Glasnost 1.6 vti motorja ob zagonu

Začel/a jbb, September 21, 2012, 09:05:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

jbb

Narobe je samo z zvokom prvih nekaj metrov oz. kilometrov, dokler se ne segreje. Je pa res če nisi na to pozoren imaš vklopljen radio, klimo, ali v dežju tega sploh ne boš slišal...
Vžiga pa drugače normalno. Èe bereš tuje (francoske, nemške...) forume piše ravno obratno, da malo kateri motor nima teh težav...  tako pri citroenih pižojih minijih.
Pač sem tečen pa toliko strojnika, da vem da to ni ok, vsaj na dolgi rok...

xpuser

dvorjan

Olje, pa res. Prav mozno, da so ti na servisu noter vlili kaksno "zup'co" 15W-40, pa motorju to pri -10C ali vecjem mrazu ni vsec. Jaz imam notri 5W-50 pa ni nobenih tezav. Tudi v zimskem casu denimo obrati kaj hitro padejo pod 1000 rpm (ze po vsega nekaj 100 metrih voznje, ce me ustavi semafor).
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

jbb

Olje je tako kot so ga dali v tovarni verjetno 5W-40, bral sem da so ob takih problemih menjali z 0W-30 pa da se je stanje izboljšalo... pri nekaterih pa tudi ne...1000 različnih rešitev in rezultatov :)
Dokler ne preteče 1 leto ga ne bom menjal,  kakorkoli avto je v garanciji, jezi me da so stvari slabše kot pred 20 leti...

xpuser

Citat od: jbb;148361Olje je tako kot so ga dali v tovarni verjetno 5W-40, bral sem da so ob takih problemih menjali z 0W-30 pa da se je stanje izboljšalo... pri nekaterih pa tudi ne...1000 različnih rešitev in rezultatov :)
Dokler ne preteče 1 leto ga ne bom menjal,  kakorkoli avto je v garanciji, jezi me da so stvari slabše kot pred 20 leti...

Origi je 5w30

zlikovski

janko1

Citat od: xpuser;148371Origi je 5w30

Pozdravljeni,

po dveh letih in 26 kkm je motor v mojem c3 tako kot mora biti, je res da ko je hladen po zagonu rahlo tik-taka, vendar se ga sliši samo zunaj. Opazil pa sem da  pri malo bor "šarf" pospeševanju, ko se zavrti nad 4000 vrt/min, se iz "avspuha" sliši malo bolj športni zvok :funny34d:pri novem oziroma do cca 15 kkm tega ni bilo.

Dugače v te motorje gre olje Total 5W30 INO ECS!!

jbb

Tiktaka tako?

http://www.youtube.com/watch?v=VP2ySXVHj-o&feature=youtu.be

tak zvok sem imel na začetku, sedaj po menjavi napenjalca ni več tako izrazit in prej zgine, je pa res da je vse bolj opazno pri šarf pospeševanju. neko ropotuljo imam pri ogretem motroju tudi pri 2-3000 vrtljajev. Èe pa gledaš plastike-zaščite okrog varovalk, okrog akumulatorja, dovod zraka, ter zaščitna  alu  pločevina na kolektorju, je pa vse majavo in možno da povzroča različne zvoke kadarkoli.

zlikovski

Morda servo pumpa, ali pa vbrizgovalne šobe.
To opažam tudi pri moji xsari in bivši xsari. Tako ''rožljanje'' je samo pozimi.

jbb

Na servisu pravijo da je vse ok, tester ne pokaže nobene napake...
Najboljše bo pač počakat prvo poletje :), prvo menjavo olja in poizkusiti z 0w30 oljem, ter
biti prepričan, da se motorju ne dogaja nič škodljivega pri takem obratovanju tudi na dolgi rok.  Prav to slednje je pa težko. :)

zlikovski

Èe je to, kot sem prej opiso, neboš z oljem kaj dosti rešil, zima in material delata svoje.
Se pa nimaš kaj sekirat, pač dokler se malce ne segreje je pač tak kot je, je pa neprijetno, ko se zavedaš da imaš nov avto. :)

Gox

Jaz ko sem presedel iz 1.1 mašine iz AX-a na 1.6Vti se mi sliši vse normalno :)

Ax je bil dosti bolj glasen ... tukaj pa ima mašina nek svoj zvok, ko je mrzel malo glasneje tiktaka, naredi parkrat bzz bzzz, sssss, brrr brrrr, pol obrati padejo na normalen minimum in dela dalje ... meni se ne zdi nič posebnega :)

Sedaj 42.500km, ne opazim kaj posebnega ...

Ne se sekirat toliko okoli motorja, če diagnostika kaže "brez napak" in avto deluje normalno ... zakaj živet v stalnem strahu ... ko bo kaj narobe, bo avto slabo šel, bo gorela lučka motorne diagnostike, itd ... pol pa imamo servis ... če je v garanciji super, če ni več, pa bomo zbrali par 100€ in popravili zadevo.

Veselo vožnjo .. pa ne med vožnjo poslušat čričke, jih iskat in lovit, pa napake iskat ... uživajte ...

jbb

Hehe , saj vem da je to že obsedenost pr men... ampak ko tole gledam pa nič ne zastopm

http://www.trosradar.nl/uitzending/archief/detail/aflevering/05-03-2012/problemen-met-turbomotor/

me je kar strah da po pol leta po garanciji motor al pa.... za zamenjavo.

me pa mal tolaži tudi to, da tudi parkrat dražji  niso imuni na zvoke :)

http://www.m3post.com/forums/showthread.php?t=412843&page=7

Sej drugač sem pa "skoraj" kar zadovoljen !

ModelJT

Tole, da ketna dobi luft, kot kaže v prvem videu sem pa že parkart videl. In to ni samo problem teh BMW motorjev, je že bilo nekaj 1.6 HDi-jev z istim problemom. Reši se pa samo z zamenjavo ketne, samo to je pa dela vsaj za en dan, raje dva. Je treba pol motorja razkopat, da do nje prideš.
[SIGPIC][/SIGPIC]

hladilnik

Tole z zvokom je cisto tehnoloska zadeva in sicer se mu rece direkten vbrizg pod visokim pritiskom, cesar pri bencinarjih nismo vajeni.