Nujno rabim nasvet -pomoč čim prej!!!!!!

Začel/a klemn klemn, Julij 22, 2012, 09:05:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

isarajli

če boš slučajno potreboval vleko, me lahko kontaktiraš !
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

klemn klemn

Danes nisem uspel, se nam je dogajalo na polno, avto stoji in čaka na gospodarja kako se bo odločil. Jaz ga ne bi kaj preveč prižigal in enostavno probal z čim manj prestavljanjem po koncu dopusta odpeljati proti domu. Pa saj kaj hujšega verjetno ne more biti ne? Ali je boljše vleka do servisa in je? Cenovno se mi pa verjetno bolj splača popravljati v Sloveniji kot doma?
Aja imam zavarovano pri triglavu asistenca plus in tam sem prebral da do 1500 evrov oni odpeljejo sej toliko ni do nevem Ljubljane, ali se močno motim, res je da smo zelo daleč? hvala vam za odgovore, resnično mi je malce lažje čeprav še ne vem kaj točno je, tako da vsem pohvale
če imate še kakšen nasvet ali izkušnjo mnenje kar napišite
K.

frodo1

Kaj pa trajekt do Splita, tam pa naložiš na vlak, mislim da je to ceneje,..
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

xpuser

Citat od: klemn klemn;137016Danes nisem uspel, se nam je dogajalo na polno, avto stoji in čaka na gospodarja kako se bo odločil. Jaz ga ne bi kaj preveč prižigal in enostavno probal z čim manj prestavljanjem po koncu dopusta odpeljati proti domu. Pa saj kaj hujšega verjetno ne more biti ne? Ali je boljše vleka do servisa in je? Cenovno se mi pa verjetno bolj splača popravljati v Sloveniji kot doma?
Aja imam zavarovano pri triglavu asistenca plus in tam sem prebral da do 1500 evrov oni odpeljejo sej toliko ni do nevem Ljubljane, ali se močno motim, res je da smo zelo daleč? hvala vam za odgovore, resnično mi je malce lažje čeprav še ne vem kaj točno je, tako da vsem pohvale
če imate še kakšen nasvet ali izkušnjo mnenje kar napišite
K.

Zelo pametno:Hammer3: Vzami karto za trajekt pa uživaj do Reke.

pehorunkl

Citat od: klemn klemn;137016Pa saj kaj hujšega verjetno ne more biti ne? Ali je boljše vleka do servisa in je? Cenovno se mi pa verjetno bolj splača popravljati v Sloveniji kot doma?
Aja imam zavarovano pri triglavu asistenca plus in tam sem prebral da do 1500 evrov oni odpeljejo sej toliko ni do nevem Ljubljane, ali se močno motim, res je da smo zelo daleč?
K.

1500km pomeni, da šteje v obe smeri. Torej mora priti pote in še nazaj. To pa je že blizu 1500. Ampak, ne vem kako je s to asistenco. Pri teh stvareh so vedno neke cake. Nikoli ni tako lepo kot se sliši. Pokliči jih in se pozanimaj.
Se spomnim, da sem svojo Xantio pred dvema letoma peljal k Jerovšku na zamenjavo sklopke, pa mi je rekel, da je bil tik pred razpadom potisni ležaj.
Je pa res, da sem se nekaj časa vozil z okvaro in sem potem na poti že čutil, da bo kmalu spustilo, pa k sreči ni.
Pa na BXu mi je tudi spustila, sem odlašal predolgo, in sem ga moral odšlepat na menjavo, ampak ni bilo daleč do mehanika.
Z vlakom se tudi dobro sliši, ne vem pa kako je to v praksi.
Sam bi se definitivno za dobro dopusta najraje odločil za ladjo do Rijeke, potem pa poskus proti domu. Na tej ladji sem večkrat bil kot palubni potnik in je res doživetje, sicer moraš imeti podmetač in spalko, pa ne smeš biti preveč občutljiv na luksuz (oz. pomanjkanje). Odvisno pač s kom in kako potuješ.

-----------------------------------------------------------------------
Èe boš iskal mehanika v Splitu (tema na hrvaškem forumu), Kroz Smrdečac 35 a, 21000  Split, Autoservis Jurišiæ:
Svaki bolji automehanicar. A moja preporuka ti je definitivno AUTOSERVIS JURIŠIÆ na splitu 3, odma 100 m livo kad proðes kroz onaj volat iz matice hrvatske. Znam ga i ja osobno, covjek izvrsno radi posao, nekad sam saxa servisirao kod njega. I sta je najvaznije, ima kompjuter za sve nove aute tako da ti moze ocitat eventualnu gresku. Provjereno
Ovako - kad proðes onaj semafor ispod FESB-a u matice hrvatske, ide onaj zavoj pa uzbrdica (s desne strane su ti parkiralista od onih zgrada). Znaci ides uzbrdicom mozda 200 metara nakon zavoja i odma s desne strane imas skretanje u ulicu koja prolazi ispod jednog nadvoznjaka, proðes onda tom ulicom ispod nadvoznjaka (volat) i skrenes livo. Nakon 100 m ti je s live strane mali tommy i u istoj kuci ispod ti je velika radiona. Trazi Marina, on je gazda.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

isarajli

če bi bil jaz na tvojem mestu, bi se lepo peljal proti domu, če slučajno obstaneš ,pa pokličeš amzs.kilometrino ponavadi računajo 52 centov na km, pa računaj kolk majo do tebe in nazaj...
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

xpuser

To je ok če sta 2 v avtu, tolk jih stric še spravi v kabino, kaj pa drugi? Štop?

pehorunkl

Citat od: isarajli;137030če bi bil jaz na tvojem mestu, bi se lepo peljal proti domu, če slučajno obstaneš ,pa pokličeš amzs.kilometrino ponavadi računajo 52 centov na km, pa računaj kolk majo do tebe in nazaj...

Ja, res. Naj kar lepo 500EUR pripravi, pa bo.
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

dexterboy

Malo sem brskal po netu, če se odpravljaš domov iz Splita (okolice), imajo njihove železnice "ugodno" nočno vožnjo do Zagreba, od tam do meje pa ni več tako daleč...
Bom dal kar kopiran tekst iz njihovega pdf letaka, da ne bom 8 mega limal tu gori;

Povoljne cijene putovanja brzim nocnim
vlakovima Zagreb GK – Split – Zagreb GK

Vrijedi cijele godine osim u srpnju i kolovozu.

- 30% sniženje cijena posteljnih dodataka u vagonima za spavanje

- 20% sniženje cijena prijevoza pracenih vozila

23.20 Zagreb 6.26
8.10  Split  21.18

- 30% sniženje cijena posteljnih dodataka u vagonima za spavanje

Cijene posteljnih dodataka:
za odjeljak s 3 postelje (tourist) – 111,72 kn
za odjeljak s 2 postelje (double) – 167,93 kn
za odjeljak s jednom posteljom (single) – 325,78 kn

- 20% sniženje cijena prijevoza pracenih vozila

Cijene prijevoza pracenih automobila
ovisno o njihovoj duljini:
149,04 kn (za duljine do 3,81 m)
191,76 kn (za duljine od 3,82 do 4,42 m)
213,04 kn (za duljine preko 4,42 m)

Informacije na željeznickim kolodvorima ili na tel. br. 060/333-444 (cijena poziva s ksne linije je 1,39 kn/min + PDV, a s mobilne 2,37 kn/min + PDV), 01/3782-583, te na //www.hznet.hr
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

tomaz555

Èe je možnost, vzemi trajekt do Splita ali Reke, nato pa proti domu. Èe ti škripne na poti imaš asistenco, kot sam praviš. Verjetno ti nudijo tudi prevoz potnikov (rent a car, bus) do določenega zneska. Bližje kot si domu, lažje je. Na Reko te lahko pride tudi kdo iskati, je pač blizu. Pri AMZS ti avto v tujini dajo v zbirnik in ga dostavijo v Slovenijo v cca enem tednu. Da palčaš iz lastnega žepa vleko, je po mojem mnenju boljše popravljati pri Hrvatih. Sam sem bil lani v podobmem zosu približno pri Frankfurtu (cca 150 km severneje), imam AMZS članstvo plus in bi moral za rent a car plačati cca 600e, od tega bi cca 350 (na pamet) častil AMZS. Sem se odločil, da mi pripeljejo nadomestni del (menjalnik za dijano), ga ponoči zamenjal in odšel proti domu. To pri tebi žal ne pride v poštev. Me pa je v lastni režiji stalo manj, kot bi stalo samo doplačilo za avto(rent a car). Imaš še nekaj časa, žal se ti je to zgodilo na dopustu, vendar to je življenje. Pretuhtaj možnosti in se odloči. Mogoče bi vseeno obiskal kakšnega lokalnega mehanika. Mogoče je kakšna malenkost, ki ti lahko pokvari dopust.
V Budimpešti mi je pri ZX kao odpovedala sklopka. Privlekel sem se do servisa, prespal pred vrati, nato pa so samo nekaj podložili pri zajli in dejali naj doma uredim. Niti forinta niso računali, sem jim pa rade volje nekaj šenkal. lp

dvorjan

Jaz bi pa sel do lokalnega mehanika ali pa tistega mojstra, ki so ti ga priporocili. Ne vem od kod vam ideje, da bo servis v Sloveniji cenejsi kot na Hrvaskem?! A varna voznja danes ni nic vec vredna? Pa clovek se je ze sedaj skoraj pojedel, potem bo rabil pa za 200€ tablet, da se k sebi spravi, ce se kaj zgodi.

Peljes k mehaniku, naredi diagnozo, naroci kose in zamenja. Placas in uzivas v dopustu, bos pa naslednji mesec kako stvar manj si privoscil, ampak to pa saniraj cim prej.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

deuche

Eni ste pa korajžni človeku, ki nima tri čiste o avtu svetovat it na pot domov.

Kot pravita runkel in dvorjan naj prvo nekdo avto pogleda in menjava pri hrvatu je kvečem cenejša kot v sloveniji (če ti ne računa cene za evropejca).

xpuser

Citat od: deuche;137100Eni ste pa korajžni človeku, ki nima tri čiste o avtu svetovat it na pot domov.

Kot pravita runkel in dvorjan naj prvo nekdo avto pogleda in menjava pri hrvatu je kvečem cenejša kot v sloveniji (če ti ne računa cene za evropejca).

Stricu je avto nekaj pokal pa ružil in se je kar naprej peljal, pol še nekaj pisal da bo šel domov pač če crkne bo klical šlep službo.
Èe je res ležaj bi šel s trajektom.
Glede cen pa so dražji, vem da jih veliko ob meji vozi v slo servisirat.

Vlado333

@ isarajli

Glede na to, da je klemn klemn napisal, da zvok "nastane", ko ima pritisnjeno sklopko ni prav veliko drugih možnosti.
7. čuta pa žal nimam.

Markolin

Glede na to, da imaš zavarovano pri Triglavu in imaš plačano asistenco, pokliči agenta in ti bo vse uredil. Èe imaš težave z agentom, me kontaktiraj preko ZS, ti ziher kaj uredim preko Triglava. Kolegu je crknil avto, so mu pripeljali nadomestno vozilo - na dopust na hrvaško- in pokvarjenega odpeljali domov. Krijejo stroške do višine 1500€.

http://www.triglav.si/zavarovanja/posamezniki/avtomobilska_zavarovanja/avtomobilska_asistenca

Beri

LP

Markolin

P.S.

Ne vem kako lahko z računalnikom ugotoviš, da je šel ležaj od potisne, al pa lamela oz. obrabo sklopke????????????