je res pizdarija, samo pot in prevoz avta imam jaz skoraj zastonj tak da ko bo čas($$$) za nakup bom že kaj dobrega našel!:)
lp

hladilnik

Citat od: pehorunkl;146996Fantje, za 9000EUR kupiš en dobro notranje ohranjen C6, ki nima prevrtenih kilometrov, vanj vržeš ene tri jurje pa maš za 12 čukov avto ala letečo preprogo!!!

Kaj bi menjal za te tri jurje? ok veliki servis, ostalo kaj? Ne provociram.

xsarar

Citat od: hladilnik;147098Kaj bi menjal za te tri jurje? ok veliki servis, ostalo kaj? Ne provociram.

Ja, to pa tudi mene zanima? Še 3 jurje naknadno vreči na avto, uau. To je pa kot bi v naprej gledal za "zgonenim" avtomobilom. Še nikoli v življenju nisem na noben avto toliko zmetal, pa sem imel različne znamke, roko na srce, sem pa odkar imam Citroena C5 MK1, zmetal največ doslej. Lahko temu botruje uvoz iz Italije, lastništvo, km...ali pa enostavno tudi znamka. Pa, da se ne bomo narobe razumeli, avto mi je zlezel pod kožo (hidravlikar). Ampak 3 jurje..., ne to pa ne (vsaj upam no). Tudi jaz navijam za C6!

LP vsem.
Moj prvi je bil AX.

tomaz555

Pedvidevan in niti ne mislim kupiti C6 pa vseeno:
Gume zimske in letne (ponavadi dobim gume zanič) cca 1500 evrov za komplet
Ker imam vedno 2 kompleta dodatna platišča 300 evrov
Brez vlečne naprave pri meni ne gre cca 300 evov
Za en konkreten servis ostane komaj 900 evov.
Ni treba, da je avto zgonjen, da porabiš zanj 3000 evrov.

dexterboy

Mogoče pa fsi tukaj pozabljate, da je bilo šestic narejenih fse skupaj zgolj in samo 20 tisoč in da bo malo verjetno, da bodo deli sčasom cenejši... Saj ne rečem, super bi ga bilo imeti, ampak kot je @xandrej že napisal, čakati na rezervni del tri tedne, da ti ga francoz naredi... kje je tukaj zdrava pamet? Kot prvo rabiš hišo za parking, potlej še enega za rezervne dele, pa prostor - delavnico, kjer boš veliko stvari lahko sam naredil in temu posledično primerno orodje... hočem povedati samo to, da bo to zelo drag hobi.

Ah, čisto pozabil, tole ni forum vrtečih propelerjev in olimpijskih krogov :emot15:
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

pehorunkl

Citat od: tomaz555;147138Ni treba, da je avto zgonjen, da porabiš zanj 3000 evrov.

Hvala.
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

lugr78

Malo gledam C6-tke pa mi je pri eni možakar povedal da občasno javi napako v vezi z parkirnimi senzorji.

Ali je mogoče v igri kakšna večja napaka če parkirni senzorji spredaj in zadaj občasno ne delajo in javi napako?Je v najslabšem primeru samo avto brez delujočih senzorjev ali je računalnik za senzorje hkrati še za XY stvari ?

Še to, noga prvega cilindra/amortizerja ja malo mastna, a kdo ve kolikšen strošek je če se jo menja ?
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

ModelJT

Citat od: lugr78;156954Malo gledam C6-tke pa mi je pri eni možakar povedal da občasno javi napako v vezi z parkirnimi senzorji.

Ali je mogoče v igri kakšna večja napaka če parkirni senzorji spredaj in zadaj občasno ne delajo in javi napako?Je v najslabšem primeru samo avto brez delujočih senzorjev ali je računalnik za senzorje hkrati še za XY stvari ?

Še to, noga prvega cilindra/amortizerja ja malo mastna, a kdo ve kolikšen strošek je če se jo menja ?

Za c5 je bila nekaj časa nazaj 500€. Pa kolikor vem ima c6 enako.
[SIGPIC][/SIGPIC]

StefZ

Citat od: ModelJT;156963Za c5 je bila nekaj časa nazaj 500€. Pa kolikor vem ima c6 enako.

Pri moje rabljenem C5 III je prodajalec pred nakupom menjal oba prednja amortizerja. Predračun je bil 2x280e + 3 ure dela po normativu. Tako da je samo eden malce cenejši.

LP

drumross

Živjo,

sem nov na forumu čeprav si ga večkrat ogledujem sem sedaj zbral pogum in se prijavil. :)

Že nekaj časa se odločam za nakup C5 III (rabljenega, preizkusil že vse motorje razen 3.0 Hdi) pa se strinjam s tabo "Hladilnik". Takšen kakršnega bi imel jaz, je še zelo drag.

Odkar pa gledam še C6 pa mislim da sem se zaljubil v ta avto :) In pa še za isti denar dobim admiralsko ladjo katera je isti letnik kot npr. C5 III.

Razočaran sem pa nad ponudbo v SLO še tisti ki "prodajajo" ta avto se ga ne da videti?? Vseh 5, ki jih je na avto netu sem klical in dejansko sem si lahko ogledal samo enega. Ostali vsi mutijo "ja avta žal trenutno nimamo tu, ali pa je v pripravi ali pa ja veste to je pa službeno vozilo od NLB..."

Tako da ga bom verjetno moral uvoziti. Ali mi kdo lahko pove približni strošek DMV, DDV in ostalo če bi izbral npr. 2.7 Hdi letnik 2008?

Hvala že vnaprej ;)
C5 II - 2.0 Hdi Exclusive

dvorjan

Tu noter si vtipkaj vse podatke, pa se bos premislil glede avtomobila. No, ali pa vsaj motorja. Ker je na racun visokih izpustov pregresno drag ...

http://www.durs.gov.si/fileadmin/durs.gov.si/pageuploads/Davki-predpisi_in_pojasnila/DMV/Izracun_DMVnov.xls
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

Vem za enega slovenskega od prvega lastnika. Èe te zanima pošlji ZS (črn, 2.7 hdi itd itd...) 130 000 kilometrov

Zeko124

"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Xandrej

Pa pokliči pa boš videl če ta avto sploh obstaja razen slik ki jih je nekdo nekje dobil...

Zeko124

Citat od: Xandrej;174088Pa pokliči pa boš videl če ta avto sploh obstaja razen slik ki jih je nekdo nekje dobil...

Ne štekam zakaj bi to nekdo naredil, da bi zbijal ceno kakemu drugemu ponudniku?

Sicer se mi pa glede na voznikov sedež km-ji ne zdijo realni, zic v naši C6 je proti temule kot nov pri 230tkm.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si