Èiščenje šob

Začel/a Brzy, Julij 10, 2012, 07:33:56 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Veloce

Jaz sem pa ravno nasprotno slišalk in to od več serviserjev in sicer, da ta zadeva dolgoročno razjeda šobe in ni dobro tega noter filat. Šobe konec koncev prepucaš tudi tako, da motor vsake toliko malo nateraš.

Pri vseh dizlih, ki sem jih do sedaj imel, nisem niti pri enem nalil aditiva.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Freefender

No in prvi rezultat je ze, vceraj sm sel do Lj in nazaj cca 250km z aditivom in avto skoraj ne cuka vec in tudi kadi precej manj, bomo vidli kaj bo ko spraznem tank....

Lp
lastnik:    C8, Saxo, Land Rover Serie 3, V8 Lughtweight l. 73
moji službeni:  Jumpy, Jumper, Renault Trafic

Pyr0Beast

Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

Freefender

Freefender

evo prazen tank je tukaj, avto ni cuknil že kar nekaj kilometrov, kadi izredno malo, in žena je spravila porabo iz 7.5 na 7.2 :D...... (moram še sam preverit)
torej meni ta določeni aditiv pomaga, nevem pa če naredi tudi kaj škode!

lp

zlikovski

Malo se vozi, pa potem javi rezultat.

Freefender

Se en tank je mimo in vse je sevedno ok! Poraba pa sevedno 7.2 namesto 7.5!
Stem da sumim da je to posledica tega da sem odstranil prtljaznik oz spoiler..... Imate kake iskusnje stem???
Lp

deuche

Citat od: Freefender;139317Stem da sumim da je to posledica tega da sem odstranil prtljaznik oz spoiler
Lp

Ja čudno ne. Pa še avtoceste nisi prav dosti vozil, če je razlika samo 3 deci.

Freefender

no za mano je že 4 tank cca 4kkm in stanje je ševedno super, poraba a 7.1l

kakšno pa imate ostali porabo z 100kw hdi-jem??

lp

eurit35

Jaz vsake toliko dodajam STP injector cleaner (v Intersparju se ga dobi), ki stane okoli 7€ in imam samo dobre rezultate: motor mirno teče, ne cuka, lepše in lažje se vrti, tudi vleče boljše. Ne morem pa trditi, da se mi je zaradi tega zmanjšala poraba, čeprav verjetno manj pritiskam na plin. Vsakič, ko kupim kakšen rabljen avto pa vlijem sredstvo za čiščenje celotnega sistema, ki je v večji srebrni plastenki (tudi STP) in stane okoli 23€. Že en čas ga nisem videl na policah... Mogoče v kakšni specijalizirani trgovini z avto deli?

Osebno ne verjamem, da ta sredstva povzročajo kakršno koli škodo. Zna se pa zgodit, da očistijo dosti vsedlin, ki potem kaj drugega zamašijo. Nekdo mi je enkrat svetoval, naj to opravim preden grem na servis, kjer mi bodo zamenjali vse filtre.

Freefender

evo rezultate po 22kkm od dodanega cistila za sobe se je za vikend s5 pojavilo rahlo cukaje in črn dim!
pred kratkim sm z vožnjo do Sg in nazaj prvič dosegel rekordno porabo 6,5 seveda popredpisih....
danes sm že dal onovno aditiv.... :D

lp

ggrega

ta diesel aditiv je zelo dobra zadeva,vsaj po mojih izkušnjah.
ker je gorivo lahko dobro samo toliko kot je v njem dober aditiv ga dodajajo že dobavitelji,tukaj tudi razlika med našimi dobavitelji goriva (petrol,omv,agip...)
dokler sem imel še bmwja sem lahko pri serviserju na testerju spremljal "napredek" na šobah,sem imel srečo da je tudi on zagovornik teh aditivov in se je v vsak motor zelo  poglobil

na vsakem servisu je filter nafte do vrha napolnil z aditivom in zalavfal motor na sam aditiv ,naj bi bilo zelo blagodejno za šobe(obloge) ta aditiv dobiš v munchnu v bmw trgovini in 1l stane 40€,torej bi moralo to biti ok če ga imajo še v "fabriki"