P: citroen xantia 1.9 td karavan

Začel/a tomaz321, Avgust 29, 2012, 01:20:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

isarajli

Dost mam. vse sem prešnofal, lahk da je res pečka zabita, nimam več pojma, globje ne grem, greje, sam pač zlo slabo po nekaj sekundah. ne vem pa zakaj se ventilator kilerja oklopi že pri 80 stopinj, mogoč bi blo pametno zamenjat za "zimskega", ker kolk vem bi lahk tam pri 89....
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

gregor

Termostat za TDja odpira vodo pri 83, za navadnega dizla pa 89stopinj.
Bi rekel, da števec ne kaže čist točno. Pri moji enki je tudi kazal dobrih 80, medtem ko na dvojki kaže okol 90, v obeh primerih enak termostat.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

isarajli

pa ka bi jaz brez tebe :). Grem zaj skup zmontirat,preden najdem še kako napako...sem šel mal ležat pod njo, pa vidim da je menjalnik masten, mislim da nekje vmes med menjalnikom in motorjem teče, pod za plehom,zaj sem obrisal ,pa se bo vidlo. Namest pečke pa po novo bundo :)

gregor

hehe, teče menjalniško al motorno olje?

Èe motorno, najprej operi motor oz preveri če ne spušča tesnilo pokrova ventilov in oringi med glavo in vakuum pumpo. Lahk da od zgoraj dol teče.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

isarajli

ne teče od zgoraj dol, lahko da na karterju tesnilo oz. kolk sem videl je samo tesnilna masa.
pa tam zraven rosi lhm na centralni kugli...mah, stare gare, če nebi bil motor tok dober, bi jo že ukšeftal. Sem doktoriral zraven menjave žarnice na vžigalniku v pepelniku, grrr, a citroene namerno delajo tok zakomplicirano al se jim samo posreči ?

andraž

Eno vprašanje za poznavalce:

kolega kupuje večji in udoben avto za cca. 1 leto, pa sem mu predlagal Xantio, ki je super avto za ceno, ki jo plačaš. Zanima me za tole http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6631991&show=1, ki zgleda zelo lepa, je pa res da se je prodajala že pred časom, potem za nekaj časa mrknila, zdaj je pa spet na netu. Mogoče kdo ve o tem avtu kaj več?

isarajli

ne poznam, zgleda lepa, sam ne vem če se mu splača kupit samo za eno leto, ker se bo čez leto dni namatral z prodajo, razen če je pripravljen enga jurja puhnat

gregor

Zgleda sicer ok, vendar ko sem šel pogledat ostale avte ki jih prodaja, sem po slikah pofirbcal dva terenca, enega Teriosa, kot novega, drugega Teranota, odličnega, pa imata oba sedeže posedene. Toliko je verjetno tudi xantia odlična.

Isarajli, motor danes super laufa, čez en teden pa lahk glava pokne. 1.9TD.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

isarajli

Gregor ne straši, zaj bom mel eno uč skoz na števcu . Ma če pa to nardi, jo pa v dele šutnem, rihtat se je ne splača. Tvoja je že utečena?

andraž

Citat od: isarajli;147533ne poznam, zgleda lepa, sam ne vem če se mu splača kupit samo za eno leto, ker se bo čez leto dni namatral z prodajo, razen če je pripravljen enga jurja puhnat

Hvala za odgovora. Bo šel pogledat, bom napisal kaj je videl. Saj ne misli plačati 1650, ampak zmanjšati znesek za cca. 400 do 500. Èe bo to šlo, ter če avto čez leto ali leto in pol prodaš za cca. 800, potem to ni huda izguba.

gregor

Ne. Menda bo ta vikend zopet sestavljena. Napačna diagnoza. Počen blok je sicer bil kriv za počasno izginjanje vode(kake pol litra je bilo treba dolit na menjavo olja), ampak  ko je začela močno žret vodo, je pa glava šla, ne tesnilo. Imam doma pripravljeno drugo glavo, stestirano, poravnano, zrihtani ventili, samo zmontirat moram.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

isarajli

gregor

Veliko užitkov pri menjavi.:Hammer3:
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

vsx

Citat od: gregor;147799Veliko užitkov pri menjavi.:Hammer3:

Zloba !

LP

isarajli

hehe, mi niti na pamet ne pride ,da bi se lotu menjave, jo bom pa bodočemu kupco zraven dal .,,he, pred nakupom pečke bom še probal najt krivca za hladen zrak, ker se mi zdi da pečka ni kriva.