maroko 2013

Začel/a 1alfijo, Avgust 08, 2012, 10:03:01 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

Svetovc Španija me ne vidi, pa al grem v afriko al ja
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

pubi2cv

Ne me zdaj rajcat s temle....ne zlaufa z dopustom, ga imam premalo. Zgleda pa super varjanta, bravo:BigThumbs:

Preračunavam.......

.....ne.....ne znese:Hammer3:

tomaz555

Saj to je v igri 10 dni dopusta, toliko ga skoraj moraš imeti (januarja pride nov, če bomo še hodili v službe).
Ideja je super, ves čas z veseljem spremljam debato. 14 dni se sliši super, ravno prav za dopust. Samo po moje je za Afriko z avtom to premalo. 7400 km v 14 dneh, po možnosti z A serijo? Se da, sam to ni dopust. V 3 tednih sem že prevozil 8000 km po Španiji (sicer kot študent in avtoceste nisem videl). Po 1000 km si zjeban, več na dan ni realno. Se pravi bi bil polovico časa zj...
Moje sanje so spaček v Afriki, pa se bojim, da bom tole izpustil, ali pa ne.

Upam, da me konstruktivno skritizirate. Bi rad šel.

deuche

Z musliči je že v europi zadosti sranja. V S.Afriko in k Arabom grem samo kadar je dober denar. Na dopust pa tja ne grem niti, če mi ga kdo časti.

pubi2cv

Hja...10 dni ga že imam...ampak morem še otroke peljat valjda na morje, pa smučat. Da se ne pogovarjamo o tem, da je še svetovc drugo leto....pa nekaj dni kolektivca okoli novega leta....pa še prehiter zmanjka....

1alfijo

seveda 14 dni ni lih luksus , vendar se izide  nekaj dni je napetih (vsaj ta del ki se vozi čez evropo )  ostalo po maroku ni napeto , seveda lih dopust ni , je pa malo adrenalinskega odklopa od teh muk v službi ...:breaking_pc:

krtija

Meni finančno žal ne znese. To ali pa gradnja, ki jo odlašam. Upam, da greste in da bo kakšna reportaža.
@alfijo: Ali  imaš oz. si imel mogoče kakšna potopisna predavanja iz prejšnjih potovanj? Me zanima, ker iščem nekoga za potopisno predavanje v mladinskem klubu.

dvorjan

Jaz bi bolj gledal v smeri, da gremo ze iz Genove s trajektom v Tanger (pac stane kolikor stane), a smo prej dol in imamo potem vec casa za raziskovanje lepot Afrike. Ker da drsamo rrrrrrrrrrrrrr po AC do Barcelone 110-120 km/h je tudi mucenje soferjev in materiala. =) Namesto tega lepo spijemo ene tri ali deset pivc na trajektu ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

1alfijo

- glede potopisov ni problema imam dosti tega materjala , ponavadi traja tak potopis nekje okoli  uro do uro in pol , imam več potopisov , stvar dogovora katerega se zbere
- glede trajekta je zadeva za doreč kot sem že povedal , res pa je kot si napisal tehnika je varna v garaži trajekta , mi pa lahko srkamo pivo na palubi , pa še ceneje je , edino pač je to da zgubimo kak dan

mirchi

Takle mamo. Jaz mam enga C25,pa ce bi se se nasla dva al pa trije sopotniki,bi se odlocil za pot. Zaenkrat iscem informativno,ker je treba avto se postimat...
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

garac

fantje, a kaj € na kupček dajete?
Mirchi, res se sedaj z audijem voziš, ampak na predavanje zadnjič bi pa lahko vseeno prišel, saj ti nebi gume prepiknili.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dvorjan

Moj kolega je pred kratkim tudi kupil C25 dizla, tako da je zainteresiran za tale izlet. =) Mogoce se nas pa zbere pestra druscina.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

sivipas

Jaz grem letos dol, z Mercedes kombijem, predvidoma konec decembra-začetek januarja.

1alfijo

Èe kdo želi kdo iti v smeri Maroka, Mavretanije , Senegala ,(Gambije nisem siguren  ) imam dobro verzijo :

-da se lahko pridruži kolegu ki gre dol  prve dni decembra , stroške se deli , vozi se v kombiju in spi noter
-lahko tudi posameznik gre z svojim vozilom in ga dol proda po želji seveda ,vendar nato stroški potovanja pač se ne deli
- potovanje traja okvirno 14 dni ,malo več ,malo manj zadeva je za  se dogovoriti
- nazaj se leti z letalom , verjetno iz Dakarja  
-naslednja tura se gre dol prve dni februarja , ista verzija
- vozi se po cesti do  Gibraltarja , nato se prečka ožino , v Rabatu se poišče vizo za Mavretanijo in nato se vozi čez Zahodno Saharo do Mavretanije , prevozi se Mavretanijo in se gre v Senegal ( tukaj se ne bo iskalo vizo, šlo se bo noter z podkupninami , zadeva je sigurna in že izprobana verzija ) , nato se vozi v Tubo ( sveta pokrajna v Senegalu , kjer veljajo zakoni "alaha")
- skratka , adrenalinsko doživetje ( sicer kratko ) takega potovanja
- zahteva se od osebe da pač je trpežen in prilagodljiv
- če koga zanima se mi javite

sivipas

zakaj po cesti do Gibraltara? a ni trajekt iz Genove cenejša varijanta?