Radarji v Mariboru

Začel/a frodo1, Junij 29, 2012, 02:14:15 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pehorunkl

Citat od: dvorjan;143735Ce veste, kaj vse je narobe, pa zahtevajte krivdno razresitev nesposobnih ljudi na obcini in upajte, da jih zamenja bolj sposobna oseba.
Seveda, to bo sigurno palilo.......to je edini pravi način, ki da dobre rezultate, kajne?
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

pehorunkl

Zanima me, kaj pravite na tole.
Èe se po Tržaški cesti peljemo v Maribor iz smeri Ljubljane je na križišču te ceste s cesto Proletarskih brigad postavljen radar, ki po nalepki sodeč meri hitrosti prekoračitev 70km/h. Kolikor sem seznanjen s predpisi, je od bivše elektrokovine (Tuš cash and Carry) za avtobusno postajo postavljen znak za izrecne odredbe za omejitev hitrosti na 70km/h, ki pa je po mojem mnenju razveljavljena na 50km/h pri križišču tik pred Petrolovo črpalko (na tem križišču je jasno postavljen znak križišče s prednostno cesto), kjer se priključi Vodovodna ulica. Zakaj je potem še vedno /sicer hvala bogu/ radar na semaforju omejen na 70km/h in ne na 50km/h.
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

Xandrej

Ne treba je pustit one na oni strani trojan da zdaj sučejo lape potem jih bojo pa še oni dobli pa ne 30 ampak 70 radarjev potem pa bo joj...:Hammer3:

Slovenija pač nezna skup stopit pa če bi avstrijici pa hrvati po štjerski tolki bi pač oni na oni strani mejo na trojanah naredili jebi ga štajerci so pač idioti nesposobni naj jih majo...

mickolino27

Citat od: dvorjan;143711A zdaj so se spomnili na peticijo? Ko pa v Ljubljani in drugje po Sloveniji taksni radarji slikajo voznike vsak dan ze par let je pa v redu? S tem da voznike po Ljubljani vsak dan terorizirata se dva Roomsterja in kup redarjev, ki si mislijo, da so serifi?

Naj pa se Mariborcani vozijo po omejitvah po mestu, je mar to res tako tezko?

Dvorjan ne vem od kod si ampak kakorkoli ljudje ki razmisljajo podobno kot ti mi grejo res na zivce, mislim da se vsak normalen clovek strinja s tem da se ne divja mimo sol, vrtcev ipd. Ampak ti radarji v glavnem NE stojijo v okolici sol in vrtcev ampak PREDVSEM tam kjer je mozno cimvec pokasirat, s prometno varnostjo nima to seveda nobene veze, kvecjemu jo lahko poslabsa ker zdaj mimo teh radarjev vozijo vsi "za ziher" 35, poleg tega bulijo na stevce in ne opazujejo dogajanja v prometu.....ti pa privoscim da tebe en radar pokne parkrat na mesec, po moznosti ob desetih zvecer ko se bos mogoce spozabil (glede na to kar pises zgoraj zgleda da vozis v glavnem po omejitvah in se jih drzis kot pijanec plota) in se bos mimo SOLE peljal recimo 53....glede na to da takrat nobenega solarja ze ure ni tam bos verjetno ogromno ljudi ogrozal s tem "divjanjem" in bos za njega tudi primerno kaznovan.....:argue1:

LP

M

mirchi

Jaz sem jih danes sigurno nekaj nagazil...
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

gregor

Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Zeko124

Tale zadeva me močno asocira na eno znano reklamo; nekako v stilu "jaz sem čist navaden Kangl*r, rad bi bil pa Jan*oviæ.

Pri nas pa stacionarnih radarjev še nimamo, imamo pa modro cono v samem centru, kjer že itak primanjkuje parkplacov. Pa noben se ne spomni, da bi porihtla logistiko, ker folk ko pride vlak ostane na sredi krožnega.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

dvorjan

Citat od: mickolino27;143744.ti pa privoscim da tebe en radar pokne parkrat na mesec

Bravo, pravi Slovenec si. Se dobro, da "fousija" ne gori.

In ce te ze zanima - prebivam v LJ, v radiju 250 metrov (!!) imam dva stacionarna radarja. In ne nista me se slikala. Veckrat pridejo tudi redarji na obisk, lisicijo avtomobile, "streljajo" s svojimi merilnimi pistolami (ker je omejitev 30 km/h pa blizu vrtec in sola ...). Zdaj, ko je spet nazaj studentska sezona, je tezko najti prosto parkirno mesto okoli stolpnic, se enkrat huje bo, ko bo sneg ... Pa ne jamram pol toliko kot nekateri tu. Razmeram se moram prilagoditi, tam kjer je radar, se pac peljem toliko, kot je omejitev, drugje mogoce malo vec. Po mestu pac ne divjam, poznam bolj primerne ceste za voznjo nad omejitvijo.

Ocitno vam glavno sporocilo ni jasno. Umiritev prometa v mestu. Pa drago dodatno izobrazevanje voznikov, ki so ze pozabili, kako je videti avtosola.

Tudi sam se ne strinjam s tem, da nam nabijajo toliko radarjev vsepovsod, se posebej, kot pravite na odsekih, kjer je ocitno, da to nima nobene povezave s prometno varnostjo, temvec samo pobirajo denar od ljudi tam, kjer je najlazje.

Se mi pa zdi totalno nor nacin "resevanja" te problematike - z zaziganjem radarjev. Le kdo bo financiral skodo? Tega pa ljudje ne pomislite. Kaj pa ce bi bilo obratno. Ti si okoli hise postavis neko ograjo ali pa v vrtu/njivi posadis pridelek, nato pa ti jo/ga neznanci cez noc unicijo. Kako se bos pocutil?

In tam kjer imate v MB sedaj radarje na omejitvi 70 km/h nimate kaj piskati - to je povsem spodobna hitrost za voznjo po mestu. Ce bo kdo zaradi divjanja ostal brez izpita, tudi ne bo velike skode. Ga bo sel pa se enkrat delat in bodo zasluzile lokalne avtosole, torej lokalno gospodarstvo. Mogoce se bo celo kaj naucil iz tega.

Jaz sem v zivljenju placal ze toliko kazni, da jih ne stejem vec. Ene 90% jih je bilo za prehitro voznjo, ostalo za napacno parkiranje. Pa lahko se tako preklinjam, ko dobim kazen, se nato po treznem razmisleku le spomnim, zakaj sem jo dobil. In ce me to izuci, je namen dosezen.

A za tak miselni preskok ... ja, za kaj takega moras biti najprej sposoben (logicnega) razmisljanja.

PS: Najbolj smesni pa ste mi dragi sodrzavljani takrat, ko se s svojimi vozili zapeljete cez mejo. Ze po Avstriji vozite vsi "pokakani" in gledate table z omejitvami, pa imajo kazni res mile v primerjavi z nami. Ce se lahko v tujini pripravite do tega, da vozite bolj zbrano in po predpisih, zakaj cesa takega ne bi bili sposobni doma?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

janez

Dvorjan... Vedno ko grem v tujino z avtom se na nek način sprostim. Prvo kaj je... ni policajev za vsakim grmom in drugo... Ja so omejitve in se jih držim prav tolko kot pri nas vendar je samih omejitev manj in na nek način bolj logično postavljene.

V ljubljano že zadnjih 15 let nisem maral it z avtom. Oziroma , če se je le dalo sem se je izogibal . Radarji, pajki, gužva, redarji... in samo nepoznavanje lokalnih predpisov iz strani mene kot enega vaškega posebneža v vašem velemestu.

Maribor mi je bil domač. Do sedaj... Evo, odkar so se začele te lokalne pi****** se še nisem odločil, da bi šel v ali mimo ali skozi Maribor. Spet čeprav sem dostikrat šel tja še vedno ne poznam imen ulic, imen križišč in slično. Ker me pač ne zanima. In sedja je to isto kot z prej omenjeno Ljubljano. Lokalni vaški posebnež, ki nimam pojma o čem govorite ko rečete tu pa tu stoji radar. Ne vem kje je to in s tem postanem živčen, ker mi sedaj deluje Maribor kot en sam radar ali pa kot ena sama velika past - mišolovka za šoferje avtomobilov.

Ali bom uspel sploh priti do centra brez da me kaznujejo in ali bom lahko kje parkiral spet brez da me kaznujejo... to je sedaj vprašanje. Isto kot v Ljubljani.

Zunaj v tujini se tega ne sprašujem. Pa sem popolni tujec, ki skorajda ne zna in ne zastopi jezik (I, FR, D, NL,...). Pa me še enkrat niso policaji ustavili ali pa redarji kaznovali.

Ne zdi se mi prav. In ne zdi se mi prav, da dejansko cela Slovenija ne stopi skupaj proti takim idejam. Lani ko smo v Franciji bili se je cela Francija zbunila in so šli na cesto ko so jim ne vem kaj povišali ceno iz 15 eur na 20 eur... menda za napačno parkiranje al kaj je šlo. To sem kasneje bral v domačih časopisih. Pri nas pa...

En dan potem ko sem prišel domov so me policaji štrafnli za 300 eur (150, sem takoj plačal) in nekaj pik ker sem peljal 58 mimo znaka naselje - nisem zaviral kot zmešan ampak sem spustil pedal za plin in se je avto (Berlingo) ustavljal iz brzine 60 na brzino v naselju 50. Pač trenutek kasneje kot sem navajen z A serijo, ki prej zniža hitrost brez zaviranja.

Tisto zmešano zaviranje pred znaki za omejitve ali pa zaviranje že najmanj 500 metrov pred za mene ni tekoča ali varna vožnja. Sem voznik že 22 let brez nesreč , brez kazni za vožnjo pod raznimi vplivi substanc in do pred dvemi tremi leti brez nekih vidnih kazni za prekoračitev hitrosti. Zadnjih par let pa se mi nabirajo radarske fotografije za minimalne prekoračitve na ravnih lokalnih skorajda nenaseljenih odsekih, kjer lokalni vaški redarji ali policaji postavljajo zasede, ko rabijo denar ali dnevno kvoto za izpolnit.

No in ker pri nas ne znamo skup stopit imamo take bisere. Začelo se je že pred leti z ležečimi policaji, ko so postavili skoraj neprevozne gmote asfalta poprek ceste. Bo kdo rekel da je to dobro za lokalno razvijanje podjetništva in ohranjanje delovnih mest. Ja , čim višji ležeči policaj, tem več prometa ima lokalni avtomehanik in lokalna šlepslužba hehhehe...

Ma, proti vetru nima smisla scat... Sam čakam , kdaj bojo pri nas v Konjicah te stebre postavli...

superca13

Ne se kregat pubeci.
Radarji so tu, smotrnost postavitve je kaka pač je, radarji bodo ostali, ne glede na to, koliko jih bodo zkurili, zlomili itd.
Treba se bo sprijaznit, da moramo odslej pač vozit po omejitvah.
Noben prehod/sprememba/represija ni lahka, tudi ta ni, zato je jeze seveda ogromno. Èez 1 leto bomo na radarje pozabili, podzavestno bomo vozili po omejitvah, ne samo po MB ampak tudi zunaj, kar pa lahko ocenimo kot pozitivno.

Pri sebi opažam, da je vožnja kar OK, nastavim si omejilec hitrosti na omejitev +3 do 4km/h in ga enostavno ne morem več vsrat :)

LP
S

antasi

jaz pa ne najdem omejevalca hitrosti
kje ga ma moja diana?
znam pa to tak nardit da dam sponko na gas zajlo
sam pol se moram pa spet ustavit ko hočem peljat več kot 30 in
to pomoje ni tekoča vožnja kot je reku keža

aja keža ne se sekirat, zdaj bomo odprli firmo za prevoz
z taxiji po mb ker za sirmake z 15 letnimi auti bojo zaprli
promet mi z olddiji pa imamo prost vstop te bomo pa te vozli
greš zraun v španovijo?
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

janez

superca13

Z dijano lahko voziš ful gas in si znotraj omejitev :) Zezam malo :)
Tudi brez omejilcev gre gladko, saj pa imaš števec in občutek, kako vozit, brez da vsako sekundo 5X pogledaš na cajger :)
Saj se bomo navadili. Ni druge, se moramo navadit ;)

dexterboy

Slovenska mentaliteta je ta, da nimamo samospoštovanja in nobenega patrotizma, kar se lepo vidi pri treh osebah, Jajotu, Zokiju in Kangli; "ah, sedaj pa ne moremo nič več narediti, bog pomagaj, takle mamo""
Res zelo lepo. Včasih se sprašujem, zakaj sploh imamo svojo državo. Èe bi bili avstrijski kanton, bi vsaj imeli večji standard. Ne vem, zakaj so se eni borili in dajali svoja življenja, da bom jutri rabil občinsko dovolenje, če bom želel otroku pokaziti slap Savica ali kaj???
Zakaj se ne dogovorite pa;
- z avti zaprete vsa križišča na radarskih cestah
- s telesi naredite živi ščit okoli teh drogov
- začnete z zbiranjem podpisov o spremembi zakonodaje in odstopa župana
Mar ste res take "me-me-me"???
Obvaldate sesutje enega droga na žičnici ne sfolgate pa pa par drogov???

Naj vam povejo drugi, ki so bili v Rusiji, kako je tam. Že če vam povem, kako je v Nišu, mi ne boste verjeli...
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Mike666

Superca je tipični tisti katere ima država najraje. "ah saj bomo že nekak". Pol pa se sprašujete zakaj je tak kot je. Ker ste podložniki in lahko delajo z vami kot svinja za mehom in teptajo po vas. Ker vejo da se bote prilagodili. Ovčke pokorne.
Treba se dvignit in dat vedet kdo je država.
Velik procent naroda že tak nima denarja pol pa še bi te pomolzli do amena.
Te pa pravijo vandalizem pa kriminal. Ja seveda saj pa ste si ga sami iskali.
Skup tak nebomo nikoli stopli ker je preveč strahopetcev v tej državi.
Hvala bogu (tak ne verjamem v boga) pa obstajajo majhne skupine istomislečih ki rešujejo vaše riti. For free:BigThumbs:
Iz majnega pa raste veliko.

Jaz danes grem v Toti Maribor (kanglagrad) pa upam da ne nabašem na kakega lačnega franca če že pa bote  kar hitro spet na poročilah vidli kak en gori oz. bo izpuljen kot hren.:take_picture: