Potovanja z GS-om

Začel/a mezy, Oktober 01, 2012, 03:32:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mezy

Prejšnji teden sem s tremi kolegi odšel na 2900km poti z Gs-om in sicer čez Srbijo,Makedonijo,Albanijo,Èrno goro,Hrvaško in domov. Najbolj bom pot opisal s pomočjo slik:
Prvi dan, vožnja iz Bleda čez Slavonski brod s ciljem v Beogradu. V Beogradu smo si ogledal Muzej aviona beograd in mesto samo. Promet nor, prvič sem začutil potrebo po desnem stranskem ogledalu.
Drugi dan, štart iz Beograda v Leskovac na čevape(porcija čevapov 1,5€,ga ni junaka da bi vse pojedel)in v Makedonijo, končni postanek Skopje.
Tretji dan, navdušeni nad lepotami Skopja odidemo na zahod makedonije, čez Gostivar v dolino Crnega drima, s postankom v državi Vevæani(kosilo v Domačinski Kuči pri makedoncu, ki je 40let živel v sloveniji in se sedaj vrnil domov in odprl restavracijo-najboljše kosilo na izletu) in končni postanek Ohrid.
Èetrti dan iz Ohrida po obali Ohridskega jezera na ogled sv. Nauma in čez mejo v Albanijo. Zadeva se takoj čez mejo konkretno spremeni, vsaj kar se tiče cest in signalizacije. Hitro se zgubiš,ogromno udarnih jam na regionalni cesti v globini pov metra. Spimo v mestu Elbasan, v hotelu s 4 zvzdicami z bazenom,savno,zajtrkom za 20€ na osebo. Naj še omenim da smo bili edini gostje.
Peti dan, vožnja malo bolj proti jugu Albanije z namenom priti v mesto Kucove(poznano po naftni industriji in vojaškem letališču, kjer imajo albanci parkirane Mige). Cesta na zemljevidu označena z rumeno barvo, se pravi po kvaliteti cest na tretjem mestu. Cesta komplet makadamska z luknjami ki jih je na trenutke treba prevoziti s hidravliko na drugi stopnji. Tukaj šele spoznamo Albanijo. Lepa dežela s prijaznimi ljudmi. Dosežemo cilj, Migov ni bilo možno videt, vračamo se na sever s kosilom v Draču in nato čez mejo v Èrno goro. Spimo v Ulcinju.
Šesti dan, dopoldne se odločimo za kopanje na Adi Bojani, peščeni plaži dolgi preko 10km, popolnoma prazni, saj ni bilo več sezone. Z Gs-om sprobava vožnjo po mivki. Presenetljivo dobro! Nato se odpravimo v Budvo na kosilo in naprej v Kotor, kjer spimo.
Sedmi dan, naokrog po Boki kotorski v Hrvaško. Vožnja mimo dubrovnika po jadranski magistrali s spanjem v Makarski. Na Hrvaškem prvič na izletu doživimo nateg, ko apartma ni bil tak kot dogovorjeno, da o ceni sploh ne govorim.
Osmi dan, po jadranski magistrali čudovita pot do zadra in potem na avtocesto in nazaj domov.

Težav na poti skoraj ni bilo. Gs delal popolnoma brez težav. Skuril sem 7 tankov bencina, s porabo od 7.1 do 7.9 na 100km, s tem da smo bili v avtu 4je z vso prtljago. Šele ob vstopu v Slovenijo je začel avto malo cukati in se v prostem teku nekako matrati. V nadaljnem sledi servis le tega.

Pot pisana avtu na kožo, povsod smo bili deležni pogleda domačinom,mahanja in nasmeškov na obrazih.

:BigThumbs::BigThumbs:

Na hitro sem povzel pot, če pa koga še kaj zanima pa kar na dan z vprašanji.

PRIPOROÈAM!!! :funny34d:

mezy

Gox

andraž

garac

čudovito, bi te pa prosil za eno fotko v original formatu, se pravi prvo v vrsti, slike št.2 tisto z odprto havbo ob morju na: garac@citroenar.eu
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gigo

Po čudovitih slikah sodeč je to moralo bit res lepo potovanje.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

zlikovski

Èudovito, še kakšne slike zategni.

MSrougeZX

Odlično...pravi roadtrip...fotke pa krasne...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

gule

Lepi avto na zanimivi poti...brav za ruto!

Lovro

Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

mezy

mezy

Citroenovc

OK

LP
Primož

mezy

št.20 je kotor ja! ponoči izgleda fenomenalno.

V albaniji sem kupil tudi meglenke in jih danes za silo namestil na odbijač. Meni izgleda super, vendar preden bom karkoli vrtal v original odbijač potrebujem rezervnega! Tako da KUPIM odbijač GS!

JureA

Lepa pot in lepe slike!

So slike v kaki online galeriji?

Rad bi poslal link možakarju, ki se tule v Kaliforniji vozi z GS Pallasom.

Slika iz Berkeleya: