P: citroen xantia 1.9 td karavan

Začel/a tomaz321, Avgust 29, 2012, 01:20:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dexterboy

Avto ima avtomatskega. Koliko to zdrži? Vzdeževanje? Servis?
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

isarajli

trenutno dela v nulo, vzdrževanje? tisto olje bo že menjal...
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

isarajli

na moji xantii moram zamenjat pečko za gretje ,preden začne na notranji strani zmzavat voda, tako da če ima kdo kakšno v dobrem stanju na prodaj ,se priporočam, tak da bo cenej kot kaka puhovka :)

gregor

Imam, za par eurov je tvoja, armaturka in tista škatla s pečko sta že zunaj, tako da ni velik dela.
Vendar ne dam garancije. :-) Jaz nebi šel stare not montirat, je preveč dela.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

isarajli

mislim da se bom oglasil, nove ne grem kupovat, ker itak ne bom vozu več kot eno leto avta...jutr preverim stanje vode, ker čist siguren nisem da spušča, ker nič ne voham antifiza...je pa znotraj avto fejst rosn, gretje pa zlo slabo greje...

isarajli

pravkar se ukvarjam z gretjem v xantii, pečka je po moje ok, avto greje par sekund, nato piha mlačno...a je komu jasno kako se prezrači sistem?

gregor

Nikoli še nisem rabil nič prezračit pri xantiji.
Imaš sicer za odzračit tam pri priključku od pečke.

Kako to misliš greje par sekund?
Par sekund potem ko vklopiš ventilator?
Daj najprej preveri kak je povratek od pečke, vroč ali bolj mlačen. Povratek je tisti ki gre na zbiralnik k vodni pumpi. Èe bi slučajno bila pečka zabita in nebi bilo pretoka.

Èe je to ok je nekaj narobe s komandami ali z loputo.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

isarajli

obe cevi sta topli- do pečke in nazaj, komande sem razmontiral ,odklopil zajle in loputa deluje. odzračilt tud sam mislim da ni treba.ja, ko vklopim ventilator zapiha toplo, čez par sekund zmeraj manj. na auto še nekako piha toplo, ampak prepočasi.

isarajli

sem letel še enkrat preverit, topli sta obe, se mi pa zdi da je maenkost manj povratna..

isarajli

mislim da maš prav, po moje je zabita, jo bo treba ven vzet al bi lahko probal spustit vodo, natočit čistilo in na novo natočit? kak bi pa lahk prišel do pečke da jo otipam, brez da snamem armaturko ?

gregor

Do pečke z roko ne prideš. Èez filter kabine prideš samo do klime.
Vzami dol cevi iz zbiralnika in glave, pa probaj z vodo sprat, boš tako videl kolk je sploh pretoka.

Ali je pečka zabita, ali pa loputa kaj je*e oziroma krmiljenje lopute (recimo potenciometer za nastavljanje temperature)
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

isarajli

Hvala. grem nazaj preklinjat. v kolikor je pečkatok zabita, da je  za zamenjat, to zimo ne bo grela, ker se mi ne da matrat dva dni :( . tud sam sumim potenciometer.
Sem mislu, da pečka spušča pa sem se motil, rosno je bilo ,ker je moja pred mrazom letala po avtu z globinskim in parnim sesalcem, pa tud antifriz se ne voha not.

isarajli

a če odvijem tist za odzračit na cevi od pečke, ne morem videt če je pretok? če bo teklo je pretok ... al se motim ?

gregor

teklo bo neglede na stanje pečke, saj bo voda tekla iz motorja po po ceveh. (če je tlak v sistemu, če ga ni ne kaj dost teklo sploh, razen če boš avto v hrib postavil. Raztezna posoda ni najvišja v sistemu pri xantiji.)
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

isarajli

tacajt ko se greje... pretok je ok, tud vse ostalo zgleda da dela vredu, zaj sem dolil antifriz, čakam da se motor zagreje pa bom videl. mater vse dela ,greje pa sam par sekund. grrr. mogoč res tist potencijo meter. Maš kakega na zalogi, če bom rabu?
Pol pa obljubim da te ne morim več :)