Hladilnik za Xsaro

Začel/a Marinero, September 04, 2012, 01:38:25 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Marinero

Pozdravljen,
hladilnik za Xsaro Plasir L. 08/2000 (prva generacija) mi je začel puščati, zato
bi vzel rabljenega, lepega, dobro ohranjenega o:).
Èe veš za koga, ki bi ga prodajal ali pa me usmeriš na kakšen konkreten odpad kjer bi ga dobil, bom zelo hvaležen.
lp, Marko

Romzi

Mogoče bi bilo smiselno nabavit novega, neoriginal. Èe se ne motim stane okrog 100€.

gigo

Nima smisla rabljenega montirat. Poglej pri siluxu al pa herkulesu. Cene niso tako hude. Z rabljenim pa se ti lahko 2 dni po montaži pojavi isti kakec-drekec.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Marinero

Hvala. Res je, cene niso pretirane. Sporočim ali sem z menjavo hladilnika rešil tudi vprašanje povišanja temperature ko sem vozil v klanec. Dober primer je Vrhniški klanec; pred klancem temp. kaže običajnih nekaj pod 90 st., na vrhu klanca se povzpne na dobrih 100 st. (sodeč po črticah).

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Dragan3

jst sm dav za valeotovga 130ew. glede pregrevanja v klancih boš mogzu pa termostikalo zamenjat.

andrazzzz

Tudi meni gre temperatura pri obremenitvah nad obicajnih 90 stopinj. Cez Ljubelj pa brez tezav malce pod 105 stopinj, ampak vec pa ne. Meni so rekli, da je to obicajno in temu ne namenjan vec pozornosti.

Dragan3

lejte uloga termostikala je da ko se avto zagreje na 95stopin uključi ventilator in se pri 85 izključi tak da probite zamenjat termostikalo. jst mam ze 2 leti xsaro več kot 95stopin se nikol ni šla pa jo lahka gonim kk hočem pa u kak klanec hočem.

andrazzzz

A je to stevilka 5 na spodnji sliki?

zlikovski

Številjko 11 (termostat) menjaj.
Probaj dobiti takega ki odpre pri manjši temperaturi kot je na tvojem.

S tem da ene izvedbe imajo da moraš menjat komplet z ''kolemon'' in teermostatom, ene pa samo termostat.

gigo

Najprej poglej, če dela ventilator. Potem preglej termostikalo in šele potem zamenjuj stvari. Po mojem je lahko tudi obični termostat.
Na moji Plasirki 1.6 ko grem čez Vršič nikoli ni čez 95 stopinj.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Romzi

Tisti števci v armaturi niso točni! Pri dveh Xsarah mi kaže različno - preverjeno z istim termostatom - pri eni kaže ob običajni vožnji točno 90st, pri drugi pa tam okrog 80-85. Poleg tega je razlika ali voziš avto ki ima klimo ali tistega brez. Je pa normalno, da ti ob konkretni obremenitvi zleze temperatura preko 100 stopinj, meni npr. je pri vleki kamp prikolice zlezlo tja nekje do 105. Običajno v kakšne konkretne klance in da grem dokaj  počasi pa tudi ne dosti manj.

andrazzzz

Vceraj popoldan me je pot vodila na Dolenjsko. Sem ima na Visnjegorskem klancu mal casa in sem slikal stevec. Prva slika je slikana proti vrhu klanca, druga pa pod klancem, ko sem povsem spustil gas. Avta nisem pretirano priganjal. Ob obremenitvah zna kazalec temp. se malce visje zlesti.

Dragan3

hm predvidevam da ko si sliku to drugo sliko se je ventilator napuno vrtev. sej to je normalno vsak avto se zagreje prek 90 sm pol se more pržgat ventilator ki v 1minuti ohladi nazaj na normalno temperaturo

gregor

Na avtocesti pri normalni hitrosti ventilator bistveno ne poveča pretoka skozi hladilnik. Torej nikakor ne bo v minuti naredil čudeža.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio