Poraba 2.0 HDI in velikost rezervarja

Začel/a azaloznik, Junij 15, 2012, 07:10:24 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Vlado333

C5 ima črpalko v rezervoarju, tako da tudi v primeru ko zmanjka nafte, naliješ nafto v rezervoar, daš kontakt parkrat in ga normalno vžgeš.

azaloznik

Saj ni da bi ga hotel namensko praznit v 0... ampak ker je to rabljen avto ki sem ga kupil, in sedaj je to moj prvi rezevar goriva in sem zadnjič pri prvi črtici natankal 55l nisem vedel kaj lahko pričakujem. V zgodovini sem že imel en avto ki mu števec ni pravilno delal. Ker sem tukaj moral nastavljati že obratometer sem imel tudi nekaj dvomov v kazalec goriva. Sedaj ko berem da se tanka po 65l me je to potolažilo. Kar se porabe tiče imam, kot sem že napisal, pri moji mestni vožnji 6,8 kar se mi zdi za tako velik avto čisto primerno. Mi je pa dobro kar lahko s pomočjo tega foruma veliko malih napak na avtu odpravim sam, pa čeprav sem daleč od mehanika :D

dvorjan

Ko se prizge lucka za rezervo lahko z mirno voznjo naredis tudi vec kot 100 km, seveda ne po mestu. In ja, v tank (pa potem se v cev) gre ogromno litrov iz denarnice pa temu primerna kolicina evrov. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

tivoli

glej meni kuri 5,3,vsako tankanje do vrha in potem izračun doma,če pa še pazim,tudi 5.1 gre,zadnjič sem nredil 1150 km,pa je šlo še 5 litrov noter,imam pa relacijsko vožnjo,vsak dan 100 km,po ravnem,80.90 na uro.res.

vogiv

jaz pa na vsakih 1000 km  še ven vzamem 20l kanister ke mi še mal nafte dela pa ja poraba pod 6,5 je fantazija :Hammer3:
Važno je doživetje. Vse ostalo je blef. zgodovinar Damjan Ovsec razložil razliko med spaèkarjenjem in drugimi avtomobilisti:Hammer3:

frodo1

Citat od: tivoli;135042glej meni kuri 5,3,vsako tankanje do vrha in potem izračun doma,če pa še pazim,tudi 5.1 gre,zadnjič sem nredil 1150 km,pa je šlo še 5 litrov noter,imam pa relacijsko vožnjo,vsak dan 100 km,po ravnem,80.90 na uro.res.

Kje pa imaš takšno relacijsko vožnjo samo po ravnem, brez križišč, ovinkov, zastojev v prometu, itd ??
:emot105:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

dvorjan

Ce bi se jaz tako vozil kot tivoli, bi imel 1.6 turbo bencinar taksno porabo. =)

tivoli

zdaj vam bom nekaj povedal,če bi meni c5 2000 hdi kuril med 6 in 7,bi takoj kupil bilo kakšen bencinec,ker ne bi tvegal tako dragih popravil kot so dvomasni vztrajnik,turbina ,vbrizgovalne šobe in glavna bosch pumpa.jasno.

parovelb

6,5-7. s polnim tankom tudi čez jurja...
vedno piha kontra.....

breznikar.peter

Jaz osebno mislim,da, če imaš porabo 5L/100km, se ne moreš voziti dinamično, kot mi ostali vozniki :) 5L/100km lahko dosežeš, samo na ravni cesti A.K.A poligonu, ali pa, če si obseden s trenutno porabo na števcu in skos gledaš,da ne presežeš magične številke 5. Tivoli, saj ne,da ti zavidam , res ti ne...Ampak, če češ met realno porabo tvojega konjička, bi rabil narediti relacijsko z ostalimi citroenovci, ki se ne vozijo s 4. prestavo 40km/h in dajo tudi na užitek vožnje in poslušanje turbine nad 2500 vtrljaji :)

LP,
Peter

frodo1

Citat od: tivoli;135263zdaj vam bom nekaj povedal,če bi meni c5 2000 hdi kuril med 6 in 7,bi takoj kupil bilo kakšen bencinec,ker ne bi tvegal tako dragih popravil kot so dvomasni vztrajnik,turbina ,vbrizgovalne šobe in glavna bosch pumpa.jasno.

Saj ti verjamemo, da bi to dosegel na kakšnem krožnem dirkališču(Indianapolis) s 1500 obrati motorja in vklopljenim tempomatom, tako pa še naprej uživaj v svoji vožnji in ne oviraj ostalih udeležencev v prometu; tudi prepočasni vozniki so lahko zelo nevarni za ostale,..:funny34d:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

azaloznik

Končno tankal... 930km prevoženih in 60l porabljenega goriva. Lučka še ni svetila, poraba pa je kazala 6,8l/100km.

harvey

2.0 HDI motor iz PSA koncerna je povsem realno spraviti na 5,5 l/100km. Tako da fantje malo preverite težo noge...in ni misija nemogoče.
.
.
.

[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Ce imas kolickaj mestne voznje in AC (130 km/h, da se razume), se lahko od 5,5l/100km kar poslovis.

mlubej

Naša poraba je okoli 7, včasih malo pod, včasih malo nad, je pa okoli 60% mestne vožnje in 40% relacije... izredno zadovoljen, tankam pa vedno, ko se prižge lučka in pride mimo prva Petrolova črpalka.