Poraba C5 HDI 160 BVA (Tourer)?

Začel/a Prosurfer, Julij 19, 2012, 09:30:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Prosurfer

Ker vidim, da je vas je kar nekaj lastnikov avtomatikov C5 III 160 HDi, prosim za podatek, koliko znaša vaša povprečna poraba (po možnosti za Tourer, koristen podatek pa bo tudi za limuzino).

Flukturr

C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

Ales79

Citat od: Prosurfer;136821Ker vidim, da je vas je kar nekaj lastnikov avtomatikov C5 III 160 HDi, prosim za podatek, koliko znaša vaša povprečna poraba (po možnosti za Tourer, koristen podatek pa bo tudi za limuzino).

Tourer

http://www.fuelly.com/driver/ales79/c5

povprečna poraba okoli 7.7 l/100km, s tem da imam veliko mestne vožnje. (C5 III 140 HDi automatic)

LP

DaKirba

Moja povprečna poraba na 160 BVA Tourer znaša 6.0 l/100 km.

Vožnja je pa 70% avtocesta, 30% mestna.

Res pa je, da vozim res umirjeno, ker bolj kot v dinamični vožnji uživam v pogledu na številko 6.0 :)

Xandrej

Fantje moji res in še enkrat res svaka vam čast! Kupujete 160 konjske zverine pol pa se vozite res in to res počasi, da gledate na BC da vam avto žere 6 litrov...

Saj človek res vidi, da se je folku malo....:Hammer3::Hammer3::Hammer3:

xpuser

Citat od: Xandrej;137032Fantje moji res in še enkrat res svaka vam čast! Kupujete 160 konjske zverine pol pa se vozite res in to res počasi, da gledate na BC da vam avto žere 6 litrov...

Saj človek res vidi, da se je folku malo....:Hammer3::Hammer3::Hammer3:

:emot112:

In se čudijo da ne žre 4 litre...

DaKirba

Fantje, fantje... Mene morate razumeti - pred kratkim sem presedlal iz avta, ki mi je ob lepi vožnji pil 10,4 l/100 km bencina in vsaj na začetku bi rad nekaj časa gledal tako porabo o kakršni sem lako včasih samo sanjal.
Po drugi strani pa ta avto, tudi če ima 160 KM ni narejen za dirkanje.
Èe je treba kdaj pospešiti, pa to tudi bistveno ne vpliva na porabo...

Xandrej: počasi ali pa ne, več kot 130 tako ali tako ni dovoljeno voziti...;)

Xandrej

Joj kaj bi jaz dal na svetu če bi res vsi vsaj 127km/h vozili ne pa da se peljem 130 pa se mi zdi, da mi števec laže za 40 km/h... Ker menda vsi gledajo te naprave za porabo kolko pa kaj žere ... Pri nas, da si nastaviš tempomat na 130 itak prideš maksimalno 2 kiloetra ker kaki pravi as prehiteva tovornjak z 100 km/h na prehitevalnem...

DaKirba

Hehe, se strinjam s tabo. Sploh to s tempomatom. Skoraj nemogoče ga je normalno uporabljati.

Da ne bo pomote - jaz nisem neki ''monast'' voznik, samo res sedaj 14 dni uživam ob pogledu na porabo, glede na to, da sem mel včasih objokane oči, vsakič ko sem prišel na pumpo :)
Saj vozim normalno, samo zaenkrat se izogibam naglim pospeševanjem, v kolikor to ni potrebno.

xpuser

Motor ti ne bo hvaležen...beri vse se zapaca.

DaKirba

Samo zakaj, saj ne pretiravam, čisto normalno vozim.

Zdaj ko sem povedal kakšno porabo imam res izgleda kot da se jajcam po cesti, ampak se dejansko ne...
Èist normalno vozim, mogoče brez hudih pospeševanj do 6.000 ipd. obratov, to je to.

Skoraj ne morem verjeti, da moraš voziti 200 na uro, da se motor ne zapaca...

xpuser

Citat od: DaKirba;137050Samo zakaj, saj ne pretiravam, čisto normalno vozim.

Zdaj ko sem povedal kakšno porabo imam res izgleda kot da se jajcam po cesti, ampak se dejansko ne...
Èist normalno vozim, mogoče brez hudih pospeševanj do 6.000 ipd. obratov, to je to.

Skoraj ne morem verjeti, da moraš voziti 200 na uro, da se motor ne zapaca...

6000 je malo prehuda, hotel samo povedat da če če preveč gledaš na porabo, pride do tem z antipolution lučkami.

dvorjan

Glej, motor moras uporabljati v vseh rezimih delovanja, to pa pomeni, da se mora tudi HDI kdaj zavrteti do 4500 rpm, da gre umazanija dol iz sob. Pac ce se toliko vozis po AC ti predlagam, da iz cestninskih postaj polno pospesujes do zelene hitrosti. Potem se ti bo sele fanj zdelo ... =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Flukturr

Citat od: dvorjan;137054Glej, motor moras uporabljati v vseh rezimih delovanja, to pa pomeni, da se mora tudi HDI kdaj zavrteti do 4500 rpm, da gre umazanija dol iz sob. Pac ce se toliko vozis po AC ti predlagam, da iz cestninskih postaj polno pospesujes do zelene hitrosti. Potem se ti bo sele fanj zdelo ... =)

Jaz naredim vsake pol leta eno etapo z do 190 km/h... mmmmm...

Samo mi ob tem tak srce razbija, da bi ga ven vrglo.
Pa ne zaradi hitrosti, ampak od stresa če bi me kje plavci zahakljali...

:Hammer3:

lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

dvorjan

Ja, a v 2. in 3. prestavi do 4500 rpm pa ne znas potegniti in to nekaj sekund drzati?!
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!