Èiščenje šob

Začel/a Brzy, Julij 10, 2012, 07:33:56 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Brzy

Pozdravljeni !

Zanima me , če je že kdo uporabil "aditiv", ki se nalije v rezervoar. Ta "aditiv" naj bi prečistil šobe na avtu. Dobi se aditiv za rezervoar v katerem je/naj bi bilo 15 litrov nafte oziroma tudi tak za poln tank (nekje 50-60 litrov) za navadne dizel avte.
Ta "aditiv" naj bi se nalil takrat, ko si siguren, da boš pač pokuril tisto nafto v kateri je omenjena tekočina ?!

Prosim za mnenja, če je to že kdo uporabljal oziroma kaj podobnega. Jaz bi ta "aditiv" preventivno nalil, če seveda kaj pomaga.
Lep pozdrav
Brzy

Freefender

oj!

ma jaz in pred mano moj oče smo v C8 že ene 3x nalili nek "najbolši" aditiv, seveda po besedah trgovca in proizvajalca lahko slišiš same čudežne lastnosti.... priporočal nam ga je Citroen servis Koper...
meni se je pa to iskazalo kot uporabno da avto ni več noro kadil kakih 10kkm pol pa spet začne.....
nevem pa imena aditiva, je pa za poln tank

lp
lastnik:    C8, Saxo, Land Rover Serie 3, V8 Lughtweight l. 73
moji službeni:  Jumpy, Jumper, Renault Trafic

Brzy

Ja kolikor sem jaz uspel izvedeti naj bi ta aditiv očistil šobe. Vkolikor vsaj malo pomaga je seveda bolje, kot, da se ti šobe zamašijo, ali kako ?
Seveda, če se tukaj gre samo za kot si napisal 10k km potem nevem no. Meni avto sicer nič ne kadi pa vseeno (preventivno, če je kakšen učinek).
Lep pozdrav
Brzy

Pyr0Beast

Sam nisem opazil nobenega efekta.
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

Brzy

Po tem takem škoda denarja ?
Kolikor je meni kolega rekel naj bi avto tudi bolje potegnil,...podaljšala naj bi se tudi življenska doba šob.
Lep pozdrav
Brzy

Pyr0Beast

Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

nejancig

zdravo

enkrat na leto dodam čiščenje motorja od motula in redno dodajam TDA dodatek k gorivu od Castrola in avto dela fenomenalno.to je bil postopek pri prejšnem.
Sedaj pri C8 postopek ponovil in avto dela mnogo bolje, predvsem pa mi nemoteno in hitro vžiga kot pri hladnem in toplem motorju, potegne bolje in tudi porabo zmanšal za nekaj decilitrov. Drugače obstaja za vsako malenkost čistilo ali pa dodatek ampak se bol splača dat univerzalnega ki je za vse sobro. drugače pa pri cliotu se pozna da mi nekadi več toliko kot prej - recimo sem šel na avtocesto in ko sem dal v tretjo in pohodil gas naredil dimno zaveso, sedaj je ne več - aja pa olja mi nepije če bi slučajno kdo na to namignil.

MOTUL dizel
CASTROL TDA

Brzy

Aha potem pa nekaj je na tem !?
Bo pač treba mali probati pa potem še jaz napišem kaj več, kako se bo obneslo.

"nejancig" hvala za tvoj podatek.
Zanima me pa sledeče je te stvari potrebno dodat v poln rezervoar ali to ni pomembno ?
Lep pozdrav
Brzy

Gox

Ponavadi je tako, da naliješ aditiv in natankaš do polnega ...

Drugače pa tudi piše na samem aditivu za koliko zadostuje ... ko sem v AX-a vsake toliko dodal aditiv za čiščenje uplinjača, je bila ena flaška za več kot en rezervar goriva. (ker ima AX manjši rezervar)

dvorjan

@brzy:
Pomembno je dozirno razmerje, le-to pa je napisano na flaski sami. Potem pa pac preracunas, koliko moras vliti glede na natankano gorivo.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

frodo1

Mene zanima mnenje teh, ki so to stvar uporabljali, a je res učinkovito, :emot112:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

zlikovski

Ta aditiv je priporočeno dat not, ko greš na daljšo turo, da je motor lepo segret dlje časa.
Zdaj pa če kaj haska od tega nevem, jaz sem to tudi parkrat not vlil, in nobenega čudeža opazo.

frodo1

Citat od: zlikovski;137035Ta aditiv je priporočeno dat not, ko greš na daljšo turo, da je motor lepo segret dlje časa.
Zdaj pa če kaj haska od tega nevem, jaz sem to tudi parkrat not vlil, in nobenega čudeža opazo.

Mogoče je pa vse skup lari fari, pač komercialna poteza,..:breaking_pc:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Brzy

Lep pozdrav
Brzy

Freefender

no jaz sm pa danes spet nalil notri čistilca ( super diesel, nevem kaj :D)in bom poročal ko spraznem ta rezervar.....
mi pa avto precej kadi in cuka skoraj v vseh hitrostih z ali brez tempomata, kadar pač držim konstanten gas.....

lp
lastnik:    C8, Saxo, Land Rover Serie 3, V8 Lughtweight l. 73
moji službeni:  Jumpy, Jumper, Renault Trafic