Štajerci,0.50€/km, ipd.

Začel/a gregor, Julij 24, 2012, 06:21:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gregor

Premaknjeno iz http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=8883

Citat od: isarajli;137030če bi bil jaz na tvojem mestu, bi se lepo peljal proti domu, če slučajno obstaneš ,pa pokličeš amzs.kilometrino ponavadi računajo 52 centov na km, pa računaj kolk majo do tebe in nazaj...

To pa težko verjamem.
Pred leti je bil AMZS kilometer 1 euro. Šofer pogodbenik je pa rekel da drugače on računa 75 centov.  
"Popoldanc" mi računa 50 centov.

Kilometri se štejejo v obe smeri seveda.

Jaz bi naredit kot so že napisali, do reke trajekt, potem pa probat pridit domov.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

isarajli

verjameš kar hočeš...še enkrat trdim ,da bi jaz na njegovem mestu lepo peljal ( sploh ker bluzimo v prazno, kakšna je okvara) ko crkne pa vleka, Lahko mene , če maš pa asistenco pri amzs, se pa tud lahk kr na mene obrneš....
Èe se ti ne sanja kaj ropota, potem najdi tam lokalega mehanika, da poda mnenje, morda celo popravi za malo € .
Gregor, če bi bil 1€ kilometer, bi jaz samo dvakrat ne mesec letel do nemčije in nazaj , mam dost.!
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

gregor

Preveč sem citiral. Da težko verjamem, sem mislil ceno kilometra amzs, ne tistega dela da bi se probal peljat domov.

http://www.zurnal24.si/za-kilometer-vleke-boste-placali-okoli-dva-evra-clanek-161289
Torej je klic AMZSja za vleko, če nisi član, res zadnja možnost.

Očitno je fur dovolj, ker pred kakimi tremi leti sem iskal prevoz kombija iz Rosenheima in kaj dost pod 400 eur nisem našel, ne, raje se prazen pelje domov (gor je fural kamp prikolice) kot da bi spotoma pobral 20km od avtoceste in pokasiral 250-300 eur. Smo pa šli sami na izlet.

Za euro na km tud jaz takoj peljem.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

pehorunkl

Citat od: isarajli;137080verjameš kar hočeš...še enkrat trdim ,da bi jaz na njegovem mestu lepo peljal ( sploh ker bluzimo v prazno, kakšna je okvara) ko crkne pa vleka, Lahko mene , če maš pa asistenco pri amzs, se pa tud lahk kr na mene obrneš....
Èe se ti ne sanja kaj ropota, potem najdi tam lokalega mehanika, da poda mnenje, morda celo popravi za malo € .
Gregor, če bi bil 1€ kilometer, bi jaz samo dvakrat ne mesec letel do nemčije in nazaj , mam dost.!

Vsekakor bo najbolje poiskati lokalnega mehanika na Korčuli in ga povprašati o zadevi. Nadaljne odločitve pa podrediti ugotovitvam le tega.

Se spomnim, da sem pred tremi leti vzel AMZS vleko. Iz MB so prišli do razcepa Areh-Bellevue in me v Hočah odložili. Cena. 100EUR. Sem čisto pozabil na ta dogodek (bil je kar neprijeten :(
No, pa zračunajmo koliko me je stal km. Torej vleka je opravila dobrih 25km v eno smer; preračunano 2EUR na km. Vsekakor skladno z informacijami v Gregorjevi povezavi. Neverjetno, a kar štirikrat dražje kot sanjskih 52centov na km.

Sklopka te verjetno pride okrog 100EUR, menjava pa kakih 5 delovnih ur, domnevam. Pa hrvaški mehaniki so s cenami tu tu z našimi verjetno.
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

deuche

Citat od: isarajli;137080Gregor, če bi bil 1€ kilometer, bi jaz samo dvakrat ne mesec letel do nemčije in nazaj , mam dost.!

Z vso simpatijo do štajercov, vas je treba nekam poslat. V vsaki j panogi izvajate damping do onemoglosti in uničujete vse ostale. Tudi kjer ni kitajcov, filipincov in ožje bugarov, romunov in poljakov se morate nasrat vi.
Ti lahko z 0,52€ preživiš samo pod pogojom, da imaš avto pod 3,5T NDM (vinjeta) in vrtiš najmanj 8-9.000km na mesec (od oka, vendar tu smo nekje), kar pa kot klasično reševanje verjetno težko. Drugače si ti sofinancer prevozov, ki jih opravljaš.

frodo1

Pa saj to je jasno ko beli dan, da te ne bo nihče za 50 centov po kilometru vozil, lepo prosim,
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

deuche

Citat od: frodo1;137109Pa saj to je jasno ko beli dan, da te ne bo nihče za 50 centov po kilometru vozil, lepo prosim,

Poglej si prvi post na prejšnji strani- 52centov.

BTW, štajerci tudi s šleperjom znaste odpeljat za 60centov...

frodo1

@ Duche
Tudi ti si vse preberi: pa res vse

-nikjer nisem prečital, da bi bil član AMZS

Èlanom AMZS pripadajo naslednje storitve:    Èlanstvo
PLUS
63.00 EUR    Osnovno
članstvo
40,00 EUR
Ugodnosti v Sloveniji
brezplačna pomoč na cesti    3 x letno    3 x letno
brezplačen prevoz pokvarjenega vozila    1x letno*    1x letno**
brezplačen prevoz v prometni nesreči poškodovanega vozila - reševanje    2x letno    1x letno
brezplačno prečrpavanje goriva ob napačnem točenju    1x letno    
nadomestno vozilo v primeru prometne nesreče ali kraje    do 5 dni    do 3 dni
Reševalna karta       
Èlanske ugodnosti v tujini
brezplačna pomoč na cesti       
prevoz vozila v tujini    do 250 EUR    
prevoz v prometni nesreči
poškodovanega vozila iz tujine    do 1.500 EUR
prevoz pokvarjenega vozila iz tujine    do 1.500 EUR    
zagotovitev nadomestnega voznika    do 500 EUR    
nepredvidena prenočitev v tujini    do 200 EUR    
kritje stroškov za prevoz oseb v tujini ali za vrnitev iz tujine    do 300 EUR    
AMZS kredit v sili    do vrednosti 1.000 EUR

http://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=%C5%BEurnal%20prevoz%20vozila%20iz%20hrva%C5%A1ke&source=web&cd=1&ved=0CF4QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.zurnal24.si%2Fza-kilometer-vleke-boste-placali-okoli-dva-evra-clanek-161289&ei=boEPUI20HdLQ4QTlhoCgBg&usg=AFQjCNGFna0Gnp9Oi6BnYmfDWIcHHP1s0w&cad=rja

xpuser

Citat od: frodo1;137121@ Duche
Tudi ti si vse preberi: pa res vse

-nikjer nisem prečital, da bi bil član AMZS

Èlanom AMZS pripadajo naslednje storitve:    Èlanstvo
PLUS
63.00 EUR    Osnovno
članstvo
40,00 EUR
Ugodnosti v Sloveniji
brezplačna pomoč na cesti    3 x letno    3 x letno
brezplačen prevoz pokvarjenega vozila    1x letno*    1x letno**
brezplačen prevoz v prometni nesreči poškodovanega vozila - reševanje    2x letno    1x letno
brezplačno prečrpavanje goriva ob napačnem točenju    1x letno    
nadomestno vozilo v primeru prometne nesreče ali kraje    do 5 dni    do 3 dni
Reševalna karta       
Èlanske ugodnosti v tujini
brezplačna pomoč na cesti       
prevoz vozila v tujini    do 250 EUR    
prevoz v prometni nesreči
poškodovanega vozila iz tujine    do 1.500 EUR
prevoz pokvarjenega vozila iz tujine    do 1.500 EUR    
zagotovitev nadomestnega voznika    do 500 EUR    
nepredvidena prenočitev v tujini    do 200 EUR    
kritje stroškov za prevoz oseb v tujini ali za vrnitev iz tujine    do 300 EUR    
AMZS kredit v sili    do vrednosti 1.000 EUR

http://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=%C5%BEurnal%20prevoz%20vozila%20iz%20hrva%C5%A1ke&source=web&cd=1&ved=0CF4QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.zurnal24.si%2Fza-kilometer-vleke-boste-placali-okoli-dva-evra-clanek-161289&ei=boEPUI20HdLQ4QTlhoCgBg&usg=AFQjCNGFna0Gnp9Oi6BnYmfDWIcHHP1s0w&cad=rja

Kaj pa kakšna od lastnika, kako se bo odločil?

isarajli

Citat od: deuche;137101Z vso simpatijo do štajercov, vas je treba nekam poslat. V vsaki j panogi izvajate damping do onemoglosti in uničujete vse ostale. Tudi kjer ni kitajcov, filipincov in ožje bugarov, romunov in poljakov se morate nasrat vi.
Ti lahko z 0,52€ preživiš samo pod pogojom, da imaš avto pod 3,5T NDM (vinjeta) in vrtiš najmanj 8-9.000km na mesec (od oka, vendar tu smo nekje), kar pa kot klasično reševanje verjetno težko. Drugače si ti sofinancer prevozov, ki jih opravljaš.

Nekam je treba poslat tiste ,ki bi radi na 100 km zaslužili 100€ ,kar je izkoriščanje ljudi v nesreči....
avto večinoma uporabljem za lastne prevoze, velikokrat pa tudi komu priskočim na pomoč.Nafte mi požre na 100km približno za 10€ (odvisno katero tankam )pa si računaj koliko ostane za ostale stroške in mene..
Kar se pa prevozov gradbenega materiala tiče, mi pa šofer vozi na objekte z hiapom po 55 centov, večkrat tudi več kot 10 ton materjala.:BigThumbs:
Èe nisi z malim zadovoljen, velikega vreden nisi :BigThumbs: Tak so nas učili na Štajerskem :emot112:
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

Xandrej

Citat od: deuche;137117Poglej si prvi post na prejšnji strani- 52centov.

In kaj imaš ti od tega? Pa če pelje zastonj????

xpuser

Citat od: isarajli;137128Nekam je treba poslat tiste ,ki bi radi na 100 km zaslužili 100€ ,kar je izkoriščanje ljudi v nesreči....
avto večinoma uporabljem za lastne prevoze, velikokrat pa tudi komu priskočim na pomoč.Nafte mi požre na 100km približno za 10€ (odvisno katero tankam )pa si računaj koliko ostane za ostale stroške in mene..
Kar se pa prevozov gradbenega materiala tiče, mi pa šofer vozi na objekte z hiapom po 55 centov, večkrat tudi več kot 10 ton materjala.:BigThumbs:
Èe nisi z malim zadovoljen, velikega vreden nisi :BigThumbs: Tak so nas učili na Štajerskem :emot112:

Meni se zdi 1€/km poceni  glede na to da  kombi rabi več kot samo tankanje.
Komu pa porabi 7 litrov na sto je pa čista zmaga.
Iz izkušenj prej 15 kot . No spet vsakemu svoje sej amzs računa vsem enako...

pehorunkl

Citat od: deuche;137117Poglej si prvi post na prejšnji strani- 52centov.

Kaj bi ti šele prekmurcem dejal pa prlekom delal, oni so še pol cenejši od štajercev......
No, vsekakor je treba vzeti v obzir, da so cene storitev pogosto trgu primerno naravnane (socialno, ekonomsko stanje prebivalstva, brezposelnost, potreba/povpraševanje/razpoložljivost).
Npr. : Recimo polnokeramična prevleka v LJ se za dvojno ceno proda takoj v LJ, v MB pa niti pod točko razno.
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

frodo1

Citat od: isarajli;137128Nekam je treba poslat tiste ,ki bi radi na 100 km zaslužili 100€ ,kar je izkoriščanje ljudi v nesreči....

Pa tebi je manj žre, kot kaki osebni, 100km 10€ je približno 7.2l/100km, pa brez zamer

gregor

Obstajajo različne barve nafte.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61