Citroen AX 1.1i po umivanju noče vžgati

Začel/a kozoderc, Julij 27, 2012, 07:12:50 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Mike666

kozoderc

huh .... danes sem pogledal zadevo in ugotovil da v hladilnem sistemu ni bilo dovolj hladilne tekočine ... pa čeprav sem pred mescom pa pol natočil in odzračil hladilno tekočino ker mi hladilni sistem nikjer na zunaj ne pušča sumim da je problem pri puščanju v mašino ampak v vodi nisem opazil olja in na pokrovu za olje tudi ni bilo  majoneze tak da sem zaj samo fejst zmeden ... aja pa zdaj ko sem zjutraj avto vžigal je nekako kar dolgo verglal da je vžgal ali je to znak da je motor pregret in glava zvita upam da ne :/

isarajli

po moje je spustla dihtnga na glavi, voda gre pa čez izpuh
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

zlikovski

Èe je slučajno tesnilo glave, preveriš tudi tak, da odviješ pokrov hladilnika in štartaš motor, če se pojavijo mehurčki, je šlo tesnilo glave.
To delaj ko je hladen motor, da ti ne vrže kropa po faci. in imej pokrov hladilnika vedno odprt, dokler ne požene okrog vode.

kozoderc

En zimski pozdrav... amm imam nekaj vprašanj za tiste bolj izkušene. Pred časom se mi je začelo dogajati da mi je voda v kileru kar zmanjkala opazil sem tudi majonezo na pokrovu od olja torej voda uhaja v izgorevalni prostor avto tudi kadi kot cug... zdaj čez praznike bom dihtungo menjal... rad bi vprašal glede problema ki sem ga opazil že nekaj časa nazaj ko je bil motor mrzel zdaj se pojavlja tudi ko je topel. Motor pri štandgasu na nek čuden način vibrira oz trokira al kaj jaz vem do višjih obratov kjer je zvok enak kot prej meni daje vtis kot da bi en cilinder ne deloval ampak me čudi ker na moči avtomobila se nič ne pozna. Je imel že kdo mogoče podobne izkušnje ? Kaj mi priporočate da še menjam zdaj ko bom menjal tesnilo glave? mogoče kakšen napotek na kaj naj bom še posebej pazljiv ?

najlepša hvala vsem za odgovore !

Dragan3

svečke ......cinšpula(užigalna tuljava),užigalni kabli....

kozoderc

tesnilo na glavi sem zaj zamenjo ampak sem zaradi lažjega nameščanje glave snel tudi kolektor za izpušne pline.. trenutno nimam še tesnil za kolektor...zdaj me pa zanima kakšen je najlažji način na katerega lahko kolektor namestim zdaj ko je že mašina sestavljena ? pa še eno vprašanje imam... če je potrebno vijake na glavi po tem ko motor nekaj cajta laufa ponovno priviti ali je zadosti če jih na začetku priviješ ? in je to to ?:Hammer3: