Glasnost 1.6 vti motorja ob zagonu

Začel/a jbb, September 21, 2012, 09:05:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janko1

Citat od: jbb;148391Tiktaka tako?

http://www.youtube.com/watch?v=VP2ySXVHj-o&feature=youtu.be

tak zvok sem imel na začetku, sedaj po menjavi napenjalca ni več tako izrazit in prej zgine, je pa res da je vse bolj opazno pri šarf pospeševanju. neko ropotuljo imam pri ogretem motroju tudi pri 2-3000 vrtljajev. Èe pa gledaš plastike-zaščite okrog varovalk, okrog akumulatorja, dovod zraka, ter zaščitna  alu  pločevina na kolektorju, je pa vse majavo in možno da povzroča različne zvoke kadarkoli.

Ne, ne pri mojem zvok ni tak, to je kot bi "zalavfal" mojega starega dizla v C35. Pri pospeševanju pa se sliši športni zvok izpuha, ki bi ga bil sicer bolj vesel, ko sem bil 20 let mlajši, vendar takrat smo iskali kašen avspuh bi dali nanj da bi bil bolj "kul" z tistimi 50-60 KM.

jbb

Na bivši moji BMW 3-ki, motor z štartno letnico izdelave 1993,  po prevoženih 250 000km verige nisem slišal nikoli, kaj šele da bi kaj kazalo na to da bi jo bilo potrebno menjati.
Skoraj 20 let kasneje pa očitno tak problem. Pa najbolj sem bil prepričan, ko sem se odločal za C4 v motor, da je ok, ravno zaradi verige skupnega razvoja z BMW in da ni jermenov in menjave.
Èe je direkten vbrizg pod visokim pritiskom- potem je skoz. Meni pa ogret motor dela ok, tiho da sploh ne veš da deluje...  
Kar sem še nekje bral je to, da  ko je motor hladen, so ventili krmiljeni drugače, zaradi tega da se motor hitreje ogreje, zaradi izpustov pri teh euro5  motorjih... oziroma da je možen vzrok tega glasnega delovanje to krmiljenje z dodatno variabilno odmično gredjo...

Hehe, kolk mam dela s tem ugotavljanjem vzroka!  :)