C5 III - sklopla ali?

Začel/a odpad, Junij 28, 2012, 01:04:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

odpad

Pa so to napako že kje priznali, ali je standardna samo v tem smislu, da je pač določen procent avtov s to konfiguracijo, podvržen okvari?

Ne dvomim, da ne vejo. Tako da bo potrebno samo vztrajat, da se stvari popravijo.

Danes sem bral še nizozemski citroen forum, kjer pišejo o enakih problemih in tudi o tem, da so oni enake probleme zasledili na francoskem forumu. V Franciji naj bi citroen celo objavil nek dokument glede teh sklopk.
Pa tudi to je nekdo zapisal, da so mu pri 60k km ali celo še nekaj več, še vedno priznali 30% popusta na celoten strošek.
Upam, da bodo posnemali dobro prakso renaulta, kjer so za clia vedno vse menjali brez vprašanja (znotraj garancije, zaenkrat izven nje še ni bilo težav), za laguno pa po izteku garancije vse tisto, kar je bilo znano, da ni OK, tudi brez problema.

odpad

Takole je

Od začetka tedna se že driblam s citroenom sem in tja.
Ko sme se v zadevo spustil, sem se sklicecal na stvarno napako po Zakonu o varstvu potrošnikov, na podlagi tega tudi utemeljeval svoj zahtevek, ampak oni tega ne upoštevajo. Sem pravnik, zato se precej dobro zavedam, kakšne pravice pripadajo potrošniku v tem primeru.

Rešitev s strani citroena je, da krijejo stroške materiala, stroške dela pa moramo kriti sami. Servis je ob tem ponudil 20% popust.
S tem direktno kršijo zakonodajo, saj ZVPot določa, da mora prodajalec kriti VSE stroške popravila stvarne napake.
Ko se sklicujem na to, mi odvračajo, da je njihova tehnična služba večkrat obravnavala primer in da ne morejo drugače, ker je avto izven garancije.
Samo tukaj je pa haklc - jaz jih terjam po ZVPot, ki daje dveletni rok za ureditev napake na stvari. Ta rok začne teči takrat, ko je bila napaka javljena prodajalcu, oz. v tem primeru serviserju. Javljeno je blo februarja 2011, torej mamo še dobrega pol leta do rešitve problema. Takrat je serviser zanikal, da bi karkoli vedeli o tem problemu - čeprav v to dvomim - primeri so sigurno že obstajali takrat.
Sedaj na servisu pojasnjujejo, kaj in kako je s tem, točno vedo za kakšno napako gre in to napako lahko podredim pravilom zakona o stvarni napaki.
Pa igrnorirajo slovensko zakonodajo in se sklicujejo na to, da jim pravila določa citroen francija in da ne morejo mimo tega.
Zdaj verjetno preostane le še klic direktorju, če ne bom rešil nič, grem prek kolega odvetnika do izvedenca pa potem v tožbo.
Žalostno je, da stranko negirajo do te mere, da zraven negirajo še zakonodajo.

ModelJT

Citat od: odpad;136293Pa igrnorirajo slovensko zakonodajo in se sklicujejo na to, da jim pravila določa citroen francija in da ne morejo mimo tega.

Tole si preberi in boš malo bolj razumel zakaj je tako kot je: http://www.citroenar.eu/showpost.php?p=129491&postcount=26

In glede na to kakšno ponudbo si dobil si lahko zelo vesel, po možnosti je bil še inšpektor kje v bližini, saj ko sem jaz tam delal ja bil tam vsak dan.
[SIGPIC][/SIGPIC]

odpad

Hvala za tole.

Odprlo mi je pot za naprej.

BT-C5

..žalostno,da moramo iti v tožbe in vse obešati na velik zvon,naj bi popravili in bi še naprej obdržali zadovoljne kupce,če že avta ne znajo pravilno sestavit!!

nikoli več Citroen,pa ne zaradi avta,ampak zaradi odnosa...servisev do strank!!

Flukturr

Citat od: ModelJT;136296Tole si preberi in boš malo bolj razumel zakaj je tako kot je: http://www.citroenar.eu/showpost.php?p=129491&postcount=26

Saj to se bere kot grozljivka!!!
Ne morem verjet!
lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

Lovro

Po mojem si dobri in uveljavljeni servisi niti ne bodo hoteli delati blamaže z upoštevanjem tistih PSA navodil...
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

odpad

Trenutno stvari urejamo s servisom Jerovšek iz Grosuplja.

Naj kontaktiram še kak drug servis?
Kateri okrog Lj je ok?

Vlado333

Največji problem je ta, da ni prav veliko odvisno od samega servisa, ampak od "VELIKIH ŠEFOV". V primeru, da ti servis nekaj zamenja in mu potem inšpektor tega ne odobri, je ves strošek na plečih servisa, tega pa noben pa niti še tako dober servis ne želi. Nisem pravnik, ampak jaz osebno bi njihovo ponudbo zagrabil, ker verjetno obstaja možnost, da na koncu ostaneš brez vsega, torej boš primoran plačati celotni strošek materiala in dela. To je samo moje razmišljanje, saj sem mnenja da, ko enkrat pride do tožarjenja ni več nič "ziher".

ModelJT

Citat od: Vlado333;136418Največji problem je ta, da ni prav veliko odvisno od samega servisa, ampak od "VELIKIH ŠEFOV". V primeru, da ti servis nekaj zamenja in mu potem inšpektor tega ne odobri, je ves strošek na plečih servisa, tega pa noben pa niti še tako dober servis ne želi. Nisem pravnik, ampak jaz osebno bi njihovo ponudbo zagrabil, ker verjetno obstaja možnost, da na koncu ostaneš brez vsega, torej boš primoran plačati celotni strošek materiala in dela. To je samo moje razmišljanje, saj sem mnenja da, ko enkrat pride do tožarjenja ni več nič "ziher".

BRAVO! Vsaj en, ki razume kako to gre.
[SIGPIC][/SIGPIC]

harvey

CitatBRAVO! Vsaj en, ki razume kako to gre.

Gre tako, da je svet postal na vsakem koraku bolj "prašičji"....ne glede na sektor (bančni, indutrija, zdravstvo....)
.
.
.

[SIGPIC][/SIGPIC]

Mika

Tukaj mislim, da ni potrebe po milosti, treba jim je pokazati, da se tako ne gre.

Poslužiš se lahko tudi medijev, vendar zgolj v primeru, da imaš za to res dobro pravno podlago, ker drugače se ne bo dobro končalo. Potrebno je zaščititi kupca, ki je pogosto žrtev korporacij, ki brezobzirno zasledujejo zgolj dobiček, včasih brez pomisleka na sredstva.

Tudi sam sem mesec po nakupu C5 2.0HDi na tem forumu šokirano zagledal prva poročila o težavah s sklopkami. Sem prodajalca in serviserja pred nakupom večkrat povprašal pa sta oba zanikala kakršnekoli pogostejše napake, nato tudi po nakupu in je le priznal, da so nedavno imeli eno stranko, ki je imela težavo s sklopko- po opisu sodeč, bi sklepal, da je bil to MSrougeZX.

odpad

Zdilal sem stroške servisa na 50%.
Material plača citroen.

Nauk: rihtaj stvari v garanciji, ker zakonodaje se ne priznava.

Flukturr

Citat od: odpad;136602Zdilal sem stroške servisa na 50%.
Material plača citroen.

Nauk: rihtaj stvari v garanciji, ker zakonodaje se ne priznava.

Jp, zdaj sem ze 150% preprican da bom dokupil 5 let / 100kkm garancijo...

lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

BT-C5

meni je že malo žal,da sem dokupil podaljšano garancijo!!
vedno ko omenim kakšno težavo,naletim na same izgovore kot-(to je normalno,ali jaz nič ne slišim-ropot v predelu motorja,cukanje v 3,4 prestavi pri 2000U/min-to ni nič takega,za rise na steklu so mi sčistili steklo(jaka fora!!),ena šoba za pranje stekla ni delala(izgovor-to ste kakšne smeti not vlili??)cena 10€-sem poravnal sam!!,razen za sklopko,katero so po tretjem obisku le zamenjali,pa še tam je neka fora z 40Tkm,skratka za bruhat..res!

če jo dobiš v akciji za 500€-še mogoče ok in imaš VELIKOOO časa za prerekanje in dokazovanje,ter se dobro spoznaš na avtomobile-vzami,meni se res več ne da ukvarjati s temi pacienti,pa še to kar ti "uredijo" je vprašanje kako in kaj so vgradili-če sploh so!!

ne bom sicer trdil,ampak na zadnjem servisu so mi menjali olje in filtre,na pokrovu za oljni filter je bil prah in nobenega sledu ključa na plastiki,tako da imam filter verjetno stari za olje pa ne vem,ker je po 1000km tako vsako črno,sem kupil filter 7€ in zamenjal sam !!
Naslednjič bom verjetno vse označil-skratka zaupanje na nuli!

Lp.