maroko 2013

Začel/a 1alfijo, Avgust 08, 2012, 10:03:01 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

1alfijo

čav vsem

Poletje je čas sanjarenja in spet me malo mučijo spomini na potovanje do Senegala leta 2009 in nazaj  z mojo Dyanco  pred tremi leti

Po glavi se mi vrti ideja , glede na to,  da vidimo da iz mnogih držav se  organizirajo in potujejo z našimi vozili po Maroku in po drugih državah.
Ali ne bi tudi mi organizirali eno tako potovanje drugo pomlad ( februar, ali marec 2013 ) .

Imel sem v glavi 14 dnevno turo do Marakeša, Fesa , malo po Atlasih pa skok v saharo do Merzuge , Zagore in seveda nazaj .
Mislim da bi v 15 dnevih to lahko izpeljali . Vozila niti ni potrebno preveč predelavati saj so ceste dobre tako da se gre lahko tudi z navadnimi vozili , le voljo po vožnji je treba imeti .

Kaj pravite na to idejo , jaz te poti poznam , no pa tudi kar nekaj iz kluba te poti pozna , kako bi zgledalo da se organiziramo in malo zadihamo afriškega duha skupaj ??

Dajte kakšno idejo ali pripombo na te poletne sanje ....
alfijo

garac

teh raidov je v organizaciji različnih skupin iz tujine res dosti, od afrike, do balkna, zraven si še kako spremljevalno vozilo omislijo in upalijo hudo ceno.
Alfijo, imaš že kakšno okvirno ceno v mislih, glede na to, da si ti že dosti potoval po teh krajih?
A vozili bi v konvoju, ali posamezno?

Vsekakor je zadeva zanimiva
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Mike666

dvorjan

Mene bi zanimalo, ce bi sli februarja, saj sem marca ze precej sluzbeno odsoten.
Verjetno gre glavnina izdatkov za prevoz spacka s trajektom do afriske obale, bencin bi moral biti na crni celini znatno cenejsi kot pri nas, hrana in prenocisce se toliko bolj.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

mirchi

Ko sem gledal slike letosnjega potepa so se cedile sline. Glede avtov. Pride v postev le a serija,al kaj drugega tudi?
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

1alfijo

-glede vozil pride upoštev tudi druga vrsta vozil , seveda jaz sem predlagal Aprogram , vendar to ne bi bila omejite,
-glede časa odhoda se bi dalo premikati in se dogovoriti za čas ko bi vsem malo odgovarjalo , predlagal sem februar, marec ali april ker v tem času lahko v Maroku spimo odzunaj , šotorih , avtomobilih ali pač hotelih če se tako dogovorimo( cena v malo manjših hotelih ( avberži) so okoli 10-15 eur na noč , vendar jaz poznam dosti krajev kjer bi spali odzunaj in to zadosti varno pa še bolj zanimivo bi bilo kot v hotelih
- ker vem da je problem okoli dopustov sem se odločil nekako za 15 dnevno potovanje ( to bi nekako vsak si lahko privoščil ) za več je že problem
-ker vem da letošnji moji sopotniki so izrazili željo , da bi malo biciklirali po teh krajih pride tudi to v poštev seveda
-sedaj ali bi se odločili za pot iz Genove do Tangerja z trajektom , se bom malo pozanimal da vidim koliko to stane , vendar ta verzija mi ni preveč všeč ker trajekt iz genove gre v soboto zvečer in v Tanger pride v pondeljek ob 18 uri pomeni zgubimo skoraj 50 ur ali pa dva dni ,
- če pa bi štartali že iz Kopra v petek ob 15 uri bi bili ( če gremo mimo Torina čez prelaz ) okoli polnoči že okoli Gapa , in nato nekako mislim da bi bili v Tangerju v nedeljo zvečer ali v pondeljek vendar dopoldan ( prešparamo eden dan) cena no vse se bom pozanimal kaj se splača saj moramo voziti 2000 km ( kar prešparamo če gremo z trajektom )
- zato me zanima ali bi bilo z naše strani zanimanje pa lahko pripravim približno plan potovanja in ga ovrednostim z denarjem
- bencin v Maroku je cenejši kot pri nas , sedaj mislim da je okoli 1 eur
- predlani sem srečal konvoj ki je šel iz Pariza do Marakeša z katrcami bilo jih je skoraj 1700 komadov res barvni užitek ko sem jih tako gledal v Tangerju ko so prihajali iz luke

krtija

Priznam, da mi ne da miru. Dopust ni problem, žena, otroci tudi ne, mogoče finance. Vsekakor me zanima...

Etedoron

Glede na finančno stanje, službo, svetovca v Španiji ... Bi se zmenil s kakšno ekipo kot kopilot. mogoče če gre kdo s kakim kombijem, da gre lahko tud moja žena zraven ...

Da bi pa s svojim avtom šel, pa ni šanse. Mogoče 2014 ... Zdajle ne vidim perspektive. Že Španija bo podvig stoletja. :(
2CV la mur tu žur!
http://easymucy.com

1alfijo

-jaz bom malo  pripravil  smer kam bi se šlo in malo finančno okviril  ,
- glede sopotnikov , itd je stvar dogovora saj verjetno bo kdo ki je sam v avtu ( jaz verjetno sem sigurno sam ) in sopotnik ne škodi ( sploh pa sopotnica ...:Hammer3:)

janez

Mike666

Citat od: janez;138231Razmišljam... :)

X2:BigThumbs:

1alfijo

Torej malo sem si vzel čas in naredil plan potovanja , nekako okvirno je zadeva mišljena na naslednji način:
Prevozili bi dvakrat gorske prelaze enkrat pri Sestjerju v Evropi in dvakrat na  Atlasih (višine cc 2300m) , malo bi si ogledali najlepše sipine v Maroku , Zagora, Merzuga in seveda ogled  kraljevskih mest Rabat, Fes ,Marrakech, Casablanca .
Predvidena pot bi bila sledeča :

1.)   Petek odhod iz Kopra ( Snack Bar ) ob 16 uri smer Torino, Gap, Montpellier,Barcelona, Tanger  prihod v Tanger pondeljek zjutraj .
           - Prevozili cc. 2600km
2.)   Pondeljek zjutraj odhod iz Tangerja do Rabata,ogled,spanje pred Fesom, torek ogled Fesa, popoldan smer Zagora ( prevozili bi prvi gorski prelaz ) Sefrou,Midelt,Erfoud,Rissani,Todra, , prihod v petek zvečer v Zagoro
         -   Prevozili bi cc.1250km
3.)   Odhod iz Zagore nedeljo popoldan, smer Marrakech, Casablanca  Tanger , prihod v četrtek zvečer
          -   Prevozili bi 1000km
4.)   Petek zjutraj,( trajekt )iz Tangerja  in po cesti  mimo Barcelone, direkt proti Kopru  prihod predviden nedeljo ob 12 uri
          -   Prevozili bi cc. 2600km

REZIME:            

gorivo:   cc.750 litrov                              eur 1050
avtocesta cc.                                  eur   400
nočitve cc.    ( na dan po 10eur/osebo=150Ex2)         eur   300
 hrana    (na dan po 10 eur x 2 osebe )             eur   400
org. str.    ( majice , nalepke ,itd kar se dogovorimo
               30E x2 osebe)                                               eur    60
Nepredvideni stroški    ( 50E po osebi x2osebi)         eur   100

strošek za dve osebe v enem avtomobilu     cc. EUR  2310

čas vožnje    150 ur     (cc 7 dni)      
 čas za oglede   200 ur     (cc 7 dni)      
prev.km cc.   7.400km         

Seveda tu ni všteto vrednost pijač , spominkov , ogledov . Pri ceni hrane sem upošteval maroške cene hranjenje pomeni po   »sukih, medinah«.
Skratka  predvidel sem približni okvirni »budžet« za dve osebe v enem avtomobilu . Seveda vsak se bo prehranjeval po svoje in seveda to  vrednost si jo bo vsak lahko koregiral po svojih željah .
Organizacijski stroški so mišljeni malo skupnega budžeta za nalepke , majice , skratka skupno porabljen denar za skupno dobro!
sedaj kot je rekel Janez "razmišljam":Hammer3:
 l.p.

janez

Lepo napisano... :)

Ja, razmišljam, ker je v planu naslednje leto WM Španija. Tole je mamljivo... pomeni avto prej zrihtatm in s tem manj cajta. Pa potem...verjetno Špansko srečanje odpade. Druga postavka pa še dopust v februarju - marcu je verjetno mal težje dobit. Moj šef je reku OK, sam šef od moje pa ...

dvorjan

A se samo meni zdi, ali si pozabil vracunati ceno trajekta - povratna karta Barcelona - Tanger za avto z dvema potnikoma je cca. 450€?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

1alfijo

Ja točno pozabil sem ceno za nazaj Tanger Gibraltar , sedaj kolika je ta cena je različno predpostavko sem dal na vozilo 150 eur . Torej bi nas stalo po osebi  ( dve osebe v enem avtu ) okoli 1300eur , skupno eden avto dve osebe 2600eur .
dejstvo je da te cene nimam fiksno kolika je , za kombi je bila spomladi 200 eur .
Vkolikor se bi pa odločili za trajektno verzijo ( tako kot delam jaz ko grem v afriko ) iz Genove za Tanger in nazaj sem gledal danes bi nas stala povratna karta avto dve osebe okoli 600 eur to je dobra cena .
 Samo termini niso dobri ker trajakt gre iz Genove v soboto ob18 uri ( zgubili bi tukaj eden dan brez veze čakat trajekt) in za nazaj gre iz Tangerja za Genovo spet v soboto ob 16 uri in bi prispeli v Genovo v pondeljek on 17 uri , torej bi morali vzeti še pondeljek dopuste .Zato sem se odločil da je boljše da vozimo dol in nazaj . No zadeva je za predebatirati .