CX Pallas de-gule

Začel/a gule, Julij 08, 2012, 02:09:28 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Citat od: gule;176504Cena plina trenutno 60 centov, cena bencina 1,20 eur...prihranek se zelo hitro opazi...

Da boš še točno vedel,...
Èe te sistem stane 850 EUR ga izplačaš po 17.708 km. Izračun je narejen na podlagi podanih cen goriv, porabi 10l bencina vs. 12 litrov plina na 100 km.

Èe pa tak sistem montiraš v Amija, ki pije 6 litrov bencina pa se ti investicija povrne po 38.636 km, s tem da imaš še dve vbrizgalni šobi doma na rezervi, če se kaj pokvari,...:Hammer3: Koliko časa imaš že montiran plin v amiju?

gule

Citat od: Èojko;176510Da boš še točno vedel,...
Èe te sistem stane 850 EUR ga izplačaš po 17.708 km. Izračun je narejen na podlagi podanih cen goriv, porabi 10l bencina vs. 12 litrov plina na 100 km.

Èe pa tak sistem montiraš v Amija, ki pije 6 litrov bencina pa se ti investicija povrne po 38.636 km, s tem da imaš še dve vbrizgalni šobi doma na rezervi, če se kaj pokvari,...:Hammer3: Koliko časa imaš že montiran plin v amiju?

Plin ne stane 850 eur, ampak do 600(max 600)in to sekventni, navadni plin(tisti, ki kuri 12 litrov, pa 250 eur...:BigThumbs:

Ami, pa ima zračno hlajenje in je to edina ovira, plinu...drugače bi že bil notri. No takšni situaciji pomaga verjetno tudi njegova poraba, ki znaša do 6 litrov. Povprečje je 5 do 5,5 litrov...

To kilometrino bom kmalu naredil...povprečno z Amijem naredim 15.000 letno...:BigThumbs:

gule

Citat od: Èojko;176503Te "gobe" ki so za volan in ročaje so bile tovarniško "pobarvane" in tudi današnje "gobe" se še vedno "barvajo". Sigurno obstaja nek postopek, da to obnoviš tako kot je bilo. Z oblačenjem tega volana v usnje pa boš naredil bistveno slabše, kot če ga pustiš takšnega kot je.

Èekaj malo Èojko...tale je dobra...:Hammer3:

Zakaj bi volan bil slabši v usnje oblečen, kot zdaj, ko je iz nevemčesa in se bo kmalu začel dezintegrirati?:funny34d:

gule

No dosti filozofiranja...avto je treba tehnično in mehanično urediti, da vse na njemu funkcionira kar obstaja. Torej danes odprt števec, ker nisem bil zadovoljen z rasvetljavo. Ob tem se je včasih zgodilo, da se ura ustavi, pa tisti kazalec za olje ni vedno deloval. Pa od kar smo zadnjič ponoči lučke menjali, je obratomer prenehal vrteti...:argue1:

Vse to bo zdaj urejeno, vsaj upam, ker je v vseh primerih šlo za kontakte, ki so bili delno prekinjeni. Steklo(pleksi)na okencih je ispolirano, da se bo boljše videlo...

Pa še ena zanimivost, zdaj bom imel še lučko, ki osvetljuje kontakt ključ. Je bilas žarnica notri crknjena, jaz pa za to funkcijo niti vedel nisem...:Hammer3:

Ja čovjek se uči dok je živ...:BigThumbs:

Še ena zanimivost na števcu je odzadaj nalepka od nekega servisa tahografov iz Kreisa(Švica), torej iz istega mesta iz katerega je avto kupljen(nalepka na zadnjem steklu, ki smo jo že debatirali tukaj).

Čojko

Citat od: gule;176516Zakaj bi volan bil slabši v usnje oblečen, kot zdaj, ko je iz nevemčesa in se bo kmalu začel dezintegrirati?:funny34d:
Meni ne zgleda, da razpada, le oguljen se mi zdi. Ta zunaji sloj začite volana  je neka barva, ki je izredno prožna al kaj vem kaj. Èe se da to nekako obnovit bi bilo najboljše, saj s tem ohranjaš volan originalen tako po izgledu, kot po debelini. Kako pa boš rešil prečko volana v luknjo v sredini in značko Pallas ko ga boš oblekel v usnje?
Èe bi se že šel rihtat volan bi ga osebno "prebarval" če se da ali pa iskal novega oz. boljšega rabljenega. Tudi oblačenje v usnje ni tako poceni,...

Citroenovc

Kakor vem ima Gule za volan oblečt na voljo enega res mojstra, ki mu je že v AMIju naredil odličen izdelek. Tako da za to se pa jaz ne bi bal, da ne bo narejeno tako, kot se šika.
OK

LP
Primož

Čojko

Tisto poznam in ni stvar dobrega mojstra. Težava tu je zgolj v čisto drugačnem volanu, ki ne vem kako bo zgledal če ga boš celega oblačil v usnje. Razen če oblačiš zgolj obroč, pri prečki pa potem obvezno malo zarežeš v "gobo", da izničiš prehod usnja na prečko,... tako bi recimo šlo. Pa da dobiš tapravi odtenek usnja,...

MSrougeZX

Jaz bi probal pihnit ročaje s plastidip barvo, dobis v spreju, je taka prožna gumi silikonska barva...jaz sem si recimo pobarval platišča. Luščila se ziher ne bo.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

gule

Citat od: Èojko;176521Tisto poznam in ni stvar dobrega mojstra. Težava tu je zgolj v čisto drugačnem volanu, ki ne vem kako bo zgledal če ga boš celega oblačil v usnje. Razen če oblačiš zgolj obroč, pri prečki pa potem obvezno malo zarežeš v "gobo", da izničiš prehod usnja na prečko,... tako bi recimo šlo. Pa da dobiš tapravi odtenek usnja,...

Ja verjetno, na ta način...:emot112:

gule

Ja, včeraj bilo neverjetno toplo in na trenutke celo sončno. Celi dan se ubadal z Pallasom. Prtljažnik sem kompletiral(namestiti vse obloge in tepihe), a je se našlo še par opravil. Tako sem probal rozeto za zadnje steklo...paše perfektno. Malo sem jo obnovil, se vidi kakšna je bila in kakšna je po tretmanu. Tudi pokrov prtljažnika namazal z istim sredstvom. Se vidi razlika, ampak obvezno z Polzela nogavico delati, drugače ni rezultatov...:Hammer3: Pa sem se lotil še zadnjih luči in jih pošteno okopal, ter vse kontakte našprical z WD 40. Pa malo sem dodelal zvočno izolacijo prtljažnika...:BigThumbs:

gule

Nekaj nočnih...

gule

Zunanje fotografiranje...nedeljno lepo vreme...:BigThumbs:

gule

Mini srečanje na domačem dvorišču. Vreme idealno do 20 st.c...kdo bi rekel, da je februar...:argue1:

Pa srečen Prešernov dan vsem v domovini. Jaz sem danes žal moral delati...:Hammer3:

antasi

se dogaja.
lepo delaš in deliš slike z nami:BigThumbs:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

gule

Ni registriran, a to ni prepreka za narediti izlet v okolne hribe...za vaške ceste ni prepreke. V hrib gre fino, po hribu navzdol tudi...zavore primejo. Vreme solidno je le februar. Èakamo začetek marca in registracijo...:BigThumbs: