Veliki servis 1.6 HDI

Začel/a primaky, Junij 20, 2012, 08:49:04 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

superca13

Načeloma greš lahko potem vse povprek pred rokom menjavat. Saj tega roka si niso zmislili zjutraj pri kavi, ko jim je bilo tečno, nek razlog je zagotovo zadaj.
Èe hodiš na redne servise, se nimaš kaj sekirat. V nasprotnem primeru pač voziš slalom po svojih močeh in prepričanjih ;)

rok.si

Samo so tile novi jermeni zelo kvalitetni. Jaz sem ga na GSu menjal  točno po 80 000 km in mislim da petih letih, bil je še kot nov, brez kakršnihkoli razpokic v gumi. Če se prav spomnim je bil Pirelli - Isoran. Sta pa bila oba stara napenjalca že čisto na koncu. Če ne bi že  imel vsega razkopanega in jermenov kupljenih bi verjetno menjal samo ležaja...

dvorjan

Citat od: superca13;135013Saj tega roka si niso zmislili zjutraj pri kavi, ko jim je bilo tečno, nek razlog je zagotovo zadaj.

Seveda, razlog je v tem, da bodo servisi sluzili. Ker 10 let star avto prakticno nihce ne vozi vec na pooblascene servise. Torej ga ali drago popravis (se vedno dobijo lep del zasluzka od prodanih rezervnih delov) ali pa kupis drug/nov avto.

Ista zgodba je z olji, ki zdrzijo 20.000, 30.000 ali 50.000 km. Pa kaj se. Potem pa se folk "malo potegne" cez meje, ces "saj je nekaj tolerance" ...

K sreci vecina servisov stranki ze pove, da naslednjic bo za zamenjati to pa to, potem pa odvisno od cloveka, kako to sprejme ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Pyr0Beast

Citat od: dvorjan;135008Glejte, ce hocete z glavo skozi zid, pa dajte.

Ko se enkrat jermen vtrga, motor nikoli ne bo vec taksen kot je bil prej. Pa cetudi vam ga potem zastonj popravijo.

To, da bi sodobni materiali, iz katerih je narejen jermen, zdrzali 10 let, je pa itak utopija.

Odvisno od mašine.

Z veliko sreče, da povije samo eden ali dva ventila in se mogoče pozna kakšna raza na batu se zadevo da porihtat, menjaš ventile če so ležišča ok in gasa dalje.
Èe ti pa vse stolče ali naredi luknjo v batu pa itak nimaš kaj rihtat.
Vsekakor treba pa zadevo odprt in še vedno menjat jermen. Tak da si na boljšem če greš preprosto novo mašino gledat

Pri takih kjer se ventili in bat sploh ne morejo srečati pa itak ne more nič biti.
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

superca13

Citat od: dvorjan;135015Seveda, razlog je v tem, da bodo servisi sluzili. Ker 10 let star avto prakticno nihce ne vozi vec na pooblascene servise. Torej ga ali drago popravis (se vedno dobijo lep del zasluzka od prodanih rezervnih delov) ali pa kupis drug/nov avto.

Ista zgodba je z olji, ki zdrzijo 20.000, 30.000 ali 50.000 km. Pa kaj se. Potem pa se folk "malo potegne" cez meje, ces "saj je nekaj tolerance" ...

K sreci vecina servisov stranki ze pove, da naslednjic bo za zamenjati to pa to, potem pa odvisno od cloveka, kako to sprejme ...

Z olji se strinjam.
Smo pa mi Slovenci žal taki , po garancij obvezno takoj hop v sosedovo garažo :) Ko pa avto kupujemo, pa bi vsi imeli 20 štemplov noter ;)
Jaz sem na lastni koži občutil, da skoraj vse kar sem dal pod jablano menjavat, me je na koncu stalo dražje kot orginal servis. Nachbau deli nikoli niso tako dolgo držali kot originalni. Nekateri so bili celo taki klump, da še pasali niso, čeprav so bili namenjeni točno za tisti avto.
Pa ne ovorim o starih avtih za tu in tam ampak o avtih za vsak dan.

frodo1

Citat od: dvorjan;135008To, da bi sodobni materiali, iz katerih je narejen jermen, zdrzali 10 let, je pa itak utopija.

Zakaj bi pa bila to utopija, pa ja ne misliš, da bi delali v svojo škodo. Tudi takih, ki hodijo na redne servise je veliko, saj vsi ne šraufajo kar doma, ali?
Preden so to zapisali v servisno knjigo so 100% sigurno testirali in bo že držalo. Za mojega diesla 2.0 hdi je predviden veliki servis na 160.000 km ali 8 let, no menjal sem ga res po 8 letih, bil je praktično kot nov. Dal sem original, pa štampiljka v knjižico in to je to, raznim ponaredkom pa ni preveč za zaupat, vsaj kar se jermena tiče.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Xandrej

Nevem spet zakaj eni spet delate doktorate s tem vsemskup...

Naredi kot predpiše proizvajalec in basta. Èe piše olje na 30 000 kilometrov pa menjaj na 30 000 ali 2 leti... ne vem kaj ste toklo pametni pa poslušate te gostilniške trotlarije vsak ima svoje... Èe piše jermen na 10 let ali pa 240 000 je to to. Nisem še videl oz vedel iz servisa, da bi komurkoli vtrgalo jermen seveda pri realnih kilometrih... To je to...

:BigThumbs::BigThumbs::BigThumbs:

tomaz555

Sam sem že govoril s človekom, ki mu je pri C5 I odtrgalo jermen. Realni kilometri, redno servisiran. Mu je Citroen kril škodo. Sploh pa velik servis ni nek bav bav. Je hitro večji strošek, če se kaj zdere pri prezračevanju, klimi. Konec koncev so gume za C5 II dražje od velikega servisa. Pač nekatere stvari je treba požreti, če hočeš ali ne.
So pa tudi mene razni popoldanci prišli ponavadi dražje, kot pooblaščeni servis.

xpuser

Citat od: tomaz555;135045Sam sem že govoril s človekom, ki mu je pri C5 I odtrgalo jermen. Realni kilometri, redno servisiran. Mu je Citroen kril škodo. Sploh pa velik servis ni nek bav bav. Je hitro večji strošek, če se kaj zdere pri prezračevanju, klimi. Konec koncev so gume za C5 II dražje od velikega servisa. Pač nekatere stvari je treba požreti, če hočeš ali ne.
So pa tudi mene razni popoldanci prišli ponavadi dražje, kot pooblaščeni servis.

Nevem kaj komplicirate, dizli so da delaš 30+ km na leto.

gregor

Pozoren je treba bit tudi na to, da aftermarket proizvajalci zobatih jermenov dostikrat predlagajo interval menjave ki je manjši od tovarniškega.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

dexterboy

Ta teden sem videl nekje na netu reklamo za zobate jermene od 4 evre naprej! Ne 40, od štiri evre naprej. Sedaj bomo morali res paziti, kaj nam dajo pod haubo. Al pa da sami nabavljamo robo...
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

alesz

Pa saj potem je najbolje,da tudi zamenjaš sam.......kaj pa je problem en jermenček zamenjat,če dobro pomislim smo pri nas celo otroke sami delali................

gregor

Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Pyr0Beast

Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

Vlado333

Za 1.6 hdi piše 240.000 km ali 180.000 km ob poostrenih pogojih uporabe, ampak ne preveč skrbeti, itak ti bo vodna črpalka že prej spustila.  
Glede original in neoriginal materiala je pa tako. Največ je odvisno od tega katero neoriginal robo kupiš. Obstajata namreč KLUMP neoriginal, in zelo dober neoriginal material.

Lp Vlado