Nujno rabim nasvet -pomoč čim prej!!!!!!

Začel/a klemn klemn, Julij 22, 2012, 09:05:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Markolin

Citat od: klemn klemn;136954Bom probal jutri. To se pravi, da dam v ler in če se kaj slišim je verjetno potisni ležaj, če ne pa verjetno kaj v menjalniku? Samo je bil avto priklopljen na računalniku pri amzs-u zaradi reklamacije štarterja pa niso nič zaznali, a to računalnik ne zazna prej ali kaj, pa pred cca 10000 km je bil pri Žgajnarju v Rogaški in nič niso odkrili?
A je možno, da bi kdo na servisu to nalašč naredil in bi skrajšal življensko dobo sklopke oz. potisnega ležaja? Ja kaj pa cene popravil v Sloveniji ali Hrvaškem, kje se bolj splača? A se jaz kar vozim na dopustu in nazaj pa kar bo bo ali naj poiščem koga tukaj na Korčuli, kdo kakšnega pozna?
Hvala vsem za odgovore in še kaj napišite če se spomnite se bom lažje odločil
pa glih men se je to moglo narediti pa še na dopustu daleč stran, matr sem jezen.
K.

kje pa si na korčuli ??

klemn klemn

Odločil sem se tako, kot ste mi svetovali poiskal bom lokalnega mehanika, da mi pove kaj je, na Triglavu imam zavarovano asistenco, ki vsebuje stroške vleke in reševanja do 1.500 EUR ter tudi prevoz potnikov oziroma nadomestni avto do 96 ur. Tako, da imam nekako plan B, avto stoji pred apartmajem in čaka, včeraj sem ga vžgal in v leru ni zvoka, prestavljal pa nisem, si še nisem upal, sej bom počas. Drugače sem pa mislil, da bi te poklical http://www.ahservis.hr/hr/ah_servisi/servisni_centri.aspx?dc=bl, mi z družino smo sicer nastanjeni prav v Korčuli. Imate izkušnje z temi ah servisi na Hrvaškem? Bomo na vezi in bom poročal, kolikor bo kaj novega, do takrat pa vsem resnično hvala, ker ste mi razširili obzorja in dali nasvete, ki so pomagali in še enkrat hvala
lp K.

klemn klemn

Evo ga, malo prej mi je lokalni mehanik pregledal avto in rekel, da kaj takega še ni videl, ga pa zadeva zelo interesira, ker ne ve kaj bi to bilo, sluti da je nekaj v menjalniku, nek ležaj ali nekaj podobnega, vsekakor nekaj mehanskega, tako da če ga priklopiš na računalnik se to ne vidi, tako je rekel. Potisni ležaj pa zagotove ne, ker če stisneš sklopko zvok utihne, ter v leru pravtako, če je pa malo klanca in ko popustiš gas, ter zamenjaš prestavo, se  pa zasliši ta hrup, kot da v nekaj podrsava ali zaškrta, med vožnjo pa stalno nekaj žvižga, to sta dva različna zvoka, ta žvižg je podoben kot, da je nekaj z prednjimi kolesi narobe, mehanik je pogledal spodaj, in z rokami pregledoval in z silo migal prednja kolesa in spodnje roke,ter auspuh in nič nenavadnega, potem je še dvignil samo prednji del levega kolesa z dvigalko in dodajal gas, obračal volan sem ter tja in na mestu in nič ugotovil.
Tako, da mi je svetoval vožnjo za nazaj po avtocesti, kjer je ravnina in je očitno manj tega zvoka, odsvetoval pa mi je vožnjo po Peljašču, er so ovinki klanci, če bo pa še kaj v času dopusta, pa naj kar pridem.
Kaj pa zdaj, a grem še po drugo mnenje v Blato, kjer baje imajo ornk delavnico, ta mehanik je sicer se zavzel in to vse naredil, ampak to je bl na črno brez računa po moje?
Kaj bi bilo z menjalnikom narobe, če bi se kar peljal in peljal, dokler bi šlo?
A bi bila škoda kaj večja in kakšna še, ter dražja zaradi moje hipotetične vožnje ali je boljše, šparati za domov in dokler bo bo?
Lp K.

deuche

@klemn klemn.
Največja bedarija je it na pot, če ne veš pri čem si. Èe bo samo zmlelo kaj in bo dodatna škoda je eno, kako pa zgleda, če kaj v transmisiji blokira si ne želiš probat.
Markolin ti je dal za moje pojme najboljši nasvet. Povratek urediš za avto, familjo in se ti j za vse skupaj ter uživaš na dopustu.

Pyr0Beast

Èe te zadeva skrbi - uredi pri lokalnem menjalniku na tisti celini. Zrihtaj si dele, cene so tam tam.
Èe se zavleče ali pa bo popravilo trajalo kaki dan dlje si vzemi nekaj ekstra dopusta in uživaj.
Èe ne bodo znali kompletno popravit in bodo obstali nekje na pol in bo avto nevozen - vzami avtovleko ki ti pripada.
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

zlomjo

Jaz bi kar poslušal nasvet, ki ti pravi, da pojdi s trajektom do Reke. Koliko se spomnim, gre trajekt prav iz mesta Korčula, kjer si zdaj. Iz Reke bi pa probal iti do doma, v vsakem primeru pa si že blizu Slo. Lažje je spraviti avto in potnike do doma. Ta čas pa uživaj na morju in čim manj misli na avto. Probleme boš reševal doma in po dopustu. Èe boš pa se vozil do Blata po drugo mnenje, boš samo matral avto. Šparaj ga za pot od Reke domov. Aja, pa daj za kakšno rundo na Korčuli, da bo avto zdržal. :)

klemn klemn

Na triglavu bom upajmo uredil in javim, kako bo.
Pa še to hipotetično rečeno, če se to res dogaja v menjalniku, a se menjanik popravlja, ali je bolje ne vem nekje dobiti rabljenega in enostavno zamenjati? To nanese veliko dela predvidevam in še evrčkov zraven? Kje pa vi iščete te stvari, ko vam kaj tavelikega gre? To je pač debata, kjer je veliko stvari odprtih, sam pri 150000 kilometrih, da se dogajajo te velike stvari, a ni tako da se to začne šele veliko kasneje in še redno servisiran, se to nič ni moglo prej ugotoviti, ne vem, da je malček že načeto, no res pa je tudi, da se mi je v petih letih, kdaj dogodilo, da sem hotel prestaviti ročico in ni hotelo iti v prvo prestavo, potem pa po par poizkusil je šlo in gremo mi naprej, evo to se mi je zgodilo cca v petih letih 15 krat. Samo na to nisem bil tako pozoren in sem si mislil, ker je bilo tako malokrat, pač se ne da, kmalu se je potem dalo in sem bil zadovoljen, lahko bi bil na to bolj pozoren oz. lahko bi kdaj mehaniku rekel, da pogleda in bi mogoče bilo sedaj drugače, ampak dobro če čebula ne bi bila bula...... Kaj pravte pač debata, če se vam še da o tem pisati?
lp K.

xpuser

Aja ti je pogledal če je dovolj olja v menjalniku? Praviš če je v leru ni nič slišat, kaj pa če stisneš sklopko? Na polovici in do konca? Šrauf za kontrolo olja v menjalniku vidiš če odšraufaš sprednje levo kolo.

Vidim da majo sosedi kar ok citro forum.
Povprašaj tam če je kak ok mehanik/forumaš v tem koncu da pogleda

http://www.citroenforum.hr/

klemn klemn

Pozdravljeni,
Triglav je poslal mehanika iz HAK kluba, in taprvo 5 doooolgih minut nič nobenega zvok, sej nisem moral verjeti, da se to meni dogaja, potem pa se je le začelo oglašati, un hrup, drsanje in cviljenje, mehanik je dvignil avto na desni strani in ugotovil, da je problem ležaj nosilca polosovine, na otip roke se le ta zamaja in ne menjalnik, kot je rekel lokalni mehanik on je pa dvignil na levi strani in tudi ko je bil avto dvignjen ni to opazil, komu zdej verjeti, fiksni del polosovin je ok po HAK-u, ampak to kar drži ti dve polosovine (ležaj nosilca polosovine), je pa dotrajano in povzroča ta hrup, drsa, žvižga in lahko se razleti, odsvetoval mi je vožnjo. Triglav pa tudi neče, kar takoj vleko in nadomestni avto, rabili so drugo mnenje in zdaj je status nič? To je en drek vse skupaj, kaj naj zdej?
Jaz sem mislil enostavno, to speljati zanašal sem se na asistenco plus, ki imam zavarovano, moj avto na vleko, nadomestnega mi pripeljejo in jaz bom v Sloveniji to uredil in slutim, da bo naslednji teden dopusta še pestro, upam da mi uspe najti kakšno enostavno rešitev? Imate kakšno idejo?
lp K.

Markolin

pehorunkl

Citat od: klemn klemn;137383Pozdravljeni,
Triglav je poslal mehanika iz HAK kluba, ////// (ležaj nosilca polosovine), je pa dotrajano in povzroča ta hrup, drsa, žvižga in lahko se razleti, odsvetoval mi je vožnjo. Triglav pa tudi neče, kar takoj vleko in nadomestni avto, rabili so drugo mnenje in zdaj je status nič?
lp K.

Èuj, daj pokliči Jerovška (Grosuplje) pa povprašaj kaj in kako, ded ti bo lepo povedal kaj naredit v primeru take okvare.
LP

P.S.: Se mi pa zdi čudno, da se sliši to, če avto miruje. Ali se pač ne sliši, ko miruje?
Saj se polosovina ne vrti, če avto ne pelje.
A po petih minutah vožnje torej je začelo cvilit in žvižgat? No, potem je res lahko ta ležaj. Nič nenavadnega. Nisi prvi. Zamenjaj ga v Splitu in basta.
http://www.autodalmacija.com/usluge/auto-centar-ivancic-partner-23/
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

deuche

Citat od: pehorunkl;137389P.S.: Se mi pa zdi čudno, da se sliši to, če avto miruje. Ali se pač ne sliši, ko miruje?

Ja, jaz tudi že od začetka razumem, da je to začelo med vožnjo dol in dela tudi, ko avto miruje???

Èe je šel ta ležaj, je verjetno samo ležaj in ne nosilec. Je pa minimalen strošek iin glih dobre pol ure dela. Vsak uradni servis ga ima verjetno na zalogi. Pa, če je še nosilec je še druge pol ure dela, samo malo dražji hec je in na zalogi ga verjetno ne bo.

xpuser

Ležaj na polosovini? Èe je ležaj v diferencijalu preveri olje .

deuche

Citat od: xpuser;137401Ležaj na polosovini? Èe je ležaj v diferencijalu preveri olje .

KAjti ne štekaš?????????????? ÈE ti rečen na polosivinei je tann.KAj misli š da je u zraku?v dif je 0.5 metra proč.

xpuser

Citat od: deuche;137409KAjti ne štekaš?????????????? ÈE ti rečen na polosivinei je tann.KAj misli š da je u zraku?v dif je 0.5 metra proč.

Podnapise prosim