Veliki servis 1.6 HDI

Začel/a primaky, Junij 20, 2012, 08:49:04 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

primaky

Zanima me kdaj je perioda za veliki servis (jermeni, vodna pumpa....)na vozilu C4GP 1.6HDI, ročni menjalnik, 2007?

DejanO

Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

dvorjan

Ali pa leta. Sicer pa poglej v servisno knjigo, vse lepo pise.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

primaky

Ja sem videl v knjigi da na 240000, in se mi je zdelo zello čudno, ker ponavadi so veliki servisi pri dizlih pri cca 120000...

dvorjan

Citat od: primaky;134988Ja sem videl v knjigi da na 240000, in se mi je zdelo zello čudno, ker ponavadi so veliki servisi pri dizlih pri cca 120000...

A to prav nacrtno preslisis: LETA. Itak bo vecina teh avtov morala prej na menjavo jermena, kot pa na 240k km. Jermen se pac postara in zato z menjavo ni za odlasati, da ne bo potem "jok pa na drevo pa vse igrace s seboj". Lepo mehanika ob vsakem servisu povprasaj, v kakem stanju je jermen, ti bo ze povedal, kdaj je zrel za menjavo ...

superca13

primaky

Citat od: dvorjan;134991A to prav nacrtno preslisis: LETA. Itak bo vecina teh avtov morala prej na menjavo jermena, kot pa na 240k km. Jermen se pac postara in zato z menjavo ni za odlasati, da ne bo potem "jok pa na drevo pa vse igrace s seboj". Lepo mehanika ob vsakem servisu povprasaj, v kakem stanju je jermen, ti bo ze povedal, kdaj je zrel za menjavo ...

Vse lepo in prav.
Moti me samo to, ker v knjigi piše 240000 in ni omenjenih dobenih let....oz. časa...
Mehanika vprašaš ampak noben mehanih ti nebo dal jamstva....

Mene moti samo to, da ni točno opredeljeno glede na leta kdaj se menja jermen...da je omejitev samo na 240000km...glede na to da pri vseh ostalih avtih je...

dvorjan

Glej, zamenjaj po 5 ali 6 letih pa bo vse lepo in prav. Obcasno ko odpres pokrov motorja, da bi dolil tekocino za pranje sip ali pa kak deci olja, se po jermenu poglej, ce je kaj razpokan ali natrgan. Ce je, takoj menjat.

Citroenovc

Èaki mal ... Glavni jermen je skrit. Včas je veljal ali km ali 10 let ...
OK

LP
Primož

superca13

Ali 240kkm ali 10 let, kar je prej.  Èe bo jermen slučajno krepnil pred temi pogoji(DVOMIM), ob predpostavki da si bil na vseh rednih servisih na citroenu...ti bodo zadevo zagotovo uredili v tvoje dobro. V nasprotnem primeru...se lahko greš slikat k tistemu popoldancu, ki je nepooblaščeno servisiral avto.
LP
S

žabec

ZA avtomobile, katerim se je jermen menjal na 120000 km je v Autodati pisalo te kilometre oziroma na 5 let, kar se je prej dogodilo. Sodelavki so na uradnem servisu pozabili na Clio-tu menjati jermen po petih letih, čez pol leta se je pa strgal in je šla glava, ventili, ....
Samo ena boginja je prava !

xpuser

In kaj ima clio veze z citroenom? :Hammer3:
Piše 10 let ali 240.000km kaj pride prej, je pa tako da naj bi se na vsak servis še jermen pogledal.

dvorjan

Glejte, ce hocete z glavo skozi zid, pa dajte.

Ko se enkrat jermen vtrga, motor nikoli ne bo vec taksen kot je bil prej. Pa cetudi vam ga potem zastonj popravijo.

To, da bi sodobni materiali, iz katerih je narejen jermen, zdrzali 10 let, je pa itak utopija.

superca13

En majjster je naredil sledeče: pri 100kkm in 6let je vrgej jermen dol, zamenjal z neorginalnim iz lokalne trgovine. Po dveh letih ga je spipalo. Lepo je profitiral  :)

Èe že, pol vsaj po originalnega idite na servis.
Drugače pa če je garancija in redni servisi, naj ga vtrga danes, če hoče... ;)

dexterboy

Ko pride do Edukacije, vsi po vrsti večinoma poskakujejo okoli šole, kot pa da bi hodili v šolo... naj se jim strga, bodo pač solze tekle... in seveda bo zopet tako, da Citroën ne zna narediti dober avto,saj se itak skoz kwarijo...
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...