CX Pallas de-gule

Začel/a gule, Julij 08, 2012, 02:09:28 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

krtija

@gule: če svojo obnovo javno objavljaš lahko poleg pohval pričakuješ tudi kritiko. Zato ne vem zakaj užaljene reakcije in sarkazem, če se nekdo ne strinja z določenimi prijemi. Torej pohvale za obnovo in trud - sva čast. No prevleke in tapete pa, jebiga, celotno sliko precej pokvarijo. Pa ne ker niso original, ampak preprosto zato, ker taka ovčka na CX sedeže enostavno ne sodi. Kot polivinil na zofi v dnevni sobi. Seveda pa je to tvoj avto in lahko narediš kar te je volja. Da se razumeva, ne mislim nič slabega. Veliko užitkov pri obnovi še naprej...

Xandrej

@krtija

Zdaj jih boš pa dobil... LOL Vsaj en ki ne drka na koco zašito v CX-u in to pove odkrito!

:BigThumbs:

Zeko124

Fantje, oprostite, ampak nekateri ste dosadni preko krajnjih granica.
Pa to leti tako na ene, kot na druge "krajneže".

Še stoprvič bom napisal isto; avto je Guletov in si ga dela tako, da pri obnovi ne bo bankrotiral ter tako da bo njemu všeč. Lahko ga tudi polije z bencinom in zažge za prvi maj, če se mu zahoče.
Lahko je obnovit avto če imaš zadosti pod palcem, če pa nimaš in si tak avto vseeno želiš pa si prisiljen v takšne in drugačne improvizacije. Tako se bo rešil in vozil CX, ki bi sicer strohnel v garaži, ker ga nihče od genijev ki masturbirajo/te na original nebi rešil. pa saj to naj bi bilo bistvo vsakega avta, da je lastniku v veselje?

Zaradi mene si lahko Xandrej v C6 zmontira dildo namesto prestavne ročke, pa če je njemu tako všeč ne vem zakaj bi potem ostali pljuvali po treh različnih temah glede tega.

Naj prvi "vrže" kamen tisti, ki ima doma boljšega in originalnejšega CXa. Enako je z najlepšim Amijem v SLO. Nisem našel heroja, ki bi oporekal Vojku okrog njegovega avta ker je Mehansko, plehnato in tako in drugače v nulo, je pa pač narejen po njegovih merah in željah.

Zato pa smo tu kjer smo, ker nihče ne spoštuje drugačnosti, inovativnosti, pojem strpnost pa je španska vas.

Res, vsaka čast, da človeku, ki se trudi nekaj narest iz CXa vstrajno jemljete voljo do dela. Izvzeti so dobronamerni nasveti.

Zdaj pa veselo popljuvajte še mene, kot ste pljuvali po temah o mojem Amiju dokler nisem dal zaklenit teme, tako da se zdaj projekt odvija "mimo" foruma. ko sem rabil pa kakšen strokoven nasvet sem pa itak zavrtel Vojkovo ali Mirčevo številko da sem sploh kaj izvedel, ker so sveznalci na forumu obmolknili.

Sorry za OT.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

krtija

@Zeko: Preberi si moj post še enkrat, tokrat bolj pazljivo. Èe še kaj ne bo jasno imaš mojo telefonsko ;-)

Zeko124

Krtija, mi je vse jasno kot beli dan, ampak včasih lahko pustiš človeku veselje, četudi si drugačnega mnenja?

Meni tudi ni všeč Charleston, kot je tvoj, pa moje mnenje nekak ne igra vloge, če je všeč tebi kot lastniku in z njim uživaš v vožnji. Kvečjemu sem vesel da je še en pacient med nami več ki so mu všeč enaki avto kot meni, le zrihtani v drugačnem stilu. In si temu primerno tudi pomagamo in se spodbujamo med sabo, četudi se naša mnenja ne pokrivajo 100/100. To je ves point, ki naj bi ga bralec mojega prejšnjega posta izluščil ven iz romana.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

krtija

Zeko, ti bom na ZS razložil, ker nočem smetiti teme (sorry Gule) in da ne zavijemo v čudne vode. Èe je bil moj post žaljiv, prosim admine, da ga zbrišejo.

Zeko124

No eto, že nekdo, ki je narobe zastopil...

Ne gre za to, da bi bil kdo žaljiv ampak za način, s katerim nekateri izražajo mnenje. Žal je zdaj izpadlo, da sem ciljal direktno na Krtijo, kar seveda ni bil moj namen.

www.keramika-genorio.si

Xandrej

Zeko to je forum in kot vedno je nekaj enim všeč enim pa ne... Èe kdo izrazi kakorkoli drugega se pa komentarji brišejo. Pa ne moji meni je itak vseeno...

:BigThumbs:

gule

Ne bi oporekel demokracije nikakor, ker to ni v mojem stilu...danes žal nimam nobenih slik, saj sem porabil 20 čepekov, ki sem ih imel in čakam, da pride še ostanek...

Čojko

Jaz pa mislim, da je krtija zelo lepo vse skupaj povzel in tudi fer napisal oz. se lahko tudi sam podpišem pod njega.

Obnove pa so lahko zelo različne. Lahko štartaš, da bo avto v nulo oz. oldtajmer, ter ne gledaš oz. manj gledaš na denar, ali pa čim več za čim manj denarja samo, da se lahko peljem po vasi, ter še en kup vmesnih variant.

Pri Guletu pa je prišlo iz neke želje imeti CXa za malo denarja do tega, da ko se ga je lotil tako kot se spodobi je komaj videl kaj vse vleče eno na drugo in koliko denarja gre. Ker pa je do sedaj delal "oldtajmersko" so taka tudi naša pričakovanja za nadaljne delo.
Občudijem ga kako mu sploh toliko uspe - ljubezen do CX-a in njegova trma dokončati je neizmerna! Veseli me tudi, da je začel šparat šele na teh prevlekah, ki jih lahko čez čas komot zamenja.
Osebno bi na njegovem mestu še armaturko razdrl in če ne drugega vse sčistil, kar lahko naredi vsak sam (že zaradi filinga vožnje v "novem avtu"), ter še kaj več postoril pri mehaniki. Èe bi se le dalo, tudi preventivno.
Ðabe tak lep CX, pa da nato nekje na pol poti v SLO s familijo obstaneš. Kdo ti bo pomagal za tako eksotiko? Samo na mezija se spomnite kakšne je imel z GS-om v Grčiji(tam je bil sicer kriv karambol), ....  
Pa meni ko se je iz porihtanga GS-a na izletu po Avstriji iztaknila cev iz benz pumpe (Miki tega še nikoli prej videl), pa nato še jermen alternatorja,... pa je bilo prej vse super mehansko obnovljeno + 2 leti spanja v muzeju. Še sama sreča, da takrat nisem zagorel,...

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

gule

Drift sekcija je odprla svoja vrata in danes je Cx obut v Sava Eskimo S2(samo spredaj), malo pretegnil krake na svežem snegu...

http://youtu.be/lrU78AP1Zzk

Čojko

Haha super. Ti kar uživaj! Ti privoščim. Samo to delaj po pameti!
Takih 5 minut vožnje odtehta vse muke za nazaj,....

Lovro

He he, pri vas na dvorišču je pa velikokrat zanimivo... bodisi za pogledat, bodisi za vozit ;)
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gule

Citat od: Èojko;176391Haha super. Ti kar uživaj! Ti privoščim. Samo to delaj po pameti!
Takih 5 minut vožnje odtehta vse muke za nazaj,....

Hvala, je kolega za volanom, jaz to še več pritisnem...:BigThumbs: