Plin akcija za 590 eur!

Začel/a DejanO, November 07, 2012, 09:03:58 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

general

Jaz sem naročen za marec, bomo videli kako pa kaj...

gregec

bomo videli? si se pozanimal kako pa kaj je? si videl kak "predelan" avto? če kvalitetno naredi?

general

Ne nič nisem videl, samo tipa sem klical, kako pa kaj. Rekel mi je da bo samo treba doplačat mazanje ventilov....

gregec

jaz pa še vedno kolebam ali naj grem ali ne...v torek sem naročen....

psihopat100posto

Citat od: general;177097Ne nič nisem videl, samo tipa sem klical, kako pa kaj. Rekel mi je da bo samo treba doplačat mazanje ventilov....

ne rabiš dodatka za mazanje ventilov!
lp

general

Citat od: psihopat100posto;177107ne rabiš dodatka za mazanje ventilov!
lp

Ne vem, takrat sem spraševal za Xantio l.1995 in je rekel da ja. Zdaj kako bo za Peugeota l. 2002 pa ne vem. Sem pa velikokrat slišal da vgrajuje sistem za mazanje ventilov, saj le ti radi zaradi "suhosti" plina zaribajo....

CarpeDiem

Pozdravljeni!

Vgradnja LPG sistema je včasih lahko navidezno zelo poceni, dejansko pa zelo draga, namreč v smislu če niso uporabljeni kakovostni materiali in temu primerna vgradnja.

Sam sem zelo zadovoljen s podjetjem SIGAS d.o.o., obenem pa tudi kogarkoli sem k njim napotil, jih je priporočil tudi svojim znancem in prijateljem. Lahko vam priskrbim dobro ponudbo, kontaktirajte me!

LP!

Borut

abrezo

Evo, pa da še jaz vprašam, kako vam kaj služi tale plinski sistem od Primoža Vodeba,sedaj po nekaj letih vgradnje. Zanimam se, ker tudi sam razmišljam o predelavi.

DejanO

Dva znanca imata predelane Xsare Picasso 1.6i 16V in vse dela OK.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

dexterboy

A to je ta? Pred leti sva šla s prijateljem (rabil je prevoz nazaj v LJ) k njemu, da mu je vgradil instalacijo (neki popusti kuponko) pa ni znal razložiti, kam morava priti. Prefurala sva tisto cesto od železnice do Šentjurja ene trikrat...
Potlej se pa pogovarjamo, pa povem, kaj ima jaz vgrajeno in da mi preklopi pri xsari na plin pri 1600 vrtljajih, on pa meni; ja sej lahko zrihtamo, da bo delovalo na plin tudi pod 1600 vrtljaji... preklop in delovanje ni isto...
Upam, da se je z leti popravil in si pridobil izkušenj.
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

xantos

Načeloma je pri plinu tako, da je fajn da preklopi na bencin pri višjih obratih, ko je motor bolj obremenjen. Na TCT-jki sem imel nastavljeno, da mi preklopi pri 3500obr/min. Kar prav pride pri kakšnem prehitevanju, ker avto tudi malo bolj skoči...
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

gule

Plin ni zamišljen, da preklaplja na nekih obratih, ampak, ko hladilna tekočina doseže določeno temperaturo. Osebno sem imel plin na Xsari ne vem več kako dolgo, mogoče 4 leta in okoli 100.000 km. Nikakršnih problemov niti servisov. Avto je celo na plin dosegal malo višjo max. hitrost, kot na bencin. Po Gps-u okoli 195 km/h. Poraba takrat skače v nebesa, drugače je bila od 7-10 l odvisno od vožnje.

Pa še tole, stikalo za preklop bencin/plin deluje avtomatično, torej, ko se hladilna tekočina dovolj zagreje, da lahko hladi uparjalnik plina. Dalje, vedno se lahko preklopi ročno tudi v vožnji, kar sem včasih počel samo, da pokažem nevernemu sovozniku, da se vozimo na plin in, da razlike, ko se preklopi na bencin ni nobene. Avto je imel še tisto lubfile zadevo za mazanje ventilov, ki pa je pri meni bila vedno prazna. Oziroma to nisem nikdar natočil niti kupil. Naprava je bila STAG-300, ali 400 ne vem več...

Ta avto sem prodal, lastnika poznam osebno, vedno se hvali kako malo kuri in  dobro gre. Seveda motor deluje, kot prvi dan, olja ne kuri nič...gre za 1.6 16v 80 kw

mirchi

No se eno mnenje. Leto dni nazaj sem imel xsaro predelano pri Vodebu. Avto je delal bp,ni bilo nikakrsnih problemov. Trenutno vozim volvo s sistemom teleflex. Mojster ki ga je vgradil na primorskem ne nek bluzic ki isce tisoc in en izgovor karkoli popravit. Kot vsi plinski mojstri bi vgradil kar nov  sistem ker se 5 let starega ne splaca popravljat. Je zastarel. Vodeb je bil edjni,ki mi je dal teoreticno znanje in nasvete kako se stvari lotit,ker  tudi on nima programa za teleflex. Na ebayu se da dobit vse,in tako sem se zadeve lotil sam. Obnovil in pretesnjl uparjalnik,menjal fkltre,ocistil injektorje nato pa so mi pri plineksu kjer v startu splob niso hotli slisat xa mi karkoli naredijo po osebnem obisku in kratkem pogovoru naredli diagnostiko in kalibracijo sistema. Nastavli smo jstrezen tlak uparjalnika i  star stima,da se mi med voznjo kar smeji. Aja avto je o  preklopu na plin cukal,piskal,glavni vzrok je bila pocena membrana na uparjalniku in zamascen sistem.zaradi kratkih felacij prejsni lastnik plina ni uporabljal tri leta. Evo tako iz prve roke. Vza cast vodebu za deljene nasvete in popljuvanemu plineksu za nastavitve. Se en dokaz ,da baba cula baba rekla ne drzi. Aja skupni strosek cca120 evrov in kar nekaj cajta. Dobra stvar osvojeno znanje.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Zeko124

Citat od: mirchi;228552No se eno mnenje. Leto dni nazaj sem imel xsaro predelano pri Vodebu. Avto je delal bp,ni bilo nikakrsnih problemov. Trenutno vozim volvo s sistemom teleflex. Mojster ki ga je vgradil na primorskem ne nek bluzic ki isce tisoc in en izgovor karkoli popravit. Kot vsi plinski mojstri bi vgradil kar nov  sistem ker se 5 let starega ne splaca popravljat. Je zastarel. Vodeb je bil edjni,ki mi je dal teoreticno znanje in nasvete kako se stvari lotit,ker  tudi on nima programa za teleflex. Na ebayu se da dobit vse,in tako sem se zadeve lotil sam. Obnovil in pretesnjl uparjalnik,menjal fkltre,ocistil injektorje nato pa so mi pri plineksu kjer v startu splob niso hotli slisat xa mi karkoli naredijo po osebnem obisku in kratkem pogovoru naredli diagnostiko in kalibracijo sistema. Nastavli smo jstrezen tlak uparjalnika i  star stima,da se mi med voznjo kar smeji. Aja avto je o  preklopu na plin cukal,piskal,glavni vzrok je bila pocena membrana na uparjalniku in zamascen sistem.zaradi kratkih felacij prejsni lastnik plina ni uporabljal tri leta. Evo tako iz prve roke. Vza cast vodebu za deljene nasvete in popljuvanemu plineksu za nastavitve. Se en dokaz ,da baba cula baba rekla ne drzi. Aja skupni strosek cca120 evrov in kar nekaj cajta. Dobra stvar osvojeno znanje.

Malo offT ali pa tudi ne... Imas T5 al kaj drugega? Kako ti motorji kaj prebavljajo plin?
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

mirchi

2.4 t,200km. 240000 prevozenih,plinski sistem star 5 let zadnja 3 pa prakticno ni bil uporabljan. Ma el mazanje ventilov,ker zaradi turbo motorja navadno ne dela. Zaenkrat bp. Konpresija in vse ostalo spila.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!