Pokrov predala

Začel/a primaky, Junij 26, 2012, 12:54:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

primaky

Zanima ali ima, ali je imel težave z pokrovom predala na armaturni plošči na vrhu (levo ali desno).

Namreč imam zlomljen zatič na pokrovu in se nikakor ne zatakne in zato je posledično skoz iodprt, kar je moteče pri vožnji saj stoji pokrov visoko v zrak.

Zanima me ali se da zadevo popravit oz. razmontirat oz. ali moram kupiti nov pokrov?

primaky

sem pa to najdo na netu:

http://c4owners.org/plugins/forum/forum_viewtopic.php?87948

očitno je to res stalni problem....ti predali...

koliko gledam je pokrov potrebno dobesedno razstrgati na pol da predemo do notranjega sistem zapiranja...

kdo kaj izkušenj ???

timoc4

Jaz sem mel podoben problem. En majhen predmet je zašel v rob predala, ker ga nisem videl, sem tako dolgo treskal, da je požrlo zatič. Nato sem ven vzel gumi podloge in našel mislim da 4 torx vijake in jih odšravfal. Nato ni šlo nikakor razdreti predala, pa sem odrezal dobesedno z brusilko z najtanjšo šajbico del predala, ki je izbočen. Tako sem lahko popravil zatič, ki je samo skočil ven iz sedišča. Nato sem dal zavarit plastiko lokalnemu mojstru, ki se bavi z leplenjem plastike za 10€. Pokrov sem samo še prišravfal in vojla, deluje. Mislim, da je to najbolj enostavna pot, ker je predal lepljen skup in če bi se lotil trgati narazen, bi ratala katastrofa iz armaturke, pokrov pa najbrž tudi ni poceni. Popravila se ne vidi, razen, če vtakneš glavo v predal.

timoc4

Aja, ko sem vozil brez predala, sem pokril luč s krpo (staro majico), ker je luč kar nadležna, saj se svetloba odbija od stekla ravno v oči. Pa še to, najprej sem poskušal zalepiti s pištolo (palčke), pa se je lepilo stopilo na vročini. Mojster pa je uporabil enako plastiko in jo nato še lepo zbrusil. Malo je bil edino jezen, ker mu prej nisem zmeril, kako visoko mora segat izbočen del.

sušo

Ko smo ravno pri predalih.
Ali ima kdo kakega mojstra, ki bi zalepil zgornji del taistega predala (sovoznikov pokrov v C4P) namreč na soncu je odstopila obloga. Sem nesel nazaj prodajalcu in potem še enkrat po treh tednih. Nekako mi ni da mu enkrat na mesec nosim pokrov nazaj, ker njegov mojster ne naredi lepo in ne naredi kvalitetno.
Slikici sta bolj kot ne za lažje predstavljanje.

sušo

primaky

hm,.... se pravi naredil si enaki postopek odstranitve, kot v mojem linku, sedaj pa ti zvija pokrov ''zgornjo plast'' zaradi vročine...
na to pa niti sam nisem pomislil...jaz sem zalapil z sekundnim lepilom, na nekaj stikih...razmišljal sem tudi o kakšnem silikon lepilu...

timoc4

Zato je pa bolje izrezat spodnji del in zgornji ostane nedotaknjen...

sušo

Pokrov sem odstranil po tem ko je zgornja plast odstopila oziroma zaradi tega ker je odstopila.
Finta je v tem ker je ta zgornja plast v originalu nekako našponana na pokrov in na soncu se skrči in sname... Nazaj jo spravt je pa znanost razen če imaš izkušnje in dober lim.
Zgolj za info. Nov pokrov stane 150eur.

Pyr0Beast

Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

sušo

Ja sej načeloma je sonce naredilo ravno kontra. Pojavi pa se problem, ker imam samo eno možnost... če je zajeb pol tud mojster ne zrihta.
Vseeno hvala za idejo.

borreas

Ali si rešil problem z pokrovi? Tudi sam že nakaj časa razmišljam kaj narediti.

tomazpog

Tudi jaz imam enak problem!!

sušo

Mah ne še.
Sm pa zmenjen z Jerovškom za mal lepila za šipe. Morm zbrat pogum pa se spravit popat zadevo. Nikakor ne bo preprosto ker ima pokrov krivino in potem še eno...
Èe mi rata napišem.

borreas

No sedaj, ko sem popravil pokrov grem pa lahko nabavit novega.
Èe kdo ve kje se jih da ugodno kupiti se mu že vnaprej zahvalujem.