Xsara_predelava v plin

Začel/a Peacemaker, November 07, 2012, 06:57:25 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Peacemaker

Letnik 1998; motor 1.6
Kakšne izkušnje/nasveti/predlogi za predelavo na plin?

Hvala!

dexterboy

Dobrodošel na forumu, @Peacemaker.
Povej prvo, koliko časa še imaš namen imeti avto in koliko km delaš na leto.
Ker če se ga misliš znebiti čez dve leti, je ob majhnem številu km na leto investicija vprašljiva.
Kar se tiče same vgradnje, ti posredujem mojo izkušnjo, blondinka pri Prinsu leta 2010 za 1800, xsara pri Dori letos za 600. V prvo bil neumen, v drugo naredil izpit z odliko.

Sedaj pa lahko pričakuješ poplavo komentarjev še od drugih :)
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

ModelJT

Pacemaker samo za informacijo blondinka = xantia po dexterjevo............
[SIGPIC][/SIGPIC]

Peacemaker

Živijo spet!

Avto bi seveda rad imel čim dlje. Je sicer star ampak poznam lastnika (fotr :)) tako da vem, da je odlično vzdrževan in razen rednih xsara problemov (elektronika) ni imel nikoli preveč težav.

Moja situacija je sicer taka:

- dnar je problem in nov (ali soliden rabljen) avto odpade...
- živim v ljubljani in sem najdu novo službo v Tolminu kamor se bom moral voziti (vsaj) 2-krat na teden... Torej 1600 km na mesec zamo za to relacijo...
- xsaro sicer dobim zastonj oziroma menjam s svojim 1997 clio invalidekom
- me pa skrbi kar visoka poraba (med 7 in 8 baje) in glede na to da bi rad čim več prišparal bi se mi po moje investicija kmal obrnila...
- seveda me zanima kaj pomeni za en 14 let star avto predelava na plin? Ali se lahko pojavljajo težave? Kolikšno je vzdrževanje? Ipd...

Hvala

garac

O plinu je na forumu cela znanost, prosim, preberi najprej obstoječe teme
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

ModelJT

Tole temo preberi boš dobil vse odgovore na tvoja vprašanja. Še posebaj bolj proti koncu teme.

http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=290
[SIGPIC][/SIGPIC]

gule

Prodaj svojo Xsaro, pol pa kupiš mojo, ki že ima vgrajen plin...

xpuser

Citat od: Peacemaker;144867Živijo spet!

Avto bi seveda rad imel čim dlje. Je sicer star ampak poznam lastnika (fotr :)) tako da vem, da je odlično vzdrževan in razen rednih xsara problemov (elektronika) ni imel nikoli preveč težav.

Moja situacija je sicer taka:

- dnar je problem in nov (ali soliden rabljen) avto odpade...
- živim v ljubljani in sem najdu novo službo v Tolminu kamor se bom moral voziti (vsaj) 2-krat na teden... Torej 1600 km na mesec zamo za to relacijo...
- xsaro sicer dobim zastonj oziroma menjam s svojim 1997 clio invalidekom
- me pa skrbi kar visoka poraba (med 7 in 8 baje) in glede na to da bi rad čim več prišparal bi se mi po moje investicija kmal obrnila...
- seveda me zanima kaj pomeni za en 14 let star avto predelava na plin? Ali se lahko pojavljajo težave? Kolikšno je vzdrževanje? Ipd...

Hvala

Vozi dokler gre oz. dokler ne našpraraš za kaj drugega.

dexterboy

Ako se meni izide homolgacija še novembra, ti je potlej Dora edina možnost.
Glede na to, pa da si "žabar" :) pa imaš še butan plin v bližini, kjer je plin še cenejši.
Pri naši xsari, kjer se jo goni samo po mestu od semaforja do semaforja imam povrnjeno v 10k km.
Je pa res bolje, preberi ostalo na forumu, kot ti je predlagal @garac.
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

mirchi

Citat od: xpuser;144886Vozi dokler gre oz. dokler ne našpraraš za kaj drugega.

Cuj ti se tud obnasas ko da si pozrl vso pamet na tem planetu!
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

xpuser

Citat od: mirchi;144891Cuj ti se tud obnasas ko da si pozrl vso pamet na tem planetu!

:take_picture:

14 let star avto pa plin pa nevem še kaj

mojal ogika če se bo fural iz lj v tolmin mora biti plača - potni stroški temu primerna da se splača, kar pomeni da bo prej ko slej nekaj prišparal in si lahko kupil nek novejši špraravček.

Zeko124

Citat od: xpuser;144895:take_picture:

14 let star avto pa plin pa nevem še kaj

mojal ogika če se bo fural iz lj v tolmin mora biti plača - potni stroški temu primerna da se splača, kar pomeni da bo prej ko slej nekaj prišparal in si lahko kupil nek novejši špraravček.

Bravo, logikar, kaj pa tisti, ki lahko tako plačo samo sanjajo pa vseeno rabijo vir financ za preživetje?
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

xpuser

Citat od: Peacemaker;144867Živijo spet!

Hvala

ÈE se bo iz lj vozil v tolmin mora biti dobra plača, drugače pa si poiščeš v bližini doma to je lažje najdeš službo v lj.

Zdaj kaj bo naredil mi je vseeno sam če sprašuje ga verjetno zanimajo izkušnje drugih, zdaj je spet faktor da mora pridet do službe kar je z 14 let starim avtom vedno rizik...vem ker sem to že videl pri sodelavcih ki so se vozili s starimi kripami in na koncu večina kupila male šparavčke ala c2 c3 clio twingo saj je nakup novega dokaj ugoden poraba tudi poceni deli gume...

pehorunkl

@Peacemaker
Èe je tako kot si napisal, se ti v enem mesecu predelava splača za 61,76EUR:
bencina popije povprečno 7 litrov, kar znese 10,5 EUR na 100km. Plina popije cca. 8 litrov, kar znese 6,64 EUR. Razlika slabe štiri evre, pri zgornji predpostavki torej 3,68 EUR, se pri 1600 km mesečne službene vožnje sešteje na 61,76 EUR. Èe boš montiral plin za 1200EUR, se ti strošek službene vožnje povrne v 19ih mesecih. Èe boš montiral plin za 900 EUR, se ti strošek povrne v približno 14ih mesecih. Èe boš montiral plin za 600 EUR (recimo ena na dan ali Srbija), se ti strošek službene vožnje povrne v približno desetih mesecih ali dobrih 15000 prevoženih kilometrih.
Starost in kilometrina avta torej niti nista tako pomembni. Vprašanje je, koliko km je z avtom namen narediti in koliko km je avto še približno sposoben narediti (lastna ocena).
LP
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

xpuser

Citat od: pehorunkl;144922@Peacemaker
Èe je tako kot si napisal, se ti v enem mesecu predelava splača za 61,76EUR:
bencina popije povprečno 7 litrov, kar znese 10,5 EUR na 100km. Plina popije cca. 8 litrov, kar znese 6,64 EUR. Razlika slabe štiri evre, pri zgornji predpostavki torej 3,68 EUR, se pri 1600 km mesečne službene vožnje sešteje na 61,76 EUR. Èe boš montiral plin za 1200EUR, se ti strošek službene vožnje povrne v 19ih mesecih. Èe boš montiral plin za 900 EUR, se ti strošek povrne v približno 14ih mesecih. Èe boš montiral plin za 600 EUR (recimo ena na dan ali Srbija), se ti strošek službene vožnje povrne v približno desetih mesecih ali dobrih 15000 prevoženih kilometrih.
Starost in kilometrina avta torej niti nista tako pomembni. Vprašanje je, koliko km je z avtom namen narediti in koliko km je avto še približno sposoben narediti (lastna ocena).
LP

Ne zavajajte s to srbijo 600€ je cena montaže potem pa še uvoz homologacija in pot dol in nazaj.
Pri ceni plina bi lahko upoštevali še servis plinske naprave in mazanje če ga vgradi.

In potem se izplača ko bo avto star 16let :Hammer3: