Citroen AX SPOT olepšanje znotraj/zunaj/mašina

Začel/a AXdriver84, Avgust 15, 2012, 10:48:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

AXdriver84

[SIGPIC][/SIGPIC]

zlikovski

Jogador

Meni izgleda ko pena od mega gasilskih tenderjev na letališčih... Èeprav tam pomoje piše, da proizvajalec odsvetuje uporabo za čiščenje Citroën-ov... :)
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

AXdriver84

[SIGPIC][/SIGPIC]

AXdriver84

končnooooooo :-) strešni spojler, sam še zmonterat ga treba :-). pa gox-ova ds-ka uffff stroj, da te kap!!!
[SIGPIC][/SIGPIC]

AXdriver84

evo Gox sm najdu neki da bom prebarvu spojler,.....
sam zdej me pa skrbi da ne bo zgledu lepš k ceu avto hehehe
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

S takim Dinitrolom (samo sivim), sem jaz barval odbijače na AX-u, drži dobro.

Pa počasi barvaj, raje več slojev z majhnimi presledki, kot enkrat na debelo ... začne hitro kje barva "teč" ..potem pa je težko popravit "curke" :)

Pa veselo na delo :BigThumbs:

zlikovski

Barvaš in lakiraš tak, da prvi nanos daš malo ''da naredi bazo za nadaljni nanos z površino'' drugače ti lahko začne hitro tečti barva, malo počakaš, da se posuši in stabilizira, nato drug in tretji sloj potegneš, da lepo prekrije površino, da ni senc,...

Z lakom pa isto, lakiraš, da je površina lepa ''da zaliješ vse pore'' da je kot steklo.

Èe sušiš naravno ''brez komore'' ponavadi traja do dva tedna da lak stabilizira. to velja za poletni čas ko je zunaj nad 25stopinj.
Do takrat ni pametno avtomobila peljat v avtopralnico,....

AXdriver84

hvala za nasvete! z lakeranjem bom počaku do poletja, barvat sm se spravu pa pred 3 uram in morm rečt da delam počas in z užitkom tko da, zaenkrat mi še ni tekla barva, no ja vsaj vidt ni hehe. ko končam pa prlepm kakšno slikco.
[SIGPIC][/SIGPIC]

isarajli

jaz z lakiranjem nebi čakal čez zimo, razen če bo avto v garaži...čez zimo bo odbijač od peska napikan in boš spomladi moral še enkrat barvat
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

AXdriver84

čist hin. danes zamenjan hvala bogu.
mehankar reku še ploščice, amortizerje, diske, zobati jermen pa šponer in sm zmagu :-)
[SIGPIC][/SIGPIC]

AXdriver84

jermenček biu zamenjan, ker sem predvidevu da cvili lih tale. od mehankarja sm odpelu vse lepo in prau AMPAK glej ga zlomka parkeram avto stoji nekih 5ur se usedem pržgem in spet nekej cvili.:breaking_pc: zihr ni jermen (zobati najbrž ne cviljo? ali pač) tko da se mi zdej pa res ne sanja kaj bi lahko blo??? mogoč je kej tazga na alternatorju al karkol povezanga z jermenom???? mi lahko kdo pomaga ker me tole cvilenje počas ob žjuce spraula:Paint-Angry::Paint-Angry:
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dragan3

tud zobati jermen cvili ce je preveč zategjen....( moja xsara dokaz na štirih kolesih ) drugače jermeni lahko cvilijo če so preveč zategjeni ali premalo... altenator bi pa tudi znav kaj cvilit.... ofneš havbo uho zraven pa se čuje :D

Tiki

Vrjetno je samo premalo zategnjen... Èe je preveč bo pa itak kmalu zasvetila lučka za alternator... hehe
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

AXdriver84

uf ja sej treba res prslont ušes na mašino :D sam hudirja k ne maram motit sosedov pa zmer tko hitr odpelm stran da bo čim man tega cvilenja po naselju hehe.
no bom jutr sprobu pa javim kaj so moja ušesa zaznala hehehehe
[SIGPIC][/SIGPIC]