Potovanja z GS-om

Začel/a mezy, Oktober 01, 2012, 03:32:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mezy

Peti dan: Iz sozopola čez mejni prehod Malko Talkovo do Istanbula. Zbudimo se zgodaj in odhitimo na pot do Turške meje. Na Turški meji uredimo vse formalnosti in čakamo v koloni pred zadnjo rampo, ki nas je ločevala od Turčije. V koloni pred nami je bil Bolgarski voznik, ki je namesto speljal naprej speljal nazaj in se zaletel nam v nos. Takoj po trku je voznik samo speljal in s polno brzino odhitel v Turčijo. Pobegnil. Prva diagnoza je bila samo razbita meglenka. Že ob tem sem se skoraj zjokal, scenarij se je pa začel odvijat ko sem probal speljat. V desnem kolesu je močno pokalo in celo kolo se je streslo. Avto smo zapeljali na ravno in začel sem odkopavat homokinetični zglob, kar mi je prvo padlo na pamet da je lahko uničeno. Ker je bilo to celo smo pomislili, da je šla polos. Kakorkoli, avto je bil nevozen. Pričelo se je razmišljanje kaj sedaj. Cel čas mi je preko telefona pomagal Miki z nasveti glede popravil. Ko sva izvedela za polos, sem kontaktiral Jureta in ta mi je neznansko pomagal! Iz Slovenije je začel iskati kontakte na Turški oz Bolgarski strani, kdo bi mi lahko priskočil na pomoč. Iskalo se je seveda ljubitelje citroenov,citroen klube... Prvi se je odzval Vlado, član kluba citroenarjev iz Sofije. Vlado, ki me še nikoli ni videl je poskrbel za vse!!! Vzpostavil je kontakt s parom,tudi citroenarja iz mesta Burgas na Bolgarski obali, najbižjem mestu s tem mejnim prehodom. Ta par nam je poslal avtovleko in organiziral avtomehanično delavnico. Naj omenim kljub pregovarjanju nisem smel plačati niti evra za avtovleko oz avtomehanično delavnico, še na kosilo sta nas peljala! Noro...kakšen prijazen par!

Vlado je v istem dnevu naredil raziskavo in mi priskrbel novo polos in jo poslal po pošti. Èez 2 dni je polos prispela v Burgas in z mehaniki smo se lotili razstavljanja. Na mojo še večjo žalost se je ugotovilo, da z polosjo ni nič narobe ampak da težava tiči v menjalniku. Tako so mi spet Vlado, par iz Burgasa in kolegi iz Slovenije iskali najboljšo,najcenejšo varianto transportiranja avta v Slovenijo. Naj omenim, da sem imel šanso tudi avto pripeljat do Sofije(400km) in tam bi mi Vladotovi mehaniki vgradili nov menjalnik, ki ga je Vlado medtem že našel. Za to opcijo se nisem odločil, saj je bila stroškovno precej blizu avtovleki do Slovenije, s tem da nisem pretirano zaupal Bolgarskim mehanikom. Poleg tega me pri Mikiju čaka 5-stopenjski menjalnik...

mezy

Najprej mi je prišlo na pamet, da bi avto v Slovenijo spravil kamionar, ki že v osnovi uvaža avte iz severa in gre nazaj čez Slovenijo in seveda prazen. Takih v Bolgariji ni malo. Vendar po treh dneh brez uspeha. Bolgarski prevozniki so mi hoteli zaračunat 1€ po kilometru kar je bilo občutno predrago, da o slovenskih avtoprevoznikih sploh ne govorim. Najcenejša varianta je bila seveda avtoprikolica, ki sem jo na treh koncih rihtal 3 dni, spet, brez uspeha. Ne morete si predstavlat v kakšni bedi,živčnosti smo bili 3 dni zaprti v hotelski sobi na wirelesu in telefonu ter probali reševat zadeve. Na ta način sem spoznal kar par ''kolegov''. Na koncu mi je prijatelj uredil prevoz z avtovleko do Vukovarja za neko normalno ceno.
Premleli smo tudi prevoz po morju, po tirih...pradrago!

Avto imam trenutno še kar v Vukovarju, urejam sedaj prevoz do doma oz do Mikija.
Zgodba gre precej proti koncu. Vsi smo doma,zdravi,z ogromno izkušnjo.

Ne morem si predstavljat kaj bi se nam zgodilo brez vse pomoči, ki smo jo bili deležni v Bolgariji. Tako spoznaš res dobre ljudi, katerim upam da bom lahko kdaj povrnil vso to dobroto.
ŠE ENKRAT 10000X hvala vsem udeleženim, Mikiju, Juretu, Vladotu(nick: DrumVlado) in paru iz Burgasa: Yancho&Nedyalka Raykova   :BigThumbs: :BigThumbs: :BigThumbs: :BigThumbs:

mezy

Iščem tudi nove meglenke, mi zna kdo kako pomagat z nakupom? V Albanijo mislim da se še nekaj časa ne bom vozil ;) hvala!

garac

Škoda, ampak na koncu se je dobro izšlo, vsa čast ljudem, ki so ti pomagali.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

antasi

Uh, zgodba, ki bi se lahko kaj hitro drugače- bolj slabo razpletla.
Mislim, da bi si brata Miki in Jure zaslužila najmanj kakšno večerjo:BigThumbs:
če je ostalo še kaj šumečega papirja v denarnici lastnika lepega GSa.
Pa garač ima tudi srečo, ko ima takšne člane tu na foumu, ko res pomagajo.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

MSrougeZX

Fino da si delil z nami tako bogato izkušnjo...fotke so pa tudi lepe...in marsikatera informacija iz prve roke.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Čojko

Lepo, zelo lepo potovanje, ki postane nočna mora. Uh, si ne predstavljam, da bi bil v vaši koži. V nesreči spoznaš prijatelja. V citrokrogih jih zgleda res ne manjka. Bravo brata A in ostali, ki so pomagali!
Upam, da kmalu ugodno rešiš in da bo GS zopet v polni formi na cesti.

gule

Uh jaz bi tudi šel na eno takšno romanje... Zelo lepe slike...verjetno bo kakšna za koledar?

Mezy, vprašanje, a kakšno avtoasistenco nimaš?

andraž

Krasen potopis, žal z slabim koncem... Škoda, kako se lahko sicer lepi dogodki zaradi bedakov spremenijo v trenutku... Upam, da avto brezhibno popraviš. Ni mi samo jasno, kako je lahko prišlo do poškodbe menjalnika, če je bila razbita samo meglenka?

Citroenovc

Grda izkušnja. Ostalo pa prekrasen roadtrip. Romunska cesta z dolino je noro lepa.
Mimogrede - mislim, da sem pred časom nekje bral, da je uradno nastala kot dostopna pot do hidroelektrarne oz njenega zajetja, neuradno pa, ker si je Nicolae zaželel pot do neke svoje vikendice.
Pa so jo pač morali narediti.

Drugače pa - saj vem, da je po bitki vsak general - ampak če bi te komplet stroški vgradnje drugega menjalnika z vleko do Sofije ipd koštali toliko kot vleka do Slo - a ne bi bilo bolj smiselno vgraditi menjalnik, se z njim pripeljat nazaj - potem bi ga pa še vedno lahko pri Mikiju zamenjal s 5 stopenjskim?
OK

LP
Primož

janez

Citat od: andraž;168157Krasen potopis, žal z slabim koncem... Škoda, kako se lahko sicer lepi dogodki zaradi bedakov spremenijo v trenutku... Upam, da avto brezhibno popraviš. Ni mi samo jasno, kako je lahko prišlo do poškodbe menjalnika, če je bila razbita samo meglenka?

Ja, res lep potopis, krasne slike in vidim, da je Romunija še kar lepa kot pred 14 leti...
No, me pa tudi zanima, kako je do poškodbe menjalnika prišlo zaradi udarca spredaj... Mogoče je pa imel menjalnik že prej probleme in je zgolj naključje, da je istočasno z udarcem crknil.

Ha, če se sam spomnim, kolk smo popravljali Aleševega Spačka na poti v Grčijo in nazaj 99  leta... Edino kar smo v Romuniji dobili takrat za Citroena so bile Oldcitove svečke, v Sofiji pa na Citroen servisu še slišali niso , da je Citroen kdaj delal Spačke. Bukarešta je bila čisti kaos, prehitevanje po levi in desni, kakor se je kaki Dačiji zdelo, ceste pa ena sama luknja. V Bukarešti pa še pokrovi jaškov na cesti vsaj 20 centimetrov nižje od nivoja ceste... Magistralke... Far programi, EU investicije... ceste pa odrezan asfalt in pozabljeno... Policaji v zasedah, posebej ponoči in lupljenje "turistov"...

Ma, je bilo pa lepo potovanje in nepozabno doživetje. Na srečo sta takrat oba spačka domov prijadrala. En bolj cel kot drugi.

dvorjan

Dobra tura, GS se bo pa tudi ze porihtal, sem preprican. In se zvrhan kos novih izkusenj, ki pridejo v zivljenju se kako prav ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

andraž

Za takšne primere je dobro imeti asistenco. Pri eni zavarovalnici, ki ima sedež v Kopru, stane MAKSI PLUS asistenca cca. 69 Eur na leto, je pa vse kar se tiče transporta poškodovanega/pokvarjenega vozila do doma ali do servisa, ki to lahko popravi okvaro, gratis. Tudi najem vozila do domovine je zastonj, pravtako eventuelni stroškov prenočišč in hrane. Zdeva se vsekakor splača. Letos mi je spustil hidravlični cilinder sklopke v Švici, sem poklical klicni center, ki je vse uredil, v 45 min je bila že avtovleka pri meni. Vse kar me je stalo je bil telefon, za vleko bi pa sicer odštel 250 Chf... Verjetno imajo vse zavarovalnice podobno opcijo asistence.

Lovro

Ah drek. Pa tako lepo potovanje je bilo. Glavno, da se je še dokaj dobro zaključilo vse skupaj.

Dobro zrihtaj avto.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

mezy

Asistence nisem imel, se tepem po glavi. Vprašanje pa je v kolikšni meri bi mi pomagala, saj sem naknadno bral drobni tistk in povrnejo do 1500€ vleke. V mojem primeru bi bila ta cena sigurno presežena. Kakorkoli, šola za naprej.
Citroenovc-tvoje računice žal ne razumem, saj delo tudi ni zastonj in bi si s tem povzročil dvokratno plačevanje menjave menjalnika?

Menjalnik je imel prevoženih 88.000km in je bil pred nesrečno brezhiben. Popolnoma tih, brez luftov in s čistim prestavljanjem. Moralo je priti do točno določenega sunka.
Avto sem včeraj privlekel iz Vukovarja, tako da je že pri Mikiju. V kratkem sledijo podrobnosti kaj točno se je pokvarilo.