Ropot pri speljevanju na desni strani

Začel/a 3001, Maj 21, 2012, 09:13:50 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

3001

Pozdravljeni. Zanima me če se še komu  pri rahlem speljevanju sliši zvok ropotajoče plastike ali kakega drugega predmeta na desni strani armature. Vse sem že razdrl in preiskal in nisem še ugotovil kje se sliši. Probal sem tudi to da sem odprl havbo in počasi speljeval, kolega je pa od zunaj poslušal pri motorju.On ni slišal nobenega ropota ,v notranjosti avta se sliši nekje nadesni strani na sredi armature. (V OBMOÈJU SKLOPKE SE NE SLIŠI NIÈ) Hvala za odgovore l.p

MSrougeZX

Ne..nič ne ropota pri mojem...malo preveri še plastične čepke pod armaturo...mogoče se pa zvok prenaša...pod havbo še poglej zaščitno plastiko akumulatorja....ne vem kaj bi ropotalo...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

3001

Zvok je tak kot da bi armatura  pri speljevalnju ,drgnila ob vetrobransko stelo.To se dogaja pri malem gasu.Kot se že prej omenil v območju motorja se ne sli šliši nič, v notranjosti pa se.Drugače pa sem fiksiral tudi  izolacijo pod havbo, ker so čepi majni sem dodal še plastične večje podložke.

Flukturr

Malo si bom sposodil temo - mene pa precej moti, ko mi med hitrejšo vožnjom, tam nad hitrostmi 70-80 km/h nekje veter šumi - kot bi bilo nekje neko vrtinčenje zraka.

V predelu sovoznika, desno zgoraj, ne morem definirat točno kje.

Sumim da kje kaka guma štrli ampak nisem našel defekta.

lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

Pyr0Beast

Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

yamaha20252025

Morda je kak majhen robček gumice, ki se ne prilega lepo in se prav tam veter upre in posledično šumi.
Meni so morali še enkrat lepiti gumo okoli vetrobrana pri Xsari coupe leta 2001 zaradi takega problema in je bilo to s tem tudi rešeno.
Prijetno pa nikakor ni. Se pa tudi različno sliši, glede na jakost vetra že v osnovi... Potem je še odvisno v katero smer se vozilo pelje. Včasih se skoraj ne sliši, spet drugič preveč...

No, s C5 te težave nimam.:BigThumbs:
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

Flukturr

Citat od: yamaha20252025;133018Morda je kak majhen robček gumice, ki se ne prilega lepo in se prav tam veter upre in posledično šumi.
Meni so morali še enkrat lepiti gumo okoli vetrobrana pri Xsari coupe leta 2001 zaradi takega problema in je bilo to s tem tudi rešeno.
Prijetno pa nikakor ni. Se pa tudi različno sliši, glede na jakost vetra že v osnovi... Potem je še odvisno v katero smer se vozilo pelje. Včasih se skoraj ne sliši, spet drugič preveč...

No, s C5 te težave nimam.:BigThumbs:

Najbrž je to, ja.
No, bomo videli.
SAj radio prekrije šum, samo skrbi me da se ne bi kdaj kaj odlepilo ko ne bo več garancije.
lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

Mops

Citat od: 3001;132858Pozdravljeni. Zanima me če se še komu  pri rahlem speljevanju sliši zvok ropotajoče plastike ali kakega drugega predmeta na desni strani armature. Vse sem že razdrl in preiskal in nisem še ugotovil kje se sliši. Probal sem tudi to da sem odprl havbo in počasi speljeval, kolega je pa od zunaj poslušal pri motorju.On ni slišal nobenega ropota ,v notranjosti avta se sliši nekje nadesni strani na sredi armature. (V OBMOÈJU SKLOPKE SE NE SLIŠI NIÈ) Hvala za odgovore l.p

Meni je tudi nekaj nemarno škripalo/ropotalo najprej pri prečnem nagibanju avta (recimo ko si peljal desno na vrhu klanca), potem pa ze na vsaki luknji. Banda na servisu :bombs: (ne morem drugace imenovat) je najprej trdila da je to normalno, potem da bodo pogledali (seveda niso) in podobni izgovori, na koncu sem se sam lotil zadeve in ugotovil, da zvok producirajo tesnila na vratih. Preprost test je, da pri vgasnjenem motorju sedis na sedezu in z roko posteno pritisnes na sipo (probas porinit ven), ce skripa so krive gume.

Zadevo sem posteno namazal z glicerinom in zdaj je spet vse tiho :)

3001

Pri meni je drugi problem sliši se kot plastika ki naj bi tolkla v notranjosti avtomobila v območju armature na desni strani.Zanimivo pa je da pri rahlem speljevanju v rikverc se nič ne sliši. 1,2,3,pri rahlem gasu ali speljevanju  se pa sliši.

maja_

Zdravo,
zanima me, ali ti je uspelo odpraviti napako? Glede na opis imam enak problem pri Xsari.

Lp, Maja

3001

Ja napaka odpravljena ena cev od klime,v območju hladilnika v motorju,ki je pritrjena na karoserijo avtomobila je cel cajt tresla pri speljevanju in tolkla v nosilčku ki je pritrjen na karoserijo.Zanimivo je to ,da če si od zunaj poslušal ni bilo nič slišati od zvoka motorja v notranjosti pa ja.Zvok se je prenašal po ceveh klime v notranjost.

Flukturr

Srečnež, kako si pa to pogruntal...

Po navadi je edino zdravilo za take čričke 'radio na glas'...
lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

yamaha20252025

Ja, zdravilo je radio bolj naglas....ampak žal to ni rešitev, saj se rad peljem tudi z komaj slišnim radijem, sploh, če je še sopotnik poleg...
Takrat pa postane kak čriček neprijeten...

Se mi je že velikokrat zgodilo pri vozilih, da me je moja boljša polovica vozila, jaz pa sem skušal najti in odpraviti neprijeten zvok..., tlačiti kakšne penaste gume...itd...
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

Flukturr

Citat od: yamaha20252025;143707Ja, zdravilo je radio bolj naglas....ampak žal to ni rešitev, saj se rad peljem tudi z komaj slišnim radijem, sploh, če je še sopotnik poleg...
Takrat pa postane kak čriček neprijeten...

Se mi je že velikokrat zgodilo pri vozilih, da me je moja boljša polovica vozila, jaz pa sem skušal najti in odpraviti neprijeten zvok..., tlačiti kakšne penaste gume...itd...

Haha, saj bi moja rekla da sva si midva v žlahti ;)))))))))))))
Razen da jaz nisem dajal penastih ampak različne mehke gume za razne stike ;)))

Zanimivo kak ženske to sploh ne slišijo, če pa že, pa jih ne moti (!?)

;)))
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

3001

Napako je odkril gospod Jerovšek , ko sva se zapeljala po zadnjem servisu.Takrat sem mu omenil problem pa je rekel ,da so verjetno cevi od klime in takoj najdel ropotajočo cev.