C6 RIP

Začel/a Dr. MadMan, Oktober 03, 2012, 09:52:34 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Dr. MadMan

Konec leta končujejo proizvodnjo žal ni dosegla slave svojega predhodnika. Upam da se bo naslednik kaj boljše obnesel.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

pubi2cv

Èaki no...slava pride z leti:Hammer3:

dvorjan

Slava mu.

Ko bi le naslednik bil kar se da podoben studiji DS9.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

Seveda če spet mencajo in delajo identično napako kot pri C6!!! DS9 bi moral letos prit ven in to je to! Ne pa da ga spet kažejo okoli potem pa bo leta 2020... Butli da ni večjih. Pa nobene promocije pa nič. ker mislijo, da se dandanes zadeve same prodajajo... Aja V kopru je ena na zalogi nova še!

He he...

Jogador

Ostaja ekskluziven avto, če drugega ne.

Se pa strinjam z X-em, čimprej ven DS9, ne pa da bodo do uradne predstavitve že tri druge znamke skopirale ideje, ker, roko na srce, meni DS9 izgleda bomba...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

hladilnik

Citat od: Xandrej;142137Seveda če spet mencajo in delajo identično napako kot pri C6!!! DS9 bi moral letos prit ven in to je to! Ne pa da ga spet kažejo okoli potem pa bo leta 2020... Butli da ni večjih. Pa nobene promocije pa nič. ker mislijo, da se dandanes zadeve same prodajajo... Aja V kopru je ena na zalogi nova še!

He he...

Slovenci smo pametni samo za sankom in na forumu zadnjih deset let. V resnici lastnega know howa nimamo. Se clio storia so nam izrisali francozi.

Zivel solski sistem in eno majceno opozorilo pred hvalisanjem na forumu. Oz. narod hlapcev, saj je vseeno, kakor komu ljubse. :Hammer3:

yamaha20252025

Z Ds9 bi resnično morali pohiteti..., sicer bodo zamudili vlak, tako kot že nekaj let zapored v tem segmentu.

C6 je najvišji cenovni razred pri Citroenu... Za ta denar si veliko ljudi raje kupi Audija, Bmw..., ker je to slovenski ponos imeti znamko.

Enim je C6 "grd ko svinja", spet drugim pa zelo všeč..

Osebno sam se čisto za vsakim C6 obrnem, ker mi je avto še vedno noro lep in eleganten, mnogo bolj, kot kaj drugega.
Mnogo raje imam C6, kot npr Audi..., saj je C6 nekaj posebnega, extravagantnega, pa naj rečejo drugi kar hočejo.

Edino, kar bi lahko Citroen dodal za tako vozilo, bi lahko bil štirikolesni pogon in močnejši agregat z 300 ali več konji, da bi tudi tako težka križarka bila precej dinamična.

Èe ne bi skoraj pred letom dni kupil C5, bi defenitivno imel C6.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

dexterboy

Včeraj sem malo za foro povprašal avto net za cene C6, pa me je na rit vrglo. Da takole križarko dobiš že za 9 tisoč??? Zagotovo pogledam še na tuje strani, kakšne so tam cene.
Da nehajo izdelovati takle wagon, ki z obliko poseka "une olimpijske krugove i propeler što se vrti", je res škoda, ampak me v teh finančnih cajtih to ne preseneča, ko je primarno preživetje. Me pa zanima, ali so ga delali z izgubo ali pa so imeli profit, pa kakšno je sploh bilo povpraševanje za "nasedlo križarko"...
Khm... počasi bo treba narediti katalog cen, koliko kaj košta pri tem avtu, ko je potrebna zamenjava pri servisih. Pa ali so naši serviserji sploh kaj "usposobljeni" za tole žvau šraufat. Ker ni hudir, da bi jaz fural nekaj takšnega še pred abrahamom...
U, mater, sem star :)))
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Xandrej

Citat od: hladilnik;142203Slovenci smo pametni samo za sankom in na forumu zadnjih deset let. V resnici lastnega know howa nimamo. Se clio storia so nam izrisali francozi.

Zivel solski sistem in eno majceno opozorilo pred hvalisanjem na forumu. Oz. narod hlapcev, saj je vseeno, kakor komu ljubse. :Hammer3:

Ti si forum zamenjal ali temo falil?

Xandrej

Citat od: dexterboy;142211Včeraj sem malo za foro povprašal avto net za cene C6, pa me je na rit vrglo. Da takole križarko dobiš že za 9 tisoč??? Zagotovo pogledam še na tuje strani, kakšne so tam cene.
Da nehajo izdelovati takle wagon, ki z obliko poseka "une olimpijske krugove i propeler što se vrti", je res škoda, ampak me v teh finančnih cajtih to ne preseneča, ko je primarno preživetje. Me pa zanima, ali so ga delali z izgubo ali pa so imeli profit, pa kakšno je sploh bilo povpraševanje za "nasedlo križarko"...
Khm... počasi bo treba narediti katalog cen, koliko kaj košta pri tem avtu, ko je potrebna zamenjava pri servisih. Pa ali so naši serviserji sploh kaj "usposobljeni" za tole žvau šraufat. Ker ni hudir, da bi jaz fural nekaj takšnega še pred abrahamom...
U, mater, sem star :)))

Spet je tukaj problem za kolko ga dobiš. Jaz vem za enega ki pride manj kot 8 jurjev. Amapk tukaj so problemi ki nastanejo in je pot avtomobila enaka kot pri XM-u. Vse ostalo veš kaj hočem povedat. Gume: 245 45 R18. Samo to je že ena zadeva (aja manjše felne ne grejo gor), potem pa vzvratno ogledalo 500€, Sprednja šipa 1300 z menjavo itd itd. Ali moraš imet avto noro zavarovan drugo pa je, da se je treba malo znajt. Avto kasko zavarovat na ceno novega (58 000€), potem pa si pečen če rabiš kaj ko ima SAMO C6. Takrat pa je cena še pa još. Je pa kar nekaj delov podvozja ki si ga z njim deli nova C5 III, 607, 407 coupe (roke) vodila itd itd. Pa se da marsikaj dobi nahbau variajnte. Potem se bo počasi začelo pri izpušnem sistemu FAP filtru itd.

Jaz bom čisto med prijatli rekel, da sem se ga jaz tudi bal. Da bi z njim delal 30 000 na leto si takega avta nebi upal vzet vsaj za moj budget. Pa seveda še ena zadeva da vzameš preverjen avto oz od znanega lastnika. Tukaj pa je spet drek ker jih pri nas kroži nekih 50 komadov. Zato sem dal zadnjič link, da bobiš pa res za 16 000 jurjev enega slovenskega z normalnimi kilometr (80 000) pa je vsaj tukaj en dober začetek. Aja tudi EGR se dobi nachbau pa večina delov. Turbine so po 400€ na ebayu... Vglavnem ta avto bo na koncu stal manj kot en kaki njegov vitalni del. Ustavil se bo nekje v rangu peugeota 607. Poglej pa Vel satisa. Za 2000 ga že dobiš. In ja dandanes avti nič več niso vredni. Kupit pa vozit 10 let to je to. Na ebayu je za njega 12 000 izdeljov. Kar nekaj se jih je dobesedno razstavilo pa se prodajajo po delih na oglasnikih po evropi. Bodo več dobili za njega. In ja to je za tak avto pogreb. Pa saj poglej BMW 5 serijo stare 5 let dobiš pa za 2-3 jurje več pa je to to. Taki avti te dandanes ubijejo pri vzdrževanju.

Še ena zadeva. Desno vzvratno ogledalo sem imel počeno in sem ga še pred 3 tedni naročil na servisu in seveda na pogled zgleda identičen C5 II seriji ampak ima drugo kat. številko in še zdaj ga ni ker ga po moje posebej za mene en francoz zdaj vliva tam nekje ... Tukaj se bo zataknilo čez čas. Ista zgodba kot pri XM-u.

:BigThumbs:

superca13

Tukaj se bo še bolj zataknilo kot pri XM, ker je avtov 15X manj. XM-ov je bilo v SLO na stotine, C6 pa koliko, 30 komadov?
Èez 7 let predvidevam da bo 90% delov NFP in C6-ke za jurja bodo tak poflikane, da se jih bog usmili.

andraž

Pa tudi v tujini jih ni na pretek. Deli razstavljenih bodo hitro zakrožili in jih bo zmanjkalo, da bi kupoval nove je samomor. C6-ke bodo izumrle mnogo prej kot XM.

Lovro

He he, bo čez 30 let izšel v kaki oldtajmerski reviji kak članek o "redkem citroenu ispred mnogih let". Jih bo manj kot SM-ov.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gule

Prekleto avto se še izdeluje in se da nov kupit, tukaj pa je že pokopan...

zlikovski

Èe pa dobijo 100 naročil letno, kot za kakega super ultra športnika :)