Poraba 2.0 HDI in velikost rezervarja

Začel/a azaloznik, Junij 15, 2012, 07:10:24 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

azaloznik

No kot že tema opisuje me zanima kakšno porabo dosegate (ne rekordov ampak v vsakodnevni vožnji) in kako velik rezervar ima C5.
Počasi prihajam proti koncu prvega rezervarja nafte, vendar pa ne vem če števec deluje pravilno, saj sem nekatere druge že moral nastavljati. Skratka do sedaj narejenih 630km mestne vožnje, računalnik kaže da imam še 240km v dobrem. Najraje bi spraznil rezervar do konca, vendar sem slišal da je potem nekatere dizle težko ponovno zagnat na cesti. Kako je z C5 pa nimam podatka.
Me prav zanima vaš info.
lp

superca13

Zadnji tank: natočil do vrha, števec km na nulo, spraznil tank do...nekje pred lučko, naredil 902km, natočil do roba 54,17L. Bc kaže 6,4(za zadnjih 5000km), dejanski izračun za zadnji tank pa si sam naredi ;)
2.0 hdi 140KM.

LP
S

dvorjan

C5 2.0 HDI mkI ima 68-litrski tank. Jaz sem imel povprecno porabo v 161.000 km, kolikor sem jih prevozil z njim 6,2l/100km.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

franci

C5 2.0 hdi, l2002 po prevoženih 110kkm imam povprečje (po preračunu, ne po bc) 6,8l/100km. Z enim rezervarjem prevozim cca 950 km (pač 900 do 1000) in vsakič gre noter za 65l nafte...

Lp

azaloznik

Se pravi glede na vaše podatke bi lahko moji držali. Računalnik porabe mi pravi 6,8l/100km kar pomeni nekje med 800-900km varno.
Je komu že kdaj zmanjkalo nafte? kakšen je postopek ponovnega zagona?

tivoli

jaz naredim do 1050 km,računalnik mi kaže porabo 5,3,kar je res,ker vsakič tankam do konca in si še jaz zmerim porabo,res pa da ga ne teram,vožnja po omejitvah in mora toliko kurit,seveda ne pa po mestu.

franci

Citat od: tivoli;134592kaže porabo 5,3,kar je res,.

Brez zamere, ampak 5,3l/100km pri 2,0 hdi je pa vseeno bolj želja, kot pa neka otipljiva stvarnost...

Take ideje se pogosteje porajajo pri zapriseženih Germano-filih, tam znajo tudi dlje, vse tja do 4,5l/100km pri tri-in-več litrskih motorjih, seveda TDI tehnologije... Saj, lahko tudi da imajo prav, kdo bi vedel...

frodo1

Citat od: tivoli;134592jaz naredim do 1050 km,računalnik mi kaže porabo 5,3,kar je res,ker vsakič tankam do konca in si še jaz zmerim porabo,res pa da ga ne teram,vožnja po omejitvah in mora toliko kurit,seveda ne pa po mestu.

Kot ti je napisal franci, jaz pa pravim" misija nemogoče"
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Francl

Moja petka povprečno porabi 6,93 litrov na sto. To velja za zadnjih 75 kkm, kolikor ga vozim jaz. Pri tem je bila minimalna poraba 5,86 in največja 9,38.
Zanimalo me je tudi, kolikšna je pravzaprav poraba na avtocesti pri 130 km/h. Izmeril sem na relaciji Kamnik-Bergamo, kjer je razen tistih 15 km do Vodic vseskozi avtocesta. Po Italiji praktično povsem po ravnem. Izmeril sem 7.60.
Mogoče ima Dvorjan podatek, koliko pri 130 porabi čipan stroj?
Da se pa v tank natočiti preko 70 litrov, samo je težko, ker se nafta tako peni.
Na potovalni računalnik pa se glede povprečne porabe ni za zanašati. Meni kaže kakšnih 0.8 preveč.
:Hammer3:

dvorjan

Sicer se ne spomnim vec natancno, ampak pri 130 km/h cipan 2.0 HDI zagotovo pije pod 7 litrov, verjetno okoli 6,5l/100km ali celo manj.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Vlado333

Pred dobrimi tremi tedni sem na poti iz Logatca do Zuricha in naprej v Francijo imel porabo 4,72 l/100. Res je, da imam jaz xsaro, kjer je že razlika v teži avtomobila ogromna ampak vseeno pove nekaj o varčnosti omenjenega motorja. Hitrost vožnje je bila ves čas od 10-20 km/h nad omejitvijo.
Vsakodnevno se ukvarjam s PSA motorji, in zame osebno je ta motor najboljši izdelek kar ga je PSA naredil, najbolj vzdržljiv in nezahteven za popravila. Resnici na ljubo je pa že malo zastarel.

Lp Vlado

azaloznik

Ker je to moj prvi diesel me še vedno zanima če je kaj posebnega če ostaneš brez goriva. Vem da neki avti so imeli neke pumpice s katerimi si si pomagal do zagona... ne vem pa kako je to rešeno v tem primeru... ali to pomeni samo kontakt pa bo vse ok? ali pa so kaki postopki?

frodo1

O nekem realnem povprečju lahko govorimo po nekaj 1000 ali 10.000 km, kjer smo dali skozi že vse možne načine vožnje, od mestne vožnje do avtoceste, pa hribov, pa tudi lokalnih in regionalnih cest. Poleti tudi z vključeno klimo, pa da se držimo omejitev in ne delamo nepotrebnih kolon zaradi prepočasne vožnje na račun varčevanja z gorivom. Poraba teh 4,7l/100km se mi zdi kar zelo nizka- prenizka, razen če bi vozil v IV prestavi do 60km/h, ali v V prestavi okoli 80 km/h, pa še takrat ?? Koliko ti pa potem kaže povprečna hitrost. No meni pač kaj takšnega nikoli ne uspe, pač nisem ekspert za kaj takšnega.
:ahh1:

frodo1

Citat od: azaloznik;134673Ker je to moj prvi diesel me še vedno zanima če je kaj posebnega če ostaneš brez goriva. Vem da neki avti so imeli neke pumpice s katerimi si si pomagal do zagona... ne vem pa kako je to rešeno v tem primeru... ali to pomeni samo kontakt pa bo vse ok? ali pa so kaki postopki?

Mislim da imajo te pumpice s katero katero si pomagaš samo motorji z do 90KM; pri močnejših pač enostavno nekaj časa verglaš motor, da potegne gorivo.

ziga_

Citat od: frodo1;134675Mislim da imajo te pumpice s katero katero si pomagaš samo motorji z do 90KM; pri močnejših pač enostavno nekaj časa verglaš motor, da potegne gorivo.

Tako je. Je isti primer ko menjaš filter nafte. Zliješ ven še tisti deci ali dva nafte ta pri filtru. In avto verglaš toliko časa dokler ne vžge. Jaz ne vem zakaj bi hodil do limitov dokler avto ne crkne? Èe se ne motim ima C5 1. generacije tam 70km rezerve, ko vklopi lučka za gorivo (seveda ob neki normalni vožnji po predpisih).

Tankaj ga in se z njemu vozi. Najbolje ga boš spoznal med vožnjo in takrat na vsake toliko vrži uč tudi na porabo in boš videl kako in kaj s porabo. Ne vem kaj tukaj kompliciraš. Poraba ni sanjska ampak je vsaj primerna, saj ima avto 1600kg, kar nekaj zračnega upora in bogih 109KM. Nekaj mora spiti, kaj naj dela na hlape? Kako bi šele jokal, ko bi imel tako velik avto z bencinskim agregatom :Hammer3: .

Lp, Žiga
:BigThumbs: ...One and the only Citroen C5... :BigThumbs: