Poraba C5 HDI 160 BVA (Tourer)?

Začel/a Prosurfer, Julij 19, 2012, 09:30:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Pri 190 z C5 je tak kot, da si z yugecom se 80 pelal...

frodo1

Citat od: DaKirba;137031Moja povprečna poraba na 160 BVA Tourer znaša 6.0 l/100 km.

Vožnja je pa 70% avtocesta, 30% mestna.

Res pa je, da vozim res umirjeno, ker bolj kot v dinamični vožnji uživam v pogledu na številko 6.0 :)

Ti še kar naprej uživaj v prepočasni vožnji, ker če boš vozil normalno, ne boš več videl 6.0. Samo druge v prometu ne oviraj, včasih poglej tudi v vzvratno ogledalo, pa če vidiš kolono za sabo, veš da nekaj ni v redu,...s tabo namreč:emot103:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Flukturr

Citat od: dvorjan;137069Ja, a v 2. in 3. prestavi do 4500 rpm pa ne znas potegniti in to nekaj sekund drzati?!

Mi avtomatik sam prestavi ;) ;) ;)

lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

Flukturr

Citat od: Xandrej;137071Pri 190 z C5 je tak kot, da si z yugecom se 80 pelal...

Ja, res je ;)
Včasih bi kar šel na izlet v Dojčland ;)

lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

Flukturr

Citat od: frodo1;137073Ti še kar naprej uživaj v prepočasni vožnji, ker če boš vozil normalno, ne boš več videl 6.0. Samo druge v prometu ne oviraj, včasih poglej tudi v vzvratno ogledalo, pa če vidiš kolono za sabo, veš da nekaj ni v redu,...s tabo namreč:emot103:

DaKirba, ne jemlji si komentarje k srcu.

Jaz sem na relaciji Šentjur-Tolmin-Šentjur ta vikend imel 5.7 po računalniku, torej tudi okrog 6.0 realno. Ker vozim zadaj dva polna avtosedeža, mi na pamet ne pade, da bi ga sral po cestah. Lepo po omejitvah. In nisem nobene kolone delal, ker cesto dobro poznam.

Dejstvo je, da je C5 vozilo za AC. In da je na ravni AC, z vožnjo po omejitvah poraba skoraj taka kot si napisal, morda ene 0,5l več.
Pa če se razpočijo eni, tko pač je.

LPF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

frodo1

@ Flukturr

nihče se ne bo razpočil, tudi tisti ko vozijo prepočasi in delajo kolone mislijo da vozijo po predpisih,...

yamaha20252025

Ja...vsak novi lastnik vozila je zelo vesel in presrečen, ko presedla na novi ali novi rabljen avto.
Tako vsak posebej na samem začetku ugotavlja, raziskuje novo vozilo in v tem uživa. Ponavadi ravno prvi kilometri niso dinamični...
Tako je poraba zmerna.
Najbolj vesel pa si, ko ugotoviš, da si prej vozil avto, ki je porabil 10, 11,12 ali več litrov goriva na 100 prevoženih kilometrov..., potem pa se poraba na enkrat zniža na naprimer 7 litrov.

Ja, če potem potegneš na letni ravni, zna bit irazlika več kot očitna.
Torej npr. po novem 3-4 litra nižja poraba pri letno prevoženih cca 20-25K kilometrov... JA, hitro si za razliko lahko privoščiš en povprečen dopust.

Sicer sam nikoli nisem gledal na porabo, se mi pa vsekakor fino zdi, ker moj c5 2.7 porabi cca 8-9 litrov, kar je v primerjavi z prej 11-13 litrov kar velika razlika.

Sicer, če delaš letno malo kilometrov, se nit ine pozna, če jih veliko, je razlika še lako občutna.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

deuche

Žena je maja bila službeno v Èrni gori. Skoraj nov najet 160KM z ročnim menjalnikom je imel po povratku v LJ porabo po BC 5,6l. V avtu pa štiri babe in en moški.

xpuser

Kaj bi šele bilo da kupiš 1.6 hdi ali pa 2.0 hdi.

Flukturr

Citat od: deuche;137102Žena je maja bila službeno v Èrni gori. Skoraj nov najet 160KM z ročnim menjalnikom je imel po povratku v LJ porabo po BC 5,6l. V avtu pa štiri babe in en moški.

Revež tisti ki mora v sredini zadaj sedet... :(
lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

frodo1

Jaz privoščim vsem da bi jim pil samo 4 litre tako kot tem
:emot36:

deuche

Citat od: xpuser;137103Kaj bi šele bilo da kupiš 1.6 hdi ali pa 2.0 hdi.

Domači 136km po BC resetiran na vsakih 10 jurjov varira med 6,8-7,2l. Računsko cca 4,5% +.

tom62

Citat od: Flukturr;137082Mi avtomatik sam prestavi ;) ;) ;)

lpF

Saj ga daš v ročni način za tisti čas.... Ali pa voziš nekaj časa bolj dinamično v sport načinu - saj maš tipko....

Ker meni avtomatik prestavi na 2200-2300 obratov, v športnem načinu pa pri 3500, ali še kasneje, če full pospešujem...

Odkar to delam, nimam več problemov z občasnim cukanjem motorja pri nižjih obratih ( 1500-2000 )...

Flukturr

Citat od: tom62;137131Saj ga daš v ročni način za tisti čas.... Ali pa voziš nekaj časa bolj dinamično v sport načinu - saj maš tipko....

Ker meni avtomatik prestavi na 2200-2300 obratov, v športnem načinu pa pri 3500, ali še kasneje, če full pospešujem...

Odkar to delam, nimam več problemov z občasnim cukanjem motorja pri nižjih obratih ( 1500-2000 )...

Me ma da bi vprašal kako se da v ročni način ali kje je sport tipka, pa rajši ne bom, je bilo dovolj ;))))))))))))))))))))))))))))))
lpF

p.s. Jaz pa moram potrkat, da mi zaenkrat nič ne cuka, (tudi ko žena vozi ne). Zanimivo, da mi prestavlja okrog 2.000 rpm, skoraj vedno, razen seveda kadar tiščim gas med prehitevanji ali navkreber. :BigThumbs:
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

DaKirba

Citat od: frodo1;137073Ti še kar naprej uživaj v prepočasni vožnji, ker če boš vozil normalno, ne boš več videl 6.0. Samo druge v prometu ne oviraj, včasih poglej tudi v vzvratno ogledalo, pa če vidiš kolono za sabo, veš da nekaj ni v redu,...s tabo namreč:emot103:

Frodo, narobe si predstavljaš to kar sem napisal.
A misliš, da če imaš po avtocesti porabo 6.0, da to pomeni, da voziš 80 km/h po prehitevalnem pasu?
Verjemi, da za menoj nikoli ne boš videl kolone, ker se smatram za dobrega voznika in točno vem kako se vozi v danih situacijah. To ne pomeni da se držim predpisov kot pjanec plota, ampak ocenim kakšna je najbolj primerna vožnja na določeni cesti.
Saj vsi vemo, da so pri nas določeni znaki za omejitve čisto zgrešeno definirani.

Še ena zanimivost: Danes sem zanalašč pospeševal od cestninskih postaj in vozil hitreje kot ponavadi in mi je poraba padla na 5.9 :)
Saj vem, da je samo slučaj, ampak je vseeno smešno :)