CX Pallas de-gule

Začel/a gule, Julij 08, 2012, 02:09:28 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dbostjan

Citat od: gule;158838Zanimivi in ekstravagantni vsekakor, a zakaj ih je tako malo ostalo, če so bili odlični? :Hammer3:

Mislim, da je zgodba enaka kot pri visah, veliko jih je dobesedno pojedla rja. Pločevina je bila tanjša in tovarniško slabše zaščitena, enako kot pri večini francoskih avtomobilov. Za Azurno obalo je bilo to dovolj, pri nas pa so pogoji slabši. Svojo viso sem v vseh letih večkrat dal zaščitit z oljem, le zadaj smo vedno pozabili razpršiti olje v dve luknjici. Edino tam imam štiri "flikice", drugje je pločevina popolnoma zdrava. Èe seštejem stroške zaščite v vseh letih, je približno toliko, kot sem odštel za popravilo zadnjega blatnika, ki mi ga je v Rusiji razbila neprevidna voznica.
Veliko voznikov pa tudi ne želi več vlagati denarja v avto, ki je že malo v letih in tako gre vse samo še navzdol... Po mojih izkušnjah: če sproti vzdržujem avto (nekaj naredi mehanik, nekaj pa sam), sploh niso bili tako visoki stroški, da bi obupal. Saj so že v starih časih govorili: "Kdor maže, ta vozi." Seveda pa mi mora biti avto všeč, če mi ni, mi je žal vsakega centa, ki bi ga vanj vložil.
Veliko večja težava pa je najti dobrega mojstra, kakšne čudeže je delal tisti, ki mi je popravljal blatnik... In koliko časa sem čakal na te čudeže, celih šest tednov je bil avto v delavnici... Nad vhodnimi vrati pa mu visi tabla s pooblastilom petih zavarovalnic...

Hvala na podpori...:BigThumbs:[/QUOTE

Samo pogumno naprej, že težko čakam nove slike!

gule

Citat od: garac;158867@gule, a ne boste cel zunanji del praga menjali?

Ne...krpali bomo...:BigThumbs:

gule

Citat od: dbostjan;158871
Citat od: gule;158838Zanimivi in ekstravagantni vsekakor, a zakaj ih je tako malo ostalo, če so bili odlični? :Hammer3:

Mislim, da je zgodba enaka kot pri visah, veliko jih je dobesedno pojedla rja. Pločevina je bila tanjša in tovarniško slabše zaščitena, enako kot pri večini francoskih avtomobilov. Za Azurno obalo je bilo to dovolj, pri nas pa so pogoji slabši. Svojo viso sem v vseh letih večkrat dal zaščitit z oljem, le zadaj smo vedno pozabili razpršiti olje v dve luknjici. Edino tam imam štiri "flikice", drugje je pločevina popolnoma zdrava. Èe seštejem stroške zaščite v vseh letih, je približno toliko, kot sem odštel za popravilo zadnjega blatnika, ki mi ga je v Rusiji razbila neprevidna voznica.
Veliko voznikov pa tudi ne želi več vlagati denarja v avto, ki je že malo v letih in tako gre vse samo še navzdol... Po mojih izkušnjah: če sproti vzdržujem avto (nekaj naredi mehanik, nekaj pa sam), sploh niso bili tako visoki stroški, da bi obupal. Saj so že v starih časih govorili: "Kdor maže, ta vozi." Seveda pa mi mora biti avto všeč, če mi ni, mi je žal vsakega centa, ki bi ga vanj vložil.
Veliko večja težava pa je najti dobrega mojstra, kakšne čudeže je delal tisti, ki mi je popravljal blatnik... In koliko časa sem čakal na te čudeže, celih šest tednov je bil avto v delavnici... Nad vhodnimi vrati pa mu visi tabla s pooblastilom petih zavarovalnic...

Hvala na podpori...:BigThumbs:[/QUOTE

Samo pogumno naprej, že težko čakam nove slike!

Ja bo kaj nekaj resnice v temu...:BigThumbs:

gule

Dela se nadaljujejo...danes smo malo mazali še z kitom in nekimi barvami...predlog mojstra je da na pragove sploh ne daje kit gor, saj preko itak ide tista crom šminka...da manj pijejo vode...

gule

A zadene kdo od čega je nastala  tista okrogla zadeva v blatniku??? :Hammer3:

Tiki

Pokrov piksne od barve?
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

gule

Citat od: Tiki;158931Pokrov piksne od barve?

Aha...:emot112:

ModelJT

Lepo narpeduje tale obnova, samo takih stvari pa tudi ni treba kazati širnemu svetu...
[SIGPIC][/SIGPIC]

janez

Citat od: gule;158858Halooo ni boljših...edino, da grem po njega v Francijo...

Pol pa ves aluminij dol snameš , prodaš in financiraš do konca obnovo bosanskega CX-a ... Francozi namreč zellloooo radi flikajo avte z aluminijastimi profili, plehi in pop zakovicami.

Lepo to "majstori" delajo.

Citroenovc

Citat od: gule;158832Nekaj današnjih trenutkov iz delavnice...ni važno, če ni spaček, ali ami, ni važno, če nima 30 let, ker je isto tako zarjavel...po Citroenarsko...:BigThumbs:

Jah poglej tako - če bi bil kaj drugega - ne bi več nič rjavelo, ker sploh objekta rjavenja ne bi več bilo ;)
OK

LP
Primož

Citroenovc

Citat od: garac;158867@gule, a ne boste cel zunanji del praga menjali?

Ja lih tole štukanje gledam (med drugim). Nisem klepar - ampak a ne puščate vi malo preveč rjastega robu. A ni vodilo - kar je rja - se reže stran? Predvsem mislim na nekaj fotografij flik iz prtljažnika in notranjosti ...
OK

LP
Primož

Xandrej

Citat od: gule;158858Halooo ni boljših...edino, da grem po njega v Francijo...

Oja seveda so taki kot iz trgovine seveda pa stanejo!!! Sedi vozi!

lepo napredujete!

gule

Citat od: Citroenovc;158947Ja lih tole štukanje gledam (med drugim). Nisem klepar - ampak a ne puščate vi malo preveč rjastega robu. A ni vodilo - kar je rja - se reže stran? Predvsem mislim na nekaj fotografij flik iz prtljažnika in notranjosti ...

Ni majstor, če ne čuva posel...:Hammer3:

andraž

On ga čuva, ti pa plačaš... :Hammer3:

gule