Citroen AX 1.1i po umivanju noče vžgati

Začel/a kozoderc, Julij 27, 2012, 07:12:50 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

kozoderc

Lep pozdrav sem nov na forumu vse teme sem prebrskal in nisem našel odgovora na vprašanje ki me že cel dan mori.

Zadeva je taka danes zjutraj sem se odločil da axa malo operem in to sem tudi naredil pred umivanjem je avtomobil vžgal brez kakršnihkoli problemov.
Ko sem ga umil sem ga hotel postaviti nazaj v garažo in glej ga zlomka avtomobil je vžgal ko sem dal gas ga je na nek način zadušilo...potem sem poskušal še parkrat vžgati a je avtomobil le pokašljeval zaradi nizkega nivoja goriva v tanku sem pomislil da je potegnil luft saj je bil z ritjo malce v grabo zato sem ga spustil še na ravnico in poskusil še enkrat a nažalost brez kakršnihkoli uspehov niti ne zakašla več... ali ima mogoče kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo narobe ? oziroma kako se naj zadeve splošno lotim... na servis ga ne mislim voziti saj je neregistriran je pa še ar vredu ohranjen pravtako mašina ravno zato ne vem v čem je problem... motor ima 140000 prevoženih .avto je letnik 1993 in sicer 1.1i caban... za vse odgovore se že vnaprej zahvaljujem.:BigThumbs:

Gox

Pozdravljen na forumu ...

a si tudi pod motornim pokrovom kaj šprical?

kozoderc

nisem vsaj namenoma ne ampak sem poskušal tudi sedaj ko bi se najverjetneje že vse posušilo... pa še je vedno isto sranje zaj sem še akumulator do konca sprazno ko sem ga tolko verglo...probo sem en kabl za svečke dol vzet sicer pa dal not neko staro svečko pa sem jo prislono na glavo motorja ampak iskre nisem videl ali bi moral svečko prisloniti kam drugam ?(pod glavo motorja sem mislil na tisti črni dekl kaj je na glavi :D) ampak finta je v tem da je predvčerajšnjim po njem kar pošteno lil dež pa ni nič zafrkaval po vžiganju ...

ax_rider

Citat od: kozoderc;137338a je avtomobil le pokašljeval zaradi nizkega nivoja goriva v tanku sem pomislil da je potegnil luft saj je bil z ritjo malce v grabo zato sem ga spustil še na ravnico in poskusil še enkrat a nažalost brez kakršnihkoli uspehov niti ne zakašla več

Eno mogoče butasto vprašanje....
pa je dovolj goriva v rezervoarju? Da ga nisi dejansko spraznil ali pa potegnilo umazanijo in zamašilo bencinski filter? Lahko je tudi prišel zrak v dovod goriva.

Ker težko verjamem, da je samo pranje krivo.
Potem bi moral moj že zdavnaj ribnit. :)

lp

kozoderc

saj sem napisal da obstaja možnost da je potegnil luft...kje pa je filter goriva ?

Gox

kozoderc

najlepša hvala.. kaj mi je pa storiti če je zrak v dovodu goriva ? oziroma anj dugače postavim vprašanje ali bo pumpa sama potegnila gorivo ali je je potrebna pomoč ?

kozoderc

sem že rešil problem najlepša hvala problem je bil v filtru goriva

Gox

A je bil zapacan? Voda noter? Ali suh, brez goriva?

kozoderc

malo obojega v glavnem problem je bil ker je luft potegnilo...

kozoderc

Lep pozdrav fantje nebi rad odpiral nove teme, zaradi gužve v šoli pa tudi nimam preveč časa da bi pregledal forum glede problema se opravičujem.....prosil bi če mi gdo pove na kaj nakazujejo naslednji znaki pri mojem axu... pred kratkim sem nalil novo hladilno tekočino.. spustil zrak itd... in zdaj nevem po kakem mescu vožnje z njim se peljem do štustentskih in potem tam stoji teden dni pa pol nazaj... se mi je pojavil problem da mi gretje torej tam kjer bi morala krožiti topla voda ne greje ...loputa odpira tako da ni v tem problem ker sem preveril... naslednji problem je da če avto nekaj časa na miru laufa torej v prostem teku se prižge lučka za temperaturo hladilne tekočine glede na simptome sumim da je tu krivec termostat ker ne odpre oziroma malo odpira pa pol spet zapira med vožnjo ker nekaj časa res vroče greje in pol je hladneje tak postopoma ... kar je pravtako zanimivo in me na nek način bega je to da ko se v prostem teku prižge lučka za temperaturo ventilator na kilerju sploh ne laufa in to me spet pripelje do termostata... tak da če imam prav bi vas prosil da mi svetujete glede termostata kje ga najhitreje dobiti in koliko stane pa kje se nahaja ker še nisem niti gledal ki je.

za odgovore se vam najlepše zahvaljujem !

Dragan3

glede gretja prvo preveri da ni kak zračni mehur v ceveh... probi se enkrat use ven zlit in ponovno napovnat... na tistih dveh cevkah ko grejo do notranjega kilerčka za gretje bi mogu bit ventilček za luft spustit. ce se ti pa od 95 - 100 stopinj ventilator ne pržge je pa termostikalo zanič ker ga ne uklopi.

2sv

ja pa na termostatu (na ohišju)  je tudi en inbus vijal za odzračit

Mike666

Termostat menjaj za ziher ker ni nek znesek pol pa še ga enkrat prezrači. Naj se ti vsaj ene  3x zažene ventilator na kilerju. pol pa bi moglo bit to to.

kozoderc

v bistvu sem malce narobe napisal ventilator se vklopi ampak pol ko mi na mestu avto laufa se sklopi in pol se prižge rdeča lučka na armaturki čez nekaj časa ;) kar me preseneča je tudi to da v bistvu motor sploh ni vroč ga lahko kar z roko primer prav tako tudi cevi... kar bi po mojem mnenju če bi blo tam notri 100 stopinj nekako pekoče ... aja pa še ena stvar je kakor hitro se začnem peljat lučka ugasne ... ali lahko pride do kakšne resne zadeve azradi tega ?
 ker bi se manreč jutri proti večeru peljal do maribora in potem v petek še domov pa bi pol med tednom kupil dele ...