Serija A, gremo v Maribor!?

Začel/a sasaljut, September 01, 2012, 08:57:53 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sasaljut

garac

Maribor pač in njihov lokalni šerif, ki še ni slišal, da ima star spaček nižje izpuste emisij, kot nov Q7 ali pa C6 recimo, da ne bomo samo audije dajali za primerjavo
pač si izmišluje zakone zase in za svoje kolege
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dvorjan

Mogoce bodo pa popravili clen pravilnika in bodo starodobniki izvzeti ... Samo nihce ni pomislil na to ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

sasaljut

Saj smo tudi mi ekološki, pa naj naredijo diskriminacijo po izpustih, ne po letniku..

Jagoda

Èe lahko dodam še tole. Nihče se ne vpraša koliko energije in izpustov je potrebnih, da se naredi nov avto?! Ne velja za MB ker tam (žal) nimajo več tovarne avtomobilov...
Dober je za kogar je ...

Gox

Èe se že gredo kaj takega, naj potem uvedejo Eko vinjeto, kot nemci, tista je vezana glede na izpuste oz. euro motorja...

Starost avto ne more bit glih merilo...

Se pa vedno vprašam ... toliko se gleda onesnaževanje in izpuste .. potem pa se skoraj že v vsaki vasi za razne praznike v zrak spusti 15-25 minutne ognjemete, ki dodobra zadimijo nebo še kako uro po dogodku ...

A rakete, smodnik in barve to nič ne onesnažuje?

gule

Xandrej

Vidiš da se gre zelene... Ampak sem nekaj slišal da morajo po direktivi EU vsi tak da k vam tudi pride...

gregor

Ah, zdaj pa vem, zakaj so mi lani ob menjavi prometne v datum prve registracije vpisali kar 31.12. leto izdelave. Mater jim. Avto je bil pa prvič registriran 10 let pozneje, ker je nov 10 let stal neregistriran.
Pa glih na 1. 10, lepo presenečenje za študente.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

zlomjo

Èe že delajo davke, mi morali izključno po količini plinov in starodobnike s certifikati izvzeti.

superca13

In kaj zdaj spada pod "središče "Maribora? Katere ulice?
Kdo pa bo to nadziral, redarstvo? A bodo rampe naredili al kr fizično skakali po cestah?
Sankcija za kršitelja?

Kr nekaj si zmislijo in prepovejo, roke določijo,  detajlov pa nobenih.
Bananaland!!

Lenko

Katera vozila so izjema in lahko vstopajo v POC?
- Osebna vozila občanov s stalnim prebivališčem na območju POC z dovolilnico,
- avtobusi,
- vozila za prevoz nemočnih oseb,
- intervencijska vozila (policijska, gasilska, reševalna ipd.),
- vozila, ki spadajo v kategorijo starodobnikov (oldtimerjev),
- delovna vozila in specialna vozila (npr. za odpadke, čiščenje, popravila, snemanje ipd),
- vozila za posebne storitve (npr. prevoz starejših občanov, dostavo  hrane otrokom in nemočnim osebam, pogrebe ipd.).

Kot kaže se bomo z starodobniki še vedno lahko vozili po mestu.

sasaljut

Kaj to pomeni da avto MORA imeti certifikat!?

dyfan

Verjetno zadostuje, da je v prometni vpisan starodobnik.
Lep pozdrav!